Ideoita pesuallasalueen uudistamiseen

Pesuallasalue on erinomainen paikka tehdä uudistuksia, jos kodista haluaa viihtyisämmän. Tämän tekemiseksi on monia helppoja, edullisia ja ennen kaikkea näyttäviä keinoja. Tästä artikkelista löydät vinkkejä pesuallasalueen uudistamiseen!
Ideoita pesuallasalueen uudistamiseen

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Ihmiset uskovat virheellisesti, että kodin uudistaminen tai kunnostaminen tulee liian kalliiksi. Näin tietysti onkin, jos palkkaa tyyriin sisustussuunnittelijan. Voit kuitenkin tehdä joitakin merkittäviä, moderneja ja edullisia muutoksia myös omin päin. Tässä artikkelissa jaamme hyviä ideoita pesuallasalueen uudistamiseen.

Uudet muotisuuntaukset kiinnostavat ihmisiä tällä hetkellä kovasti. Ne kiehtovat, keräävät katseita ja herättävät ideoita. Tällä tavoin uudenlaisia sisustustyylejä syntyy joka päivä, ja myös koti on sellainen paikka, jossa uusia tyylejä voi testailla.

Pesuallasalueen uudistaminen kiinnostaa, koska kylpyhuone on yksi kodin tärkeimmistä tiloista. Koska se on yksi niistä alueista, jotka on tarkoitettu päivittäisestä hygieniasta huolehtimiseen, sen tulisi aina välittää tunnetta puhtaudesta ja järjestyksestä.

Alta löydät loistavia ideoita pesuallasalueen uudistamiseen!

Ideoita pesuallasalueen uudistamiseen

Ensimmäinen asia, joka tulee ottaa huomioon ennen pesuallasalueen uudistamista, on valmistelu. Tämä on oleellinen vaihe niille, jotka haluavat tarkoin tutkailla mistä elementeistä he pitävät ja mitkä he haluavat mitä pikimmiten vaihtaa.

Tämä on myös oikea hetki päättää, mitä menetelmiä käytetään, mitä uusia elementtejä lisätään ja miten ne sijoitellaan. On erittäin tärkeää laatia suunnitelma, jotta saat huomioitua kaikki yksityiskohdat ja luotua mielessäsi selkeän kuvan haluamastasi lopputuloksesta.

Ideoita on joka lähtöön riippuen makumieltymyksistä ja uudistettavasta tilasta. Pesuallasalueen uudistaminen voi vaihdella pienistä muutoksista hyvin perusteelliseen kunnostamiseen.

Pesuallas yhdistetään mielessä usein puhtauteen ja siisteyteen, joten sisustuskin tulisi suunnata sen mukaisesti.

1. Ideoita pesuallasalueen uudistamiseen: maalaa seinä

Jo pelkkä seinän värin vaihtaminen voi olla huomattava muutos ja antaa pesuallasalueelle ihan uutta ilmettä. Syynä voi olla muun muassa se, että senhetkinen maali ei näytä hyvältä tai koska myytävänä on uusi upea väri, joka sopii paremmin tähän kylpyhuoneen rakenteeseen.

Ratkaiseva seikka tässä on valita laadukas maali, joka pysyy hyvänä eikä rapistu esimerkiksi kosteuden seurauksena.

2. Seinälaattojen maalaaminen

Joskus ongelmana ei ole niinkään seinän väri vaan se, että et enää pidä kuluneista tai vanhanaikaisista laatoista. Ne eivät välttämättä ole aivan hirvittävässä kunnossa etkä kenties mielelläsi vaihtaisi niitä. Hyvä uutinen on se, että on olemassa joitakin innovatiivisia vaihtoehtoja pesuallasalueen uudistamiseen käyttäen kyseisiä laattoja.

Siihen on eräs hyvin helppo ja tehokas keino: sinun tulee vain tuoda niihin uutta eloa maalaamalla ne. Laatat on ensin hiottava, jotta maali tarttuu niihin paremmin, ja maalattava sitten emalimaalilla. Puhdista lopuksi laattojen saumat.

3. Liimattavien laattojen laitto

Vanhoja laattoja ei ole helppo kunnostaa. Tässä tuleekin yksi edullinen vaihtoehto, jolla saat luotua ihan ainutlaatuisen tyylin: liimattavat laatat.

