Kuinka voittaa yksinäisyyden pelko? 6 vinkkiä

Yksinäisyyden pelon voittamiseksi on tärkeää lakata etsimästä epätoivoisesti ihmissuhteita. Tällä tavalla muodostetut ihmissuhteet eivät ole terveitä.
Kuinka voittaa yksinäisyyden pelko? 6 vinkkiä

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Onko yksinäisyyden pelko sinulle tuttua? Oletko käynyt läpi useita eroja etkä enää jaksa uskoa, että sinulla on vielä toivoa? Katosivatko ystäviksi luulemasi ihmiset elämästäsi? Oletko tullut siihen pisteeseen, että yksinäisyys tuntuu olevan kohtalosi?

Jokainen käy joskus läpi tällaisia tilanteita. Mutta jos ne ovat syynä yksinäisyyden pelkoosi, ota seuraavat vinkit käyttöön.

Kuinka voittaa yksinäisyyden pelko?

1. Lakkaa kritisoimasta itseäsi

Yksinäisyyden pelko voi lannistaa

Ensimmäinen keino voittaa yksinäisyyden pelko on tarkastella itseään rehellisesti. Mieti rehellisesti, kuinka monta kertaa päivässä haukut itseäsi. Sanotko itsellesi, että olet merkityksetön, huono ihminen tai liian vanha tai nuori?

Jos puhut itsellesi tällä tavalla, olet jatkuvasti pahalla mielellä ja ehdollistat itsesi yksinololle. Muista, että se miten puhut itsellesi vaikuttaa suoraan olotilaasi. Niin yksinkertaista se on. Jos ohjelmoit itsesi ajattelemaan positiivisesti, saat itse olosi hyväksi.

Jos olet jatkuvasti negatiivinen itseäsi kohtaan, on aika alkaa olla lempeämpi. Ehkäpä joku menneisyydessä kritisoi tai kaltoinkohteli sinua jollakin tavalla tai sai sinut tuntemaan syyllisyyttä. Nyt on aika lakata antamasta hänen ottaa valtaa elämästäsi.

Voi olla myös niin, että olet tehnyt jonkin virheen menneisyydessä etkä anna itsesi unohtaa sitä. Siinä tapauksessa sinun on aika hiljentää tuo syyttelevä sisäinen ääni. Sinun on vakuutettava itsellesi, että olet arvokas ihminen epäonnistumisistasi huolimatta, ja oikeasti uskottava siihen.

2. Paranna itsetuntoasi

Itseluottamuksen ja itsetunnon parantaminen auttaa torjumaan yksinäisyyden pelkoa. Mieti vaikka: jos et näe hyviä asioita itsessäsi etkä rakasta itseäsi, kuinka voit odottaa sitä toisilta? Se kuinka näemme itsemme määrittelee sen, kuinka käyttäydymme ja millaista kuvaa annamme itsestämme ulospäin.

Jos siis jatkuvasti keskityt vain vikoihisi ja näet itsessäsi vain negatiiviset puolet, ne ovat ainoat asiat jotka muutkin huomaavat sinussa. Mitä enemmän rakastat itseäsi, sitä useampi ihminen näkee kuinka upea ja kiltti ihminen olet.

3. Myönnä, että sinulla on paljon annettavaa

Mitkä ovat parhaita puoliasi? Oletko herkkä, ahkera ja/tai rehellinen ihminen? Haluatko aina auttaa läheisiäsi? Oletko luotettava henkilö? Sinulla on varmasti ainakin joitakin näistä ominaisuuksista ja paljon muita.

Ala etsiä ihmisiä, jotka ihailevat sinussa olevia ominaisuuksia ja joille voit osoittaa niitä. Tämä ei välttämättä tarkoita näiden ominaisuuksien etsimistä kumppanista.

Keskity löytämään samanmielisiä ihmisiä, jotka täydentävät sinua ja joihin samaistut. Muista, että hyvät ystävät ovat erittäin tärkeitä onnellisen elämän kannalta.

Ystävien löytymisen jälkeen löytyy usein myös rakkaus, mutta älä etsi sitä pakkomielteisesti.

4. Muuta ajattelutapaasi vastakkaisesta sukupuolesta

Yksinäisyyden pelko voi pahentua, jos ajattelee vastakkaisesta sukupuolesta stereotyyppisesti

Monilla ihmisillä on vääriä käsityksiä vastakkaisesta sukupuolesta. Tämä voi johtua huonoista kokemuksista, jotka veivät heidän luottamuksensa miehiin/naisiin. Ajatteletko vastakkaisesta sukupuolesta tällä tavoin stereotyyppisesti?

  • Kaikki miehet ovat sikoja.
  • Naisia kiinnostaa miehissä vain raha.
  • Miehiä kiinnostaa vain seksi.
  • Naiset ovat liian tunteellisia.
  • Miehiin ei voi luottaa.
  • Kaikki naiset ovat rahan perässä.
  • Kaikki hyvät on jo varattu.

Kaikki nämä ajatukset ovat valheellisia, sillä sekä naiset että miehet etsivät merkityksellisiä ja kestäviä ihmissuhteita jossain vaiheessa elämäänsä. Aina löytyy tietysti negatiivisia esimerkkejä, mutta se ei tee koko sukupuolesta kelvotonta.

Kun sinulla on tällaisia ajatuksia suhteista, yksinäisyyden pelkoa on vaikea torjua, sillä et usko että sinulle on enää ketään jäljellä. Totuus on, että maailma on täynnä upeita ihmisiä sinun on vain annettava itsellesi tilaisuus tutustua heihin.

5. Muuta tapaasi katsoa yksinäisyyden pelkoa

Kadehditko ystävyksiä, jotka tekevät kaiken yhdessä? Tunnetko surua joka kerta kun näet onnellisen parin lapsineen?

Mieti, onko ongelma todellisuudessa yksinäisyyden pelko vai vain sosiaalinen paine, joka saa sinut haluamaan samoja asioita elämääsi. Kun annat muiden ihmisten odotusten vaikuttaa sinuun, sinkkuus tai ystävien puute saattaa tuntua valtavalta epäonnistumiselta. Todellisuudessa se ei ole sitä.

Jos olosi tuntuu tältä, muista että olet samanarvoinen kuin muut, oli sinulla kumppania tai ei. Tärkeintä on pitää mielessä, että suhteeseen ei tule ryhtyä vain täyttääkseen jonkun toisen tai yhteiskunnan odotukset.

6. Keskity siihen mitä sinulla on

Lakkaa etsimästä epätoivoisesti kumppania. Katso perhettäsi ja ystäviäsi jotka välittävät sinusta, ja muista arvostaa heitä, vaikka he eivät olisi täydellisiä.

Mietipä tätä: kukaan ei halua tutustua ihmiseen, joka ei arvosta mitä hänellä jo on elämässään. Kun sitten saat ystäviä, tee heille selväksi kuinka paljon heistä välität.

Muista, että jos teet kovasti töitä saadaksesi uusia ihmissuhteita, mutta et sitten tee niiden vahvistamiseksi mitään, olet nähnyt vaivaa turhaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.