Logo image
Logo image

"Haluan olla sinkku kanssasi" - lue netissä leviävä kirjoitus

5 minuuttia
Voitko kuvitella parisuhdetta, jossa sinä ja kumppanisi luotte itse omat sääntönne? Ette alistu sosiaalisten paineiden ja normien alle, sillä teidän ei tarvitse tehdä niin. Teette vain sitä, mikä tekee teidät onnellisiksi.
"Haluan olla sinkku kanssasi" - lue netissä leviävä kirjoitus
Viimeisin päivitys: 24 lokakuuta, 2018

Haluan olla sinkku, mutta haluan olla kanssasi” on kirjoitus, joka leviää ympäri maailmaa internetin välityksellä. Kirjoitus on saavuttanut huomiota, sillä se on selkeä kannanotto parisuhteiden perinteisiin vaatimuksiin ja sääntöihin.

Riippumatta siitä, osaatko samaistua tekstin sisältöön, tajuat sen luettuasi, että todellinen sielunkumppanisi on ihminen, jonka kanssa voit olla täysin oma itsesi koko elämäsi ajan.

Lue suomeksi käännetty kirjoitus alla:

“Haluan olla sinkku kanssasi.

Haluan lähteä ulos ja juoda oluen kavereideni kanssa, haluan kärvistellä krapulassa seuraavana aamuna ja saada sinulta pyynnön vierailulle luoksesi, sillä kaipaat minua syliisi. Haluan jutella kanssasi aamuisin sängyssä kaikesta mitä mieleen juolahtaa, joskus myös iltapäivisin; päivisin haluan meidän olevan vapaita tekemään juuri sitä mitä haluamme omilla tahoillamme.

Haluan sinun kertovan minulle niistä illoista, jotka vietät kavereidesi kanssa ulkona. Haluan sinun kertovan minulle, että baaritiskillä kaunis tyttö silmäili sinua kiinnostuneena. Haluan sinun lähettävän minulle humalaisen tekstiviestin railakkaan baari-illan siimeksessä, kun haluat jauhaa puutaheinää ilman sen suurempaa syytä, vain varmistuaksesi siitä, että sinä olet ajatuksissani.

Haluan meidän pystyvän nauramaan rakastellessamme. Haluan meidän nauravan, kun kokeilemme uusia, hassuja juttuja.

Haluan viettää iltaa porukalla ystävien kesken ja haluan sinun tarttuvan käteeni ja johdattavan minut toiseen huoneeseen, sillä et enää malta odottaa vaan haluat rakastella kanssani heti. Haluan yrittää olla hiljaa, jotta muut eivät kuulisi puuhiamme.

Some figure

Haluan saada sinut kokonaan, haluan kertoa itsestäni sinulle ja haluan sinun avautuvan minulle. Haluan kinastella siitä, kumpi on parempi, merenranta vai järvenselkä.

Voin kuvitella asunnon, joka täyttäisi meidän kummankin unelmat, vaikka tuskin tulemme koskaan asumaan yhdessä. Haluan sinun jakavan kanssani suunnitelmasi, vaikka ne eivät olisikaan vielä täysin valmiita. Haluan sinun yllättävän minut sanomalla: Nappaa passisi mukaan, nyt mennään.

Haluan pelätä kanssasi. Tehdä asioita, joita kukaan muu ei tekisi, sillä tunnen olosi turvalliseksi kanssasi. Haluan sinun ottavan kasvoni käsiisi, suutelevan minua, pitelevän minusta kiinni öisin.

Suositeltua lukemista: Rakastumista helpottavat 36 kysymystä

Some figure

Haluan, että sinulla on oma itsenäinen elämä, jossa sinulla on vapaus ottaa ja lähteä muutaman viikon reissulle hetken mielijohteesta. Haluan sinun voivan olla vapaa jättävän minut jälkeesi, tylsistyneenä odottamaan, että lähetät viestiä määränpäästä.

En halua sinun kutsuvan minua kaikkiin bileisiin ja juhliin, enkä halua aina kutsua sinun kaikkiin omiin menoihini. Näin voit kertoa minulle illastasi seuraavana päivänä, ja minä voin kertoa sinulle omista puuhistani.

Haluan jotain sellaista, joka on yksinkertaista ja monimutkaista samaan aikaan. Jotakin sellaista, joka saa minut kyseenalaistamaan omat uskomukseni ja tottumukseni, mutta joka samalla toimii niin, että heti kun astut huoneeseen, kaikki huoleni katoavat. Haluan sinun pitävän minua kauniina, ja olevan ylpeä siitä, että olemme yhdessä.

Haluan sinun kertovan minulle, että rakastat minua, ja ennen kaikkea haluan pystyä sanomaan sinulle samat sanat. Haluan, että annat minun kävellä edelläsi, jotta voit ihastella lantioni keinuntaa. Haluan, että pyydät minua puhdistamaan auton lumesta aamuisin, sillä se miten heilun ympäriinsä saa sinut hymyilemään.

Some figure

Haluan pujoa suunnitelmia kanssasi olematta varma siitä, että ne koskaan toteutuvat. Haluan olla rehellisessä parisuhteessa. Haluan olla se nainen, jonka haluat jäävän. Haluan, että sinulla on yhä halu vehkeillä muiden naisten kanssa, mutta että illan päätteeksi valitset aina kuitenkin minut, uudelleen ja uudelleen. Haluan mennä kanssasi kotiin.

