Logo image
Logo image

Mitä on lämmin minimalismi ja kuinka soveltaa sitä kotona

3 minuuttia
Tässä trendissä yhdistyvät minimalismin perusperiaatteet pohjoismaisen sisustuksen lämpöön menettämättä keskeistä järjestystä. Tutustu sen väreihin, tekstuuriin ja perusmateriaaleihin.
Mitä on lämmin minimalismi ja kuinka soveltaa sitä kotona
Kirjoittanut Jonatan Menguez
Viimeisin päivitys: 04 huhtikuuta, 2023

Oletko kuullut lämpimästä minimalismista? Se on tyyli, jossa yhdistyvät klassisen minimalismin elementit ja pienet vaihtelut väreissä, tekstuureissa ja materiaaleissa, jotka tarjoavat lämpöä.

Löydä trendi, joka pyrkii luomaan viihtyisiä ja iloisia ympäristöjä tinkimättä “vähemmän on enemmän” -mentaliteetin yksinkertaisuudesta. Se on ihanteellinen, kun haluat luoda alueita, joissa on oikea määrä koristeita, huonekaluja ja valaistusta. Lue lisää alta.

Mitä on lämmin minimalismi ja mistä se on peräisin?

Kuten nimestä voi päätellä, lämmin minimalismi on muunnelma minimalismista, 1960-luvulla alkaneesta taiteellisesta, arkkitehtonisesta ja koristeellisesta suuntauksesta. Klassisessa muodossaan tämä suuntaus ehdottaa vähentää alueen “sotkua” minimiin ja välttämättömään. Tavoitteena on luoda kaunis, riisuttu ympäristö.

On monia virtoja, jotka vievät minimalismin aatetta huoneiden sisustuksen järjestämiseen. Nykyään, kun liiallista kulutusta ja visuaalista ylistimulaatiota on läsnä koko ajan, ajatus perusasioihin palaamisesta liittyy järjestykseen ja hyvinvointiin.

Journal of Environmental Psychology -lehden julkaisu viittaa siihen, että huoneen sotkulla on kielteinen vaikutus, koska se tuottaa kaaoksen tunteen.

Tässä yhteydessä lämmin minimalismi takertuu klassiseen aatteeseen, mutta värejä, tekstuureja ja luonnonmateriaaleja lisäämällä. Tavoitteena on korvata usein klassisen virran kylmyys pehmeällä valolla, joka hakee lämmön tunnetta.

Some figure
Lämmin minimalismi ehdottaa “vähemmän on enemmän” -konseptin säilyttämistä, mutta yhdistäen lämpimiä sävyjä ja erilaisia tekstuureja.

Lämpimän minimalismin ympäristönäkökulma

Tällä uudella tyylillä, jota käytetään yhä useammissa kodeissa, on ympäristöystävällinen puoli, joka alkaa kahdesta näkökulmasta. Toisaalta kulutuksen ja esineiden hallussapidon vähentämisestä. Greenpeacen raportin mukaan liiallisella kuluttamisella on vakava vaikutus planeetalle.

Julkaisun mukaan luonnonvaroja louhitaan nykyään 50 % enemmän kuin 30 vuotta sitten. Monet niistä liittyvät tarpeettomien tavaroiden kerääntymiseen ja hävittämiseen, toiset taas luonnollista alkuperää olevien koristemateriaalien, kuten puun ja ekologisten kankaiden, läsnäoloon.

Lue myös: Avoin konsepti: sisustustyyli pieniin koteihin

Kuinka soveltaa lämmintä minimalismia kotona

Visuaalisesti järjestetyn, materiaalista riisutun ja tunnelmaltaan kodikkaan huoneen luominen on helppoa, kun käytetään joitakin lämpimän minimalismin aiheita. Tässä trendissä tärkeintä on vähentää elementit perusasioihin ja sisällyttää mukaan kasveja, kaarevia huonekaluja ja lämpimiä sävyjä.

Tätä varten on myös mahdollista omaksua oosoujin ominaisuudet. Se on muinainen buddhalaista alkuperää oleva rituaali, joka pyrkii puhdistamaan tiloja materiaalisen irtautumisen kautta. Tässä mielessä lämmin minimalismi muistuttaa klassista minimalismia, mutta vaatii lisenssiä miellyttävämpien ympäristöjen tuottamiseksi. Kuinka voimme toteuttaa sen?

Luonnollista alkuperää olevat tekstuurit ja tekstiilit

Yksi keino tuottaa lämpöä huoneeseen on luonnollista alkuperää olevien tekstiilien avulla. Niitä voidaan käyttää lisävarusteissa, kuten tyynyissä, matoissa ja verhoissa.

Ajatuksena on yhdistää kuidut, kuten puuvilla, pellava tai villa klassisiin materiaaleihin, kuten marmoriin tai sementtiin. On syytä huomata, että lämpimässä minimalismissa sileät pinnat ovat etusijalla kuvioiden sijaan.

Lämmin värivalikoima

Klassisessa muunnelmassaan tämä trendi käyttää valkoista keskivärinä ja erilaisia harmaita täydennyksenä. Toisaalta lämmin minimalismi sisältää joitakin muita sävyjä, jotka tuovat lämpöä huoneeseen.

Ruskea, okra, beige ja muut maanläheiset värit – mutta pehmennettyinä – ovat loistavia vaihtoehtoja lämmön aikaansaamiseksi.

Huonekalut ja materiaalit

Huonekalusuunnittelun ideana on vähentää minimalismin suorien linjojen tuomaa visuaalista jäykkyyttä. Siksi on yleistä lisätä pyöristettyjä huonekaluja. Ne voivat löytää yhteisen pisteen pohjoismaisen sisustustyylin kanssa.

Päämateriaalina on puu, koska se tuo väriä ja lämpöä huoneeseen. Samalla se on luonnollista alkuperää, joten se sopii täydellisesti trendiin. Joka tapauksessa meidän on pidettävä mielessä, että laatu on tärkeämpi kuin määrä. Ajatuksena on jatkossakin pitää tilat tyhjinä tarpeettomista esineistä.

Kasvit

Luonnollinen panos ennen kaikkea koristeluun ovat kasvit. Trendille, joka hakee rentoutumista, lämpöä ja paluuta olennaiseen, huonekasvit ovat erittäin tärkeitä. Joitakin mahdollisia yksilöitä ovat rahapuu, viikuna, kentiapalmu tai itulehdet.

Valaistus

Luonnonvalo on välttämätöntä lämpimässä minimalismissa. Sitä kannattaa suosia eri tavoilla, esimerkiksi asentamalla vaaleat verhot, jotka eivät peitä ikkunoita liikaa. Hämäriin iltoihin on suositeltavaa sijoittaa keinotekoinen valaistus, joka tarjoaa lämpöä.

Some figure
Luonnonvalon hyödyntäminen on avainasemassa, sillä se saa kodin tuntumaan lämpimältä.

Löydä lisää täältä: Etninen sisustus: vinkkejä sen toteuttamiseen kotona

Järjestyksen merkitys lämpimässä minimalismissa

Tämä tyyli ottaa piirteitä minimalismista ja pohjoismaisesta sisustuksesta. Se ei kuitenkaan unohda järjestyksen keskeistä asemaa tilan visuaalisena prioriteettina. Siisti huone vaikuttaa positiivisesti mielialaan.

Lisäksi, jos sinulla on oikeat ja tarpeelliset esineet, on helpompi jakaa tilaa ja muokata sitä. Tutkimusten mukaan ihmiset välittävät tietoa omasta identiteetistään kotona olevien esineiden kautta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.