Lehtivihreä – luonnon ihmeellinen parannuskeino
Lehtivihreä on luonnon oma, upea parannuskeino. Maitiaisneste, eli kasveissa solujen välillä ravinteita kuljettava neste, tekee ihmeitä keholle. Kun tämä vihreä neste imeytyy kehoon, se nopeuttaa aineenvaihduntaa, taistelee tauteja vastaan, tuottaa enemmän soluja, ja paljon muuta. Jatka lukemista, niin opit lisää.
Lehtivihreää tarkoittava sana “klorofylli” tulee kreikan sanoista “khloros”, joka tarkoittaa vaaleanvihreää, sekä “phylon”, joka tarkoittaa lehteä. Kaksi ranskalaista kemistiä löysivät lehtivihreän vuonna 1817. Se on kaikista kasveista löytyvä pigmentti, jota ilman kasvi ei pystyisi elämään. Kasvit tarvitsevat lehtivihreää yhteyttääkseen. Yhteyttämällä auringonvaloa ja vettä kasvit tuottavat happea.
Mielenkiintoinen fakta lehtivihreästä: Sen koostumus on melkein samanlainen kuin ihmisen veren. Väri kuitenkin on erilainen (punainen väri johtuu hemoglobiinista) ja myös kemialliset yhdisteet eroavat toisistaan, sillä lehtivihreä on magnesiumyhdiste, veri taas rautayhdiste. Tästä syystä monet ajattelevatkin, että lehtivihreä on kasvien veri.
Mitä terveyshyötyjä lehtivihreä voi tarjota?
Lehtivihreän nauttiminen voi tarjota monenlaisia terveyshyötyjä. Tämä “ihmeaine” edistää joidenkin elinten toimintaa. Tutkitaanpa lehtivihreän terveyshyötyjä hieman tarkemmin:
Poistaa myrkkyjä ja sitoo happea kehoon
Jos saat ravinnostasi paljon lehtivihreää, lisää se happea vereesi sekä kasvattaa hapen tuotantoa, mikä taas lisää sydämen happipitoisia soluja. Suonissasi virtaava, lisääntynyt happi auttaa puhdistamaan kehoasi. Esimerkiksi sen on todettu estävän haitallisen säteilyn vaikutuksia sekä keräävän soluista löytyviä raskasmetalleja ja poistavan ne kehosta. Ehkä Iron Man -supersankarinkin kannattaisi kokeilla lehtivihreää poistamaan kaikki ylimääräinen metalli kehostaan.
Tämän lisäksi lehtivihreä auttaa puhdistamaan paksusuolta ja oikeastaan koko suolistoa, ja se estää sairauksien, kuten syövän kehittymistä. Se saattaa auttaa myös korkeaan kolesteroliin, sillä lehtivihreä alentaa epäterveellisten triglyseridien määrää.
Vahvistaa immuunijärjestelmää
Bakteerit eivät selviä helposti happikylläisissä ympäristöissä. Kuten mainitsimme jo aiemmin, lehtivihreä tuottaa paljon happea kehoon. Tällä tavalla se voi estää haitallisten bakteerikantojen ja sairauksia aiheuttavien aineiden muodostumista. Se on myös voimakas neutralisoija, joka estää monenlaisia bakteereja kukoistamasta kehossa.
Jokaisen alhaisesta immuniteetista kärsivän kannattaisikin ehdottomasti lisätä lehtivihreän määrää ruokavaliossaan välttääkseen sairastumisen. Sitä suositellaan immuunikatoa aiheuttavista sairauksista kuten HIV:stä kärsiville henkilöille. Lehtivihreä myös nopeuttaa kaikenlaisten haavojen paranemista, joten esimerkiksi erilaisista sairauksista, kemoterapiasta tai dialyysistä toipuvien potilaiden kannattaisi nauttia sitä.
Vauhdittaa ruoansulatusta
Lehtivihreä tekee hyvää koko ruoansulatusjärjestelmälle. Sen nauttiminen parantaa paksusuolen, maksan, virtsarakon ja vatsan toimivuutta. Tämä johtuu siitä, että se hajottaa ja poistaa kalsiumin aiheuttamia kiviä elimistöstä. Tästä syystä lehtivihreä on täydellinen apu kenelle tahansa, joka kärsii esimerkiksi sappikivistä, maksaongelmista, tulehtuneesta paksusuolesta tai liiallisista vatsahapoista.
Ehkäisee syövän syntymistä
Lehtivihreä voi tuhota haitallisia myrkkyjä, jotka edesauttavat hengenvaarallisten tautien, kuten syövän, kehittymistä. Tällaiset myrkyt voivat kulkeutua kehoon ruoan tai ilmansaasteiden mukana. Koska lehtivihreässä on runsaasti A-, C- ja E-vitamiineja, on se voimakas antioksidantti ja täydellinen tulehduksia estävä aine.
Naisen paras ystävä
Lehtivihreä stimuloi estrogeenin (“naishormonin”) tuotantoa, mikä auttaa munasarjojen kystien, hyytymien ja epäsäännöllisten, erittäin kivuliaiden kuukautisten hoidossa. Sen avulla voit päästä myös eroon emätintulehduksista.
Hoitaa hengitysteiden sairauksia
Olemme jo maininneet, että lehtivihreä lisää happea soluissa. Tämän takia se on täydellinen, luontainen hoitokeino ihmisille, jotka kärsivät hengitysteiden infektioista tai sairauksista. Se on myös apu vilustumisiin ja yskään.
Edistää suun terveyttä
Lehtivihreä voi auttaa raikastamaan pahanhajuisen hengityksen. Se voi myös hoitaa tukikudostulehdusta, joka on tauti, joka saattaa aiheuttaa hampaiden irtoamista.
Mikä on paras lehtivihreän lähde?
Sinun ei tarvitse alkaa mutustelemaan kaikkia tien laidalla näkemiäsi vihreitä lehtiä ja heiniä. Lehtivihreää löytyy kyllä kaikista vihreistä kasviksista. Seuraavat vihannekset sisältävät erityisen paljon lehtivihreää:
Pinaatti
Sinusta tulee Kippari-Kalleakin vahvempi! Pinaatissa on vihanneksista kaikkein eniten lehtivihreää. Kaikkein paras on syödä sitä raakana tai höyrystettynä. Lisää pinaattia esimerkiksi salaatteihin.
Muut viherlehtiset vihannekset
Sinun tulisi syödä pinaattia, mutta älä unohda muitakaan viherlehtisiä vihanneksia, kuten erilaisia salaatteja, parsakaalia, parsaa ja selleriä. Syö vihannekset niin raakana kuin mahdollista.
Vihreä tee
Vihreällä teellä on paljon terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Se sisältää lehtivihreää ja antioksidantteja. Se alentaa kolesterolia ja edistää painonpudotusta vilkastuttaessaan aineenvaihduntaa.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
-
Engel, V. L., & Poggiani, F. (1991). Estudo da concentração de clorofila nas folhas e seu espectro de absorção de luz em função do sombreamento em mudas de quatro espécies florestais nativas. Revista Brasileira De Fisiologia Vegetal.
-
Niemiec, B. A. (2013). Periodontitis. In Veterinary Periodontology. http://doi.org/10.1002/9781118705018.ch5.
- Zortea K, Franco VC, Francesconi LP, Cereser KM, Lobato MI, Belmonte-de-Abreu PS. Resveratrol Supplementation in Schizophrenia Patients: A Randomized Clinical Trial Evaluating Serum Glucose and Cardiovascular Risk Factors. Nutrients. 2016;8:73.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.