Haluan olla se ihminen, kenen kanssa rakastelet ja kenen viereen nukahdat. Se ihminen, joka jättää sinut rauhaan, kun sitä kaipaat ja joka rakastaa sitä, kun katoat omien harrastustesi pariin. Haluan elää sinkun elämää kanssasi. Sillä pariskuntana eläminen olisi sama asia kuin sinkkuelämiemme viettäminen, mutta yhdessä.

Jonakin päivänä löydän sinut.

Tämä kirjoitus herättää varmasti ajatuksia parisuhteen luonnosta ja sen pelisäännöistä. Kirjoituksen laati Isabelle Tesier ja se on omistettu rakkaudelle ja kaipuulle. Tesierin mielestä ihanteellinen rakkaus on itsenäistä.

Et välttämättä jaa Tesierin ajatuksia rakkaudesta ja parisuhteesta, mutta on selkeää, että ainakin osa ihmisistä osaa samaistua kirjoituksen sanomaan. Nykyisin avoimet, normeja rikkovat parisuhteet ovat yleistymässä, eivätkä vanhat oletukset välttämättä enää päde.

Rakastaja vai ystävä – vai jotakin siltä väliltä?

Some figure

Olemalla ystävä ilman että olet kumppanin rakastaja rikkoo muureja, joita asetat itsellesi, mitä tulee parisuhteen ylläpitoon. Se tarkoittaa sitä, että voit itse asettaa omat sääntösi sen perusteella, mitä oikeasti haluat ja kaipaat, et sen mukaan, mitä yhteiskunta sinulta odottaa.

Modernin elämäntyylin ansiosta on olemassa vapaita parisuhteita, joissa osapuolet eivät ole sidottuja toisiinsa samalla tavalla kuin perinteisessä parisuhteessa. Parisuhteesta voi muokata omannäköisensä, kunhan toinen osapuoli tietää, missä mennään ja haluaa itse samoja asioita suhteelta. Riippuen siitä keneltä asiaa kysyy, on vapaissa parisuhteissa tiettyjä hyötyjä ja tiettyjä vaikeuksia – aivan kuten perinteisissäkin suhteissa. Nämä kaksi seikkaa kannattaa pitää mielessä:

Vapaa parisuhde on erilainen keino nauttia seksuaalisuudestasi

Ehkäpä kaksi ihmistä, jotka pitävät toisistaan ja ovat viehättyneitä toisistaan haluavat pitää suhteen täysin seksuaalisena, eivätkä he luo sitovaa suhdetta, jossa toisella ei ole oikeutta katsella muiden perään. Suhde ei estä toista menevästä treffeille muiden kanssa.

Voi olla, että pari rakastaa toisiaan, mutta haluavat pysyä itsenäisinä ja rakentaa omaa elämäänsä toisesta riippumatta ja alistumatta muiden odotuksiin. He haluavat elää elämäänsä selittelemättä tekojaan ja vastaten vain itselleen.

Vapaan parisuhteen idea on se, että osapuolet voivat luoda omat sääntönsä ja norminsa välittämättä siitä, mitä yhteiskunta heiltä odottaa. Tällaisia suhteita voidaan kauhistella ja kyseenalaistaa, mutta kun on itse onnellinen oman elämänsä kanssa, ei muista kannata välittää.

Suositeltua lukemista: Tosirakkautta: 75 vuotta naimisissa ollut pariskunta kuoli samaan aikaan

Se voi auttaa tunteiden hallinnassa

Vapaa parisuhde voi antaa kummallekin osapuolelle mahdollisuuden tutkia ja tutustua omaan seksuaalisuuteensa ja emotionaaliseen puoleensa. Vapaa parisuhde voi olla monimutkainen tila, ainakin mitä tulee tunteisiin ja niiden hallintaan, pelkoihin ja epäilykseen ja emotionaalisen kontrollin löytämiseen.

Vapaa parisuhde on aivan yhtä pätevä kuin perinteinenkin suhde, kunhan kummallakin osapuolella on sama päämäärä ja ymmärrys tilanteesta. Selkeät pelisäännöt ja avoimuus ovat suhteen perusta. Jos jompikumpi osapuoli loukkaantuu tai kärsii suhteessa, tulee se lopettaa pikimmiten.

On hyvin mahdollista, että on ihmisiä, joiden mielestä vapaa parisuhde ei sisällä yhtään taikaa tai viehätystä, mutta idea piileekin siinä, että tämä taika on jotain jonka kaksi ihmistä voi luoda, eikä se perustu tyypilliseen ja tuttuun rakkauteen.

Jokaisen tulee yrittää muistaa ja kunnioittaa sitä tosiasiaa, että jokaisella ihmisellä on oikeus ja päätäntävalta valita juuri omanlaisensa parisuhde. Toisten tuomitseminen on kapeakatseista.

Vaikka vapaa rakkaus on yhä suuri tabu yhteiskunnassa, yhä suurempi määrä ihmisiä kampanjoi suvaitsevaisuuden ja itseilmaisun puolesta.

Anna siis jokaiselle ihmiselle lupa vapaasti valita, millaiseen parisuhteeseen he haluavat astua.

Kirjoitus julkaistiin alunperin Huffington Postin HuffPost Quebec -osiossa, josta se on käännetty.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.