Logo image
Logo image

Jo yksi kulaus tätä juomaa riittää uudistamaan ja puhdistamaan maksaa

3 minuuttia
Oliiviöljyn sisältämät rasvahapot ja sitruunamehun sisältämät antioksidantit auttavat uudistamaan ja puhdistamaan maksaa säätelemällä kolesterolin ja triglyseridin määriä ja parantaen samalla sydämen toimintoja.
Jo yksi kulaus tätä juomaa riittää uudistamaan ja puhdistamaan maksaa
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Maksalla on elintärkeä osa elimistön toiminnassa. Maksa suodattaa verta ja puhdistaa ja poistaa myrkyllisiä aineita kehosta, jotka voivat vahingoittaa terveitä soluja.

Lisäksi maksa ottaa osaa ruuansulatusprosessiin ja jätteiden poistumiseen elimistöstä. Tietynlaiset jätteet kertyvät elimistöön eri syistä.

Pitämällä maksan terveenä ja toimivana pidät samalla huolta siitä että saat paljon energiaa, olet paremmalla tuulella ja ihosi voi paremmin. Jos maksan toiminto häiriintyy syystä tai toisesta, se voi johtaa myrkkyjen kertymiseen. Myrkkyjen kertyminen vaikuttaa kaikkialla elimistössä ja voi johtaa vakaviinkin sairauksiin ja tulehduksiin.

Onneksi on saatavilla monia luonnollisia, hoitavia aineita, jotka vaikuttavat positiivisesti maksan toimintaan ja auttavat kehoa puhdistumaan tehokkaammin. Tässä artikkelissa keskitymme oliiviöljyn ja sitruunan hoitavaan ja maksalle hyödylliseen vaikutukseen.

Oliiviöljy ja sitruunamehu: tehokas hoito uudistamaan ja puhdistamaan maksaa

Neitsytoliiviöljy on ollut yleisessä käytössä vuosisatojen ajan, ja sitä käytetään niin ruuanlaitossa kuin terveyden- ja kauneudenhoidossakin. Oliiviöljy koostuu terveellisistä rasvahapoista, jotka parantavat niin ulkoista kuin sisäistäkin terveyttä. Oliiviöljyä voi käyttää esimerkiksi hiusten ja ihon hoitoon, ja kun sitä nauttii kohtuullisesti päivittäin se tehostaa yleistä terveydentilaa.

Oliiviöljyn suuri määrä tärkeitä rasvahappoja ja antioksidantteja tekee siitä yhden tehokkaimmista ruoista koko elimistön terveyden kannalta.

Monet ihmiset eivät kuitenkaan tiedä sitä, että yhdistämällä sitruunamehua oliiviöljyyn saa todellisen tehohoidon koko keholle.

Maksan ja sappirakon toimintojen tasapainottamiseen

 

Some figure

Oliiviöljyn ja sitruunan yhdistelmä puhdistaa kehoa kokonaisvaltaisesti, ja erityisen hyvää seos tekee maksalle ja sappirakolle. Seos edesauttaa niiden toimintoja ja ehkäisee myrkkyjen ja kuona-aineiden kertymistä.

Hoito sopii etenkin sellaisiin tilanteisiin, kun sappirakko tai maksa ovat tulehtuneet ja tuntuvat raskailta. Hoito puhdistaa jätteet ja parantaa oloa huomattavasti. Lisäksi hoidolla voi stimuloida ruuansulatusta ja vähentää happojen määrää elimistössä. Liika hapokkuus voi johtaa erilaisiin kipuihin.

Ehkäisee verenkiertoelimistön sairauksia

Oliiviöljyn ja sitruunan yhteisvaikutus verenkiertoelimistöön on suotuisa, sillä ne vähentävät triglyseridien määrää ja alentavat kolesterolia. Kolesteroli voi tukkia verisuonia ja aiheuttaa verenpaineen kohoamista, mikä puolestaan vaikeuttaa sydämen toimintaa.

Tästä syystä oliiviöljyn ja sitruunamehun päivittäinen nauttiminen takaa veren vapaan ja esteettömän virtaamisen kaikkiin kehonosiin. Sydämen toiminta pysyy ihanteellisena, kun se ei rasitu liikaa. Tämä alentaa riskiä sairastua mm. valtimonkovettumatautiin ja kärsiä sydänkohtauksesta ja halvauksesta.

Pitää huolta hiuksista, ihosta ja kynsistä

 

Some figure

Oliiviöljy ja sitruunamehu sisältävät paljon antioksidantteja, jotka suojaavat vapaiden radikaalien vaikutuksilta. Vapaita radikaaleja päätyy elimistöön hengitysilman saasteista, ruuasta ja käyttämistämme kosmetiikkatuotteista. Ne aiheuttavat solujen ennenaikaista vanhenemista ja solumuutoksia, jotka voivat johtaa sairauksiin.

Sekä oliiviöljy että sitruunamehu vahvistavat hauraita kynsiä ja pitävät ne kiiltävinä ja sileinä. Kynnet katkeilevat harvemmin ja näyttävät hyvinvoivilta.

Lisäksi hoito ehkäisee hiuspohjan ongelmia, kuten hilsettä ja ihon kuivumista.

Näin valmistat hoidon oliiviöljystä ja sitruunasta

 

Some figure

Tämä hoito on helppo valmistaa, sillä siihen ei kaivata kuin kaksi ainetta: oliiviöljyä ja sitruunamehua. Yhdistä ainekset keskenään ja muodosta tehokas sisäinen hoito, joka tehostaa maksan toimintaa ja ehkäisee myrkkyjen kertymistä kehoon.

Ainekset

  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä

Valmistus ja käyttö

  • Sekoita sitruunamehu oliiviöljyyn ja nauti joka aamu ennen aamiaista. Seos toimii parhaiten tyhjään mahaan nautittuna.
  • Anna hoidon vaikuttaa vähintään puoli tuntia ennen aamiaisen nauttimista.
  • Puhdistaaksesi maksaa, nauti seos joka päivä kuukauden ajan.
  • Hoitoa voi käyttää myös ruoansulatuksen parantamiseen ja veren kolesterolin alentamiseen.
  • Hoitokuurin voi suorittaa monta kertaa vuodessa, niin usein kuin on tarpeellista.

Jos haluat, voit käyttää hoitoa myös ulkoisesti hoitamaan hiuspohjaa, ihoa tai kynsiä. Voit vaihdella seoksen sisältämiä ainesmääriä sen mukaan kuinka paljon sitä tarvitset ja mihin tarkoitukseen sitä käytetään. On hyvä pitää mielessä, että mitään sitruunamehua sisältäviä valmisteita ei tule käyttää päiväsaikaan iholla tai hiuksissa, sillä ne voivat aiheuttaa pigmenttimuutoksia auringonvalossa.

Pysyttele suositellussa annosmäärässä sisäisissä hoidoissa. Älä käytä hoitoa liikaa, sillä sen vaikutus voi muuttua liiallisesti käytettynä epäsuotuisaksi.

Hoitokuukauden jälkeen tulet huomaamaan positiivisen eron entiseen. Terveytesi kohenee ja pitääksesi kiinni hyvistä muutoksista on tärkeää jatkaa terveellisen ravinnon syömistä tulevaisuuden ongelmien ehkäisemiseksi. Ala uudistamaan ja puhdistamaan maksaa jo tänään!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.