Näin teet itse uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput

Meikinpoistolaput ovat oleellinen osa kasvojenpuhdistusrutiinia. Tässä artikkelissa tarjoamme ympäristöystävällisen vaihtoehdon kertakäyttöisille meikinpoistolapuille. Näin opit tekemään ne itse.
Näin teet itse uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput ovat kestäviä ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Mutta miksi tähän tulisi kiinnittää huomiota? Kertakäyttöisten meikinpoistolappujen käyttäminen saa vain aikaan ylimääräistä jätettä ja saastuttaa siten ympäristöä.

Uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput ovat ihanteellisia jätteen minimoimiseksi. Niiden avulla toteutuvat kierrätyksen perusteet: jätteen vähentäminen, uusiokäyttö ja kierrätys. Kuten huomaat, tällä tavoin et ainoastaan pienennä hiilijalanjälkeä, vaan iho pysyy myös kauniina etkä joudu ostamaan kertakäyttöisiä tuotteita.

Kiinnostuitko ja haluatko tietää lisää aiheesta?

Jatka siis lukemista!

Miksi uudelleenkäytettävien meikinpoistolappujen käyttäminen kannattaa?

Kestäviä tuotteita kannattaa sisällyttää kauneusrutiineihin niiden tuomien hyötyjen ansiosta.

Ne ovat ympäristöystävällisiä eivätkä saastuta yhtä paljon kuin kertakäyttöiset tuotteet. Et myöskään joudu käyttämään yhtä paljon rahaa ihonhoitoon.

Tässä vielä vinkkejä siihen, miksi uudelleenkäytettävien meikinpoistolappujen käyttäminen kannattaa.

Meikinpoisto

Kasvojen puhdistaminen saippualla ei riitä yksinään poistamaan kaikkea meikkiä ja siitä syystä tarvitset meikinpoistolappuja kaiken lian poistamiseksi iltaisin tapahtuvan kasvojenpuhdistusrutiinin aikana. Uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput ovat täydellisiä ripsivärin, huulipunan sekä muiden tuotteiden poistamiseen. Sinun tulee vain kostuttaa lappu kasvovedellä.

Uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput ovat helppokäyttöisiä.
Meikinpoistolaput ovat ihanteellisia tuotteita ihon puhdistamiseen iltaisin. Kostuta lappu kasvovedellä tai puhdistavalla kasvomaidolla.

Meikinpoistolaput ovat kosmetologien suosittelemia

Meikinpoistolappujen käyttäminen on ollut suosittua jo usean vuoden ajan. Kosmetologit suosittelevat niiden käyttämistä, sillä ne ovat helliä eivätkä ärsytä ihoa.  Ne myös puhdistavat ihon huolellisesti.

Uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput ovat ympäristöystävällisiä

Perinteisten vanulappujen käyttäminen tarkoittaa sitä, että kuukaudessa heitetään pois noin 60 vanulappua. Voit varmasti kuvitella, kuinka paljon jätettä se aiheuttaa. Kotitekoiset uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput ovat luontoystävällisiä seuraavista syistä:

  • Ne ovat uudelleenkäytettäviä ja voit vähentää siten jätteen määrää.
  • Niiden avulla voit antaa vanhoille vaatteille ja pyyhkeille uuden elämän.

Vähentävät taloudellisia kuluja

Kuinka monta vanulappua käytät päivittäin? Jos käytät 2-4 vanulappua päivässä, tarkoittaa se sitä, että vuosittainen määrä on 730-1460.

Uudelleenkäytettävien meikinpoistolappujen ansiosta sinun ei tarvitse ostaa jatkuvasti uusia lappuja, vaan voit käyttää niitä kuukausien tai jopa vuosien ajan. Säästät siis huomattavan määrän rahaa!

Meikinpoistolaput sopivat kaikille ihotyypeille

Meikinpoistolaput ovat pehmeytensä ansiosta hyödyllisiä rasvoittuvan tai kuivan ihon sekä sekaihon puhdistamisessa. Voit käyttää niitä kasvojen lisäksi myös kaulan puhdistamiseen.

Niiden peseminen on helppoa

Uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput imevät sisäänsä meikkiä ja epäpuhtauksia. Tästä syystä ne tulisi pestä aina hyvin käytön jälkeen. 

Niiden peseminen on kuitenkin helppoa. Pese ne vain käsin saippualla ja vedellä tai laita pesupussiin ja heitä pesukoneeseen.

Tee itse uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput

Meikinpoistolappujen tekeminen on hyvin yksinkertaista. Tarvitset vain joitakin perustarvikkeita, joita löydät varmasti jo kotoa:

  • Flanellikangasta ja vanhoja pyyhkeitä
  • Kuulakärkikynä tai merkkauskynä
  • Lankaa
  • Pyöreä lasinen tai kovasta materiaalista valmistettu esine, jota voit käyttää kaavana meikinpoistolappujen muodon leikkaamiseen
Uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput.
Pese meikinpoistolaput aina käytön jälkeen meikin jämien ja lian poistamiseksi.

Onko sinulla jo materiaalit kasassa? Sitten voit aloittaa meikinpoistolappujen valmistamisen! Seuraa vain näitä ohjeita:

  • Laita käyttämäsi muotti ensin kankaan päälle.
  • Piirrä muotin reunoja pitkin ja toista niin monta kertaa kuin haluat (riippuen siitä, kuinka monta lappua tarvitset).
  • Leikkaa laput irti kankaasta.
  • Liitä flannelli- ja pyyhekankaanpalat yhteen.
  • Ompele ympyrän reunat.
  • Laita meikinpoistolaput lasipurkkiin, jotta ne pysyvät puhtaina.

Uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput toimivat kestävänä korvikkeena

Vanulappuja heitetään pois päivittäin yli yhdeksän miljoonaa kappaletta. Niiden korvaaminen uudelleenkäytettävillä vaihtoehdoilla on pieni teko, joka voi johtaa suureen lopputulokseen. Tällaisella muutoksella voi olla positiivinen vaikutus jokaisen yksilön ympäristöön, talouteen sekä esteettiseen olemukseen.

Uudelleenkäytettävät meikinpoistolaput kestävät pitkään, mutta eivät toki ikuisesti. Mitä tulee kaikkiin liinoihin, tulevat nämäkin tuotteet jossakin vaiheessa tiensä päähän.

Tästä syystä on tärkeää pyrkiä vähentämään jätettä ja kierrättämään mahdollisimman paljon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Walters RM, Mao G, Gunn ET, Hornby S. Cleansing formulations that respect skin barrier integrity. Dermatol Res Pract. 2012;2012:495917. doi:10.1155/2012/495917
  • Draelos ZD. Facial skin care products and cosmetics. Clin Dermatol. 2014 Nov-Dec;32(6):809-12. doi: 10.1016/j.clindermatol.2014.02.020. Epub 2014 Oct 29. PMID: 25441474.
  • Cantarellas, V. Del caldo casero al Tacobell. Aproximación etnoarqueológica a la gestión de desechos domésticos. España: Universitat de les Illes Balears; 2019.
  • Chacon, M, Pacheco, A, Cendejas M, Ortega, F. Tendencia del crecimiento en la cultura del reciclaje. Revista de Ciencias Ambientales y Recursos Naturales. 2016; 2 (5): 63-72.
  • Lara, J. Reducir, reutilizar, reciclar. Elementos: Ciencia y cultura. 2008. 15 (69), 45-48.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.