Estä hiustenlähtö luonnollisilla keinoilla

Estä hiustenlähtö luonnollisilla keinoilla

Viimeisin päivitys: 01 marraskuuta, 2018

Hiustenlähtö on vaiva, joka piinaa niin miehiä kuin naisia, etenkin ikävuosien alkaessa kertyä. Hiustenlähtö