Logo image
Logo image

Kuinka häivyttää tummia renkaita silmien alta

2 minuuttia
Tummien renkaiden häivyttämiseksi ja niiden ilmaantumisen ehkäisemiseksi tarvitset hyvät nukkumistottumukset, tasapainoisen ruokavalion ja tiettyjä luontaishoitoja.
Kuinka häivyttää tummia renkaita silmien alta
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Moni koittaa häivyttää tummia renkaita silmien alta, ja monien mielestä se on melko haastavaa. Väsyneen näköiset silmät vaikuttavat negatiivisesti paitsi ulkonäköön ja nuorekkuuteen, myös itsetuntoon.

Hyvä uutinen on se, että on olemassa keinoja hoitaa niitä. Luontaishoidot ovat hyvä vaihtoehto, ja tässä artikkelissa jaammekin 5 luonnollista tapaa häivyttää tummia renkaita silmien alta.

Mitä ovat tummat renkaat silmien alla?

Tummat renkaat syntyvät silloin, kun silmien alla olevassa ihossa muodostuu liikaa melaniinia.

Niihin vaikuttavat kuitenkin muutkin tekijät, sekä geneettiset että ympäristötekijät. Tästä syystä tummat renkaat voivat vaihdella ja muuntua päivästä toiseen.

Tummien renkaiden yleisimmät syyt

Yksi pääasiallisista syistä tummiin renkaisiin on ohut ja herkkä iho, erityisesti silmien alueella. Ikääntyminen ja auringolle altistuminen myös kuivattavat ihoa ja tekevät siitä tummemman ja veltomman näköisen.

On kuitenkin olemassa kaikenlaisia luonnollisia ratkaisuja, joiden puoleen voit kääntyä. Katsotaan niitä!

Käy lukemassa tämäkin: 6 luontaishoitoa silmänympärysten turvotukseen

Kuinka häivyttää tummia renkaita silmien alta luontaishoidoilla

1. Jääkylmät lusikat

Some figure

Tämä on äärimmäisen helppo ratkaisu silloin, kun heräät silmänaluset sinertävinä tai turvonneina. Kylmä tehoaa voimakkaasti tulehdukseen ja kutistaa silmäpussit.

Toimi näin:

 • Viilennä kahta lusikkaa jääkaapissa yön yli.
 • Aamulla aseta ne suoraan silmien alueelle painaen kevyesti, jotta kylmä vaikuttaa nopeammin.
 • Vaihtoehtoisesti voit kääriä jääpaloja pyyhkeeseen ja painella alueelle.

2. Teepussit

Vihreän teen sisältämien antioksidanttien ansiosta sillä on kyky hidastaa ikääntymistä ja auttaa poistamaan tummia kohtia iholta. Se onkin täydellinen apu silloin, jos haluat häivyttää tummia renkaita silmien alta.

 • Laita kaksi pussia vihreää teetä kupilliseen haaleaa vettä ja anna olla 20 minuuttia.
 • Aseta pussit silmien päälle vähintään kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa.
 • Tulosten pitäisi näkyä viikossa.

3. Kylmä maito

Some figure

Tämä luontaishoito on helppo sovittaa kiireiseen elämään. Maidon rasva kosteuttaa ja pehmittää ihoa, kun taas kylmyys laskee nopeasti turvotusta.

 • Kasta kaksi vanulappua kylmässä maidossa.
 • Aseta ne tummien silmänalusten päälle.
 • Anna vaikuttaa muutama minuutti.

Lue lisää: Silmäpussien syyt ja hoito

4. Kurkkuviipaleet

Kurkkuviipaleet ovat yksi tunnetuimmista ja suosituimmista kotikonsteista kaikkialla maailmassa. Ne auttavat vähentämään turvotusta kasvoissa johtuen niiden sisältämästä kahvihaposta ja C-vitamiinista. Eikä niiden käyttö vaadi juuri vaivannäköä!

 • Kuori kurkku ja leikkaa siitä kaksi viipaletta.
 • Anna niiden viilentyä jääkaapissa muutama tunti.
 • Kun ne ovat riittävän kylmiä, aseta ne silmien päälle.
 • Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele sitten haalealla vedellä.

5. Munanvalkuaiset

Some figure

Kananmunat eivät ole aivan yhtä tunnettu luontaishoito tummiin renkaisiin silmien alla, mutta ne ovat tehokas apu. Ne sisältävät B12-vitamiinia, joka auttaa parantamaan verenkiertoa ja pehmittämään ihoa.

 • Vatkaa valkuainen niin, että siihen muodostuu teräviä piikkejä (eli suhteellisen kovaksi vaahdoksi).
 • Levitä sitä sudin avulla silmänalusiholle.
 • Anna olla 15 minuuttia ja huuhtele sitten runsaalla kylmällä vedellä.

Kokeile joitakin näistä luontaishoidoista tummien renkaiden häivyttämiseen ja ehkäisemiseen – niitä on todella helppo käyttää!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Freitag, F. M., & Cestari, T. F. (2007). What causes dark circles under the eyes? Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1473-2165.2007.00324.x

 • Mukherjee, P. K., Nema, N. K., Maity, N., & Sarkar, B. K. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. https://doi.org/10.1016/j.fitote.2012.10.003

 • Hsu, S. (2005). Green tea and the skin. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.jaad.2004.12.044


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.