Tämä on hyvä vaihtoehto niille, joiden mielestä laattojen maalaaminen on liian hankalaa tai muutos ei ole riittävän radikaali siihen, mitä he ovat kaavailleet. Tarrakiinnitteisiä laattoja myydään eri väreissä ja kuoseissa, ja voit yhdistää niitä oman mielesi mukaan.

Seinä tulee ensin puhdistaa, jotta laatat kiinnittyvät siihen siististi ja tasaisesti. Poista sitten vain päällä oleva muovikelmu, niin uusi tyyli on valmis. Laattoja on kahdenlaisia: koko seinän peittäviä ja sellaisia, jotka voidaan kiinnittää neliö kerrallaan. Valitse suosikkisi!

4. Ideoita pesuallasalueen uudistamiseen: tapetointi

Jos laatat eivät ole sinun juttusi, saatat pitää tästä uudemmasta menetelmästä. Tapetoimalla voit peittää koko seinän ja korvata maalin. Moni valitsee tämän vaihtoehdon siksi, että erilaiset kuosit tekevät tilasta modernimman ja dynaamisemman näköisen.

Tällä idealla voit myös herättää eloon tiettyjä kohtia kodissasi ja luoda omaperäisen tyylin erilaisilla tekstuureilla. Suositeltava materiaali pesuallasalueelle on vinyylitapetti, koska se suojaa kosteudelta ja on helppo puhdistaa.

Pyyhkeet ja korit ovat joitakin ideoita pesuallasalueen uudistamiseen
Pienet esineet ja koristeet ovat osa pesuallasalueen sommittelua ja tärkeitä lopputuloksen kannalta.

5. Huonekalut ja esineet pesuallasalueella

Voit harkita kylpyhuoneeseen myös joitakin keskeisiä elementtejä, kuten huonekaluja. Yritätkö uudistaa tilaa ilman suuren suuria muutoksia? Pidä siinä tapauksessa samat elementit ja maalaa ne uuteen tyyliisi sopiviksi. Jos taas haluat todella dramaattisen muutoksen, hanki uusia huonekaluja, joita löytyy edullisestikin.

Älä aliarvioi pienten yksityiskohtien merkitystä, sillä erilaiset esineet lisäävät tilan näyttävyyttä. Peilit, hyllyt, lipastot ja pyyhkeet antavat kylpyhuoneelle aivan erityistä ilmettä ja myös tehostavat ympärillä olevia värejä.

Käy lukemassa myös tämä artikkeli: Kylpyhuoneen sisustus: 9 ideaa, joita tulet rakastamaan

Pesuallasalueen uudistaminen vaatii suunnittelua

Tässä vielä muutamia suosituksia pesuallasalueen uudistamiseen:

  • Mieti mielessäsi erilaisia vaihtoehtoja, valitse niistä se loistavin idea ja sitten vain laadi budjettisi ja toteuta idea suunnitelman mukaan.
  • Pyydä teknisiä neuvoja, jotta et vahingoita ostettuja tuotteita ja pesuallasaluetta ylipäätään.
  • Kiinnitä huomiota jokaiseen yksityiskohtaan, suurimmasta pienimpään. Tämä on avainasia lopputuloksen kannalta.
  • Toteuta useita ideoita samaan aikaan, jos tilasi sen mahdollistaa. Voit esimerkiksi vuorotella vinyylitapettia ja maalattuja laattoja, jos pidät niiden yhdistelmästä.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Näin poistat mineraalikertymät kylpyhuoneesta luonnollisesti
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Näin poistat mineraalikertymät kylpyhuoneesta luonnollisesti

Jos vältät mieluummin teollisia tuotteita allergioiden tai korkean hinnan takia, voit hyödyntää luonnollisia tuotteita joilla poistat mineraalikert...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gibbs, Jenny, and Simon Osborne. Diseño de interiores: Guía útil para estudiantes y profesionales. Editorial Gustavo Gile, SA, 2006.
  • GUTIÉRREZ, PALOMA MIGOYA. “El color en el diseño de interiores.” CSIF Revistas (2010): 1-10.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.