Halaukset ja niiden parantava voima

Halausten voima on suurempi kuin ollaan luultukaan.
Halaukset ja niiden parantava voima

Viimeisin päivitys: 28 helmikuuta, 2019

Halaukset. Kaikki me tarvitsemme halauksia. Ne saavat olomme paremmaksi, keventävät taakkaamme sekä luovat tunteen rakastettuna olemisesta. On tärkeää sekä saada että antaa halauksia. Joskus tämä kokemus voi olla kaikki, mitä tarvitaan sielusi parantumiseen.

Halaukset ovat tapa ilmaista kiintymystä, ymmärrystä, rakkautta ja hyväksyntää. Halaus kertoo, että “kaikki on OK”, ja se sanoo: “olen tässä luonasi”. Jokainen tarvitsee halauksia aina joskus.

Monissa artikkeleissamme olemme puhuneet oman itsensä rakastamisen ja itsetunnon oleellisuudesta sekä sen kyvyn tärkeydestä, jolla taistelet unelmistasi ja vältät negatiivisia ihmissuhteita.

Tänään haluamme kertoa lisää tämän kyseisen rakkaudenilmaisun säännöllisen toteuttamisen vaikutuksesta – halaukseen kuuluu nimittäin paljon enemmän kuin vain kahden vartalon kosketuksissa oleminen. Halaus ei vain ole sydämesi asettamista toisen ihmisen sydäntä vastaan, vaan se on avoimuutta ja toisen sielun halaamista.

Miten on omalla kohdallasi, halaatko sinulle rakkaita ihmisiä päivittäin?

Halaus parantaa sekä hillitsee pelkoja

Aloitetaan kertomalla niiden halausten voimasta, jotka pystyvät ratkaisemaan ongelmia ilman lähes mitään sanoja. Olet varmasti itsekin kokenut tämän esimerkiksi riideltyäsi lastesi tai kumppanisi kanssa, kun et tiedä mitä muuta voisit tehdä tilanteen korjataksesi.

On aikoja, jolloin kiistoja tulee lähes koko päivän mittaan, ja seurauksena on sanoja, jotka tuovat mukanaan paljon jännitettä. Jossakin vaiheessa ihmisen mieli ei enää pysty ajattelemaan, mutta silti on olemassa tunteita, jotka kertovat sinulle, että rakastat kyseistä ihmistä, ja sinuun sattuu se, että ette ole löytäneet ratkaisua kiistaanne.

Teinien halaukset

Jokin niinkin yksinkertainen asia kuin halaus pystyy heti lievittämään jännitteitä, ja se poistaa heti stressin ja epätoivon. Äkillisesti kaikki yhdistyykin hyväksi: vartalonne, tunteenne ja huolenne.

Toinen asia, joka kannattaa muistaa romanttisia suhteita koskien on se, että on hyvin tavallista kokea epäilyksen, pelon ja huolen hetkiä.

 • On olemassa aikoja, jolloin suhteesta tulee rutiinia, ja jolloin jokainen päivä on aivan kuten edellinenkin. Jotenkin se taika, joka joskus oli olemassa, on kadonnut väliltänne. Tällöin mieleen nousee kysymyksiä.
 • Alatte olemaan pelokkaita, ja kysytte itseltänne, rakastaako kumppanisi vielä sinua ja tuleeko hän haluamaan sinua tulevaisuudessa. Epäilet, säilyykö suhteesi vahvana.
 • Tällöin on tarpeen osoittaa asioiden todellinen laita. Joinakin päivinä ei riitä, että sanot “kaikki on hyvin, tietysti”, “tottakai rakastan sinua” tai “miksi ihmeessä ajattelet tuollaisia asioita?”. Et halua tällaisina hetkinä kuulla sanoja, vaan tarvitset tekoja. Ja mikään ei ole parempi ratkaisu tähän kuin pitkä ja hiljainen halaus.

Muista, että on olemassa monenlaisia tapoja halata, ja aina kun saat halauksen, on hyvä tuntea, että se on todellinen, oikeasti tunteita toisessa herättävä ja aito. Siten pelkosi katoavat, ja koko universumista tulee yksi ja yhtenäinen – voidaan todella sanoa, että koet tällaisessa halauksessa yhteyden tuonpuoleiseen.

