Kolme tapaa puhdistaa kehoa jatkuvasti

Jos haluat puhdistaa kehoa myrkyistä, on tärkeää pyrkiä syömään luomuvihanneksia ja -hedelmiä viljelyssä käytettyjen kemikaalien välttämiseksi.
Kolme tapaa puhdistaa kehoa jatkuvasti
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Olet luultavasti kuullut, että keho tulisi välillä puhdistaa pienentääksemme maksa-, paksusuoli-, haima- ja sydänsairauksien riskiä. Et silti välttämättä tee puhdistusta kovin usein, sillä saatat pitää sitä hankalana tai et yksinkertaisesti tiedä mistä aloittaa. Oli syy kumpi tahansa, tästä artikkelista löydät hyvin yksinkertaisia ja nopeita tapoja puhdistaa kehoa jatkuvasti ja pitää se optimaalisessa kunnossa.

3 tapaa puhdistaa kehoa jatkuvasti

1. Korvaa yksi aterioista detox-smoothiella

Aterian korvaaminen detox-smoothiella puhdistaa elimistöä

Pelkäätkö joutuvasi luopumaan kokonaan mieliruoistasi? Jos ruokavaliosi on hyvin kehno, on suositeltavaa kohentaa ruoan laatua puhdistuksen lisäksi.

Jos todella haluat syödä terveellisesti ja poistaa myrkyt tavalla tai toisella, kokeile päivittäistä detox-smoothieta.

Tämä on hyvin käytännöllinen tapa. Lisäksi aamiainen tulee varmasti syötyä, jos nautit smoothien aamulla etkä yleensä syö mitään päivän ensimmäisinä tunteina.

Se on myös loistava keino saada syötyä enemmän kasviksia. Smoothieiden makua ja koostumusta on nimittäin helppo muunnella, joten voit “piilottaa” niihin helposti terveellisiä, mutta vähemmän maukkaita aineksia.

Päivittäisen detox-smoothien juominen on lisäksi edullista, sillä valmistukseen tarvittavat määrät ovat minimaalisen pieniä.

Jotta tästä tavasta olisi todella hyötyä, on tärkeää varmistaa seuraavat asiat:

 • Älä mene äärimmäisyyksiin. Tarkoituksena on korvata yksi ateria detox-smoothiella, ei lakata syömästä kiinteää ruokaa kokonaan.
 • Valitse lisäaineettomia ja hyvänlaatuisia tuotteita, jotta et saa smoothiesta takaisin myrkkyjä joita yrität poistaa.
 • Kiinnitä huomiota kehon reaktioihin ja kysy tarvittaessa neuvoa ravitsemusasiantuntijalta.

Jos et osaa aloittaa, kokeile seuraavaa smoothieta kehon puhdistamiseen:

Ainekset

 • 70 g puhdasta lehtikaalia
 • 750 ml mantelimaitoa
 • 1 paloiteltu vihreä omena
 • 1 kypsä banaani
 • 25 g pestyä persiljaa

Valmistus

 • Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa helposti juotavaksi smoothieksi.
 • Älä huolestu, jos smoothieta näyttää olevan liikaa. Koska korvaat sillä aamiaisen, on tärkeää juoda se kaikki, jotta mieliteot ja nälkä eivät yllätä jo parin tunnin päästä.

2. Syö mahdollisuuksien mukaan luomua

Vihannekset ja hedelmät kannattaa syödä luomuna

Tiedämme, ettei luomutuotteiden käyttö ole kaikille mahdollista. Mutta hyvä keino puhdistaa kehoa jatkuvasti on syödä luomua mahdollisimman paljon.

Yksi hyvä vinkki on kasvattaa omat vihannekset. Se on helppoa ja säästää paljon rahaa. Vaikka asuisit pienessä asunnossa, tilaa löytyy aina muutamalle ruukulle. Mutta varmista, että istuttamasi siemenet ovat luomua. Siemenet ovat yleensä suhteellisen edullisia, ottaen huomioon kuinka paljon tomaatteja niistä saa.

Muita vaihtoehtoja ovat:

 • Ananas. Istuta ananaksen hattu ja odota sen kasvua.
 • Hedelmäpuut. Tähän tarvitaan enemmän tilaa ja kärsivällisyyttä, mutta noin 5 vuoden kuluttua saat kerättyä talteen ensimmäiset omat sitruunat, appelsiinit tai omenat. Muut hedelmät tarvitsevat enemmän aikaa, mutta se on sen arvoista.
 • Lehtimangoldi ja pinaatti. Istuta muutamia siemeniä saadaksesi pensaita, jotka kasvavat vielä senkin jälkeen kun niistä poimii oksia talteen.
 • Mausteet. Laventeli, timjami, minttu ja basilika ovat helppoja kasvattaa.

Muista, että luonnonmukaisuus vaatii torjunta-aineiden ja kasvimyrkkyjen käytön välttämistä. Kastele omat kasvisi puhtaalla vedellä ja käytä luomulannoitetta saadaksesi kehosi puhdistettua.

3. Hieronnoissa käyminen on keino puhdistaa kehoa jatkuvasti

Hieronnoissa käyminen on yksi keino puhdistaa kehoa jatkuvasti

Onko hierontaan meneminen mielestäsi luksusta? Se voi tuntua ylelliseltä hemmottelulta, mutta hieronnalla on tosiasiassa muukin tehtävä. Suurin osa hieronnoista nimittäin puhdistaa kehoa jollakin tavalla.

Ongelmistasi riippuen hieroja suosittelee tietynlaista hierontaa. Jos et osaa aloittaa, pyydä lymfahieronta.

 • Tällaisen hieronnan tavoitteena on poistaa myrkkyjä elimistä. Tämä hoito vaatii hierojalta hieman ylimääräistä vaivannäköä, mutta sillä saa erinomaisia tuloksia.
 • Ihanteellista olisi käydä hieronnassa kerran kuussa, mutta tämä riippuu tietysti omasta rahatilanteestasi ja mieltymyksistäsi.
 • Jos käännyt vaihtoehtoisen lääketieteen puoleen, käy temascalissa. Nämä ovat höyrykylpyjä, joissa hyödynnettään eri yrttien ominaisuuksia riippuen hoidettavasta terveysongelmasta.

Mitä muita vaihtoehtoja käytät kehon puhdistamiseen? Oletko kokeillut joitain yllä mainituista tavoista? Mikä on suosikkisi?

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Detox-juomat painonpudotukseen
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Detox-juomat painonpudotukseen

Kehoamme kuormittaa ylimääräiset myrkylliset aineet ja jätteet. Hyödynnä detox-juomat painonpudotukseen!


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.