Kuinka nauttia tyydyttävästä ja turvallisesta seksielämästä? 5 vinkkiä
Jokainen voi nauttia tyydyttävästä ja turvallisesta seksielämästä. Sen saavuttamiseksi on tarpeen noudattaa tiettyjä vinkkejä, jotka ihmisiltä usein unohtuvat. Tästä syystä päätimme jakaa viisi vinkkiä hyvästä seksielämästä nauttimiseen.
Seksuaalisuudesta nauttiminen terveellä tavalla on hyvin tärkeää hyvinvoinnille, mutta aina ihmiset eivät tiedä, kuinka se onnistuu.
Kuinka nauttia tyydyttävästä ja turvallisesta seksielämästä
Kuten monet tutkimukset osoittavat, seksuaalisuus on osa persoonallisuuttamme. Tästä syystä jokainen ilmaisee sitä eri tavoin. Tietyt vinkit sopivat kuitenkin kaikille, ja jotkut niistä on erityisen tärkeä pitää mielessä, sillä huolimattomuus niiden kohdalla voi vaarantaa terveyden vakavalla tavalla.
1. Suojaa terveyttäsi
Sukupuolitaudit ovat vakava seksuaaliterveyden ongelma nuorten keskuudessa. Tyydyttävästä ja turvallisesta seksielämästä nauttiakseen onkin tärkeää suojautua sukupuolitaudeilta tai muilta tartunnoilta, jotka vaikuttavat nykyään isoon osaan väestöä.
Kuten tutkimukset osoittavat, tuhannet ihmiset saavat HPV:n eli ihmisen papilloomavirusinfektion joka vuosi. Tämä on vakava asia, sillä tämä viruskanta aiheuttaa kohdunkaulan syöpää.
2. Tunne kehosi, jotta voit nauttia tyydyttävästä ja turvallisesta seksielämästä
On oleellista tuntea oma keho, sukupuolielimet mukaan luettuna. Saattaisit yllättyä kuullessasi, kuinka moni ei ole koskaan katsonut, saati koskettanut, omaa intiimialuettaan.
Itsetyydytys, itsensä koskettelu ja katsominen on terve tapa oppia tietämään mistä pidät ja et pidä, sekä löytää uusia tapoja saada nautintoa. Näin nautit seksistä enemmän.
Lue lisää: Naisen erogeeniset alueet
3. Käytä ehkäisyä välttääksesi epätoivotun raskauden
Ehkäisymenetelmät auttavat nauttimaan seksistä turvallisesti.
Jos et halua saada lasta ja haluat vain nauttia tyydyttävästä ja turvallisesta seksielämästä, on tärkeää käyttää ehkäisyä. Ehkäisypilleri on hyvin tehokas, ja kondomin kanssa käytettynä (joka auttaa suojautumaan sukupuolitaudeilta ja muilta tartunnoilta) se auttaa sinua keskittymään hetkestä nauttimiseen täysin rinnoin.
Suosittelemme kysymään lääkäriltä neuvoa sinulle parhaan ehkäisymenetelmän valitsemisessa. Jos haluat tulla raskaaksi, lakkaa vain käyttämästä valittua ehkäisymenetelmää.
4. Kommunikaatio on tärkeää
Neljäs vinkki koskee hyvää kommunikaatiota. Jos haluat koittaa jotain toista seksiasentoa tai haluat kumppanisi hyväilevän sinua muualta, sinun on kerrottava siitä hänelle.
Näin seksi on paljon nautinnollisempaa. Kun tiedät mistä pidät ja ilmaiset sen kumppanille, seksi on ihan toisenlaista. Lisäksi se, että opit rohkeasti ilmaisemaan toiveitasi, on hyödyllistä myös suhteen muilla osa-alueilla.
Lue aiheesta lisää: 9 vinkkiä parempaan seksiin kumppanisi kanssa
5. Leikit ja kokeilut
Seksuaalisen kiihottumisen lisäämisessä seksilelut tai liukuvoiteet voivat olla avuksi.
Jotta seksielämä olisi tyydyttävää, kannattaa kokeilla aina välillä uusia asioita. Yksi helpoimmista keinoista tehdä tämä on käyttää seksileluja – ne voivat sytyttää parisuhteen kipinän uudelleen.
Joskus ne voivat nolostuttaa tai tehdä epävarmaksi. Tällöin on hyvä analysoida omaa itsetuntoaan. Jotkut ihmiset eivät nauti seksistä täysin, koska he eivät pidä vartalostaan. Jos näin on sinun kohdallasi, kannattaa jutella ammattilaiselle.
Toivottavasti nämä viisi vinkkiä saivat sinut pohtimaan tiettyjä puolia seksielämässäsi, jotka olit ehkä sivuuttanut. Kommunikaatio, ehkäisy, itsetunnosta huolehtiminen ja oman kehon tunteminen ovat keino nauttia tyydyttävästä ja turvallisesta seksielämästä.
Onko näiden viiden vinkin joukossa joku kohta, jota et ollut aiemmin tullut edes ajatelleeksi? Kuuntele kehoasi ja tutustu siihen, sekä nauti aina turvallisesti seksuaalisuudestasi ilman estoja ja häpeilyä.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Álvarez de la Cruz, Caridad. (2010). Comunicación y sexualidad. Enfermería Global, (19) Recuperado en 29 de marzo de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1695-61412010000200018&lng=es&tlng=es.
- Calero Yera, Esmeralda, Rodríguez Roura, Sandra, & Trumbull Jorlen, Aniocha. (2017). Abordaje de la sexualidad en la adolescencia. Humanidades Médicas, 17(3), 577-592. Recuperado en 29 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1727-81202017000300010&lng=es&tlng=es.
- Montero V, Adela. (2011). Educación sexual: un pilar fundamental en la sexualidad de la adolescencia. Revista médica de Chile, 139(10), 1249-1252. https://dx.doi.org/10.4067/S0034-98872011001000001
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.