Halaukset yhdistävät sinut maailmaan ja rakastamiisi ihmisiin

rakastuneet

Parhaat halaukset ovat sellaisia, jotka saat juuri sillä hetkellä kun niitä eniten tarvitset. Tällöin voit todella ymmärtää, mikä omaa elämääsi ja omaa sydäntäsi määrittää.

 • Monet käytännön kokeilut ovat keskittyneet siihen, että joku tuntematon henkilö antaa “ilmaisia halauksia”. Tässä on kyse myönteisestä kokemuksesta, josta saa läheisyyttä. On kuitenkin niin, että kaikkein tärkeimmät halaukset – kaikkein terapeuttisimmat – tulevat sinun rakastamiltasi ihmisiltä.
 • Jos halaus yhdistää sinut maailmaan, se johtuu siitä, että halaus tulee joltakulta sinulle tärkeältä ihmiseltä. Ajattele esimerkiksi sitä, millaisia lapset olisivat, jos heillä ei olisi jatkuvaa fyysistä kontaktia, kuten vaikkapa silitystä tai aamun ja illan halauksia.
 • Halaus on tapa tunnistaa ihminen – olipa hän sitten aikuinen, lapsi tai vanhus – jotta hänellä olisi juuret. Halaus kertoo ihmiselle, että hän on osa sinua, ja että sinä näet hänet, rakastat häntä sekä kiedot hänet syleilyysi, sillä hän on osa sieluasi.
 • Tässä maailmassa ei ole mitään parempaa kuin halauksen tuoma helpotus silloin kun tämä kiintymyksen osoitus tulee juuri oikealla hetkellä ja annetaan vilpittömästi. Sydän herää tällöin eloon ja ihmisen itsetunto vahvistuu. Halaus tuo sinulle tällöin hyvän olon, sillä kehossasi erittyy endorfiineja.

Jos toinen ei halaa sinua, halaa sinä häntä!

äiti ja lapsi

Joskus ihmiset valittavat, että heidän lapsensa tai puolisonsa vaikuttavat “kylmiltä”, ja että he eivät tunnu tarvitsevan halauksia tai kiintymystä, tai jopa torjuvat halaukset.

Tämä on osa ihmisen persoonallisuutta. On kuitenkin niin, että jos toinen ei anna sinulle halausta, tämä ei tarkoita, etteikö hän tarvitsisi tai arvostaisi halaustasi. On sellaisia ihmisiä, joille on vaikeaa osoittaa tätä tunnetason tarvetta  – he eivät uskalla tehdä sitä, ja siten näyttää siltä, että he eivät halausta edes halua.

 • Kun lapset kasvavat tiettyyn ikään, he alkavat yhdistää halaukset eräisiin kiintymyksen osoituksiin, jotka vievät heidät takaisiin lapsuuden aikoihin silloin, kun he kamppailevat oman itsenäisyytensä eteen.
 • Älä huolestu jos näin käy, äläkä suutu lapsillesi tai ajattele, että he eivät rakasta sinua. Usko tai älä, äkillinen, salavihkainen ja voimakas halaus saa lapsiltasi hymyn huulille, vaikka se toisikin mukanaan myös punastumisen.

Tarvitsemme kaikki päivittäisiä halauksia ja äkillisiä halauksia, jotta voisimme vahvistaa kokemiamme siteitä toisiin ihmisiin. Halaus muistuttaa meitä siitä, että toinen on vierelläsi tukenasi eikä koskaan lakkaa rakastamasta sinua. Halaus kertoo, että olet toisen ihmisen elämän paras asia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Does hugging provide stress-buffering social support? A study of susceptibility to upper respiratory infection and illness (2014). Cohen S, et al.
  journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0956797614559284
 • Touch may alleviate existential fears for people with low self-esteem (2013). Mandy Tjew A Sin, Iris K. Schneider.
  psychologicalscience.org/news/releases/touch-may-alleviate-existential-fears-for-people-with-low-self-esteem.html
 •  A cuddle a day keeps the doctor away (2006). Waring B.
  nihrecord.nih.gov/newsletters/2006/02_24_2006/story03.htm


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.