Luonnollisia kotikonsteja tupakoinnin lopettamiseksi
Jokainen joka polttaa, tietää kuinka hankalaa on lopettaa tupakointi, sillä vaikka heidän aikomuksensa on tehdä niin, tämä tapa aiheuttaa vahvan riippuvuuden, jota vastaan on todella vaikea taistella. Tälläkin hetkellä ympäri maailmaa on tuhansia ihmisiä, jotka yrittävät löytää keinoja tupakoinnin lopettamiseksi ja elämänlaatunsa parantamiseksi.
Tupakointi voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, sillä se on pääsyy keuhko-, suu-, nielu- ja ruokatorven syöville.
Kotikonsteja tupakoinnin lopettamiseksi
Ihmiset, jotka haluavat lopettaa tupakoinnin, ovat taipuvaisia pelkäämään vieroitusoireita, joita usein ilmenee lopetettaessa. Joka tapauksessa, vaikka vieroitusoireista kärsitään toistuvasti uudelleen ja uudelleen, niistä voi päästä kokonaan yli kuukaudessa, enintään kahdessa. Tapaukset ovat ilman muuta erilaisia, riippuen henkilön psykologisesta riippuvuudesta. Etkö vielä ole lopettanut tupakointia? Jos se tuntuu sinusta hankalalta, alla annamme sinulle parhaat keinot tupakoinnin lopettamiseen.
Lakritsa
Kun tupakanhimo iskee, suosittelemme imeskelemään lakritsan juurta. Tämä on loistava keino koska se jäljittelee tottumusta pidellä tupakkaa ja sillä on ominaisuuksia jotka auttavat puhdistamaan elimistöä. Lisäksi se aiheuttaa inhoa tupakkaa kohtaan.
Auringonkukka
Auringonkukansiemenet ovat loistavia vieroitusoireiden aikana taistelussa pakottavaa tupakoinnin tarvetta vastaan. On parasta syödä siemenet raakana, mutta niitä voi syödä myös muilla tavoin.
Kamomilla
Kamomillatee voi olla erittäin hyödyllinen tupakointia lopetettaessa. Valmistaaksesi sen, sekoita teelusikallinen kamomillan kukkia kupilliseen kiehuvaa vettä, anna seistä ja juo kahdesti päivässä.
Valeriaana
Rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta valeriaana auttaa vähentämään tupakoijan himoja ja ärtyneisyyttä, sillä se auttaa rentoutumaan ja nukahtamaan nopeammin. Voit käyttää sitä kapseleina tai teenä. Valmistaaksesi teen, sekoita 15 grammaa kasvin juurta veteen ja anna seistä yön yli.
Hedelmä- ja vihannesmehu
Hedelmien ja vihannesten syönti ei ainoastaan auta sinua hillitsemään haluasi tupakoida, vaan ne ovat myös suurena apuna elimistösi elinten puhdistamisessa. Elimesi taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ja tuhoavat suuren osan myrkyistä jotka ovat kerääntyneet elimistöösi tämän kamalan tavan johdosta. Voit tehdä hedelmämehuja omenoista ja viinirypäleistä sekä täydentää niitä vihanneksilla, kuten porkkana, selleri, sipuli, pinaatti jne.
Inkivääri
Erittäin tehokas keino hallita tarvettasi polttaa on pureskella pala inkiväärin juurta. Se ei ehkä ole useimmille miellyttävää mausteisen makunsa takia mutta kannattaa pitää mielessä että tämä on erittäin tehokasta.
Valkosipulikuuri
Valkosipuli on erittäin terveellinen ruoka-aine joka voi auttaa puhdistamaan elimistöäsi. Samaan aikaan se auttaa taistelussa tupakointia vastaan. “Valkosipulikuuri” toteutetaan syömällä kaksi raakaa valkosipulin kynttä aamulla tyhjään vatsaan, kaksi kynttä ja lasillinen sitruunamehua ennen lounasta ja vielä kaksi kynttä ennen illallista. Tämä hoitokeino on mahtava mutta ei sovi henkilöille joilla on matala verenpaine tai verenohennuslääkitys.
Kaura
Kauravedellä on ominaisuuksia joista on sinulle hyötyä monella tavalla, varsinkin kehon puhdistuksessa ja terveytesi ylläpidossa. Tämä hoitokeino, jota on käytetty myös painonpudotuksen apuna, on loistava vastustamaan vapaita radikaaleja ja tuhoamaan aineita jotka kertyvät elimistöösi tupakoinnin seurauksena. Valmistaaksesi sen, sekoita kaksi ruokalusikallista jauhettua kauraa kupilliseen vettä, keitä se ja syö aterian jälkeen. Lisäksi se saattaa auttaa sinua hallitsemaan vieroitusoireita.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Glover, M., & McRobbie, H. (2016). Smoking Cessation. In International Encyclopedia of Public Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-803678-5.00412-4
- Burki, T. K. (2016). Smoking and mental health. The Lancet Respiratory Medicine. https://doi.org/10.1016/S2213-2600(16)30109-6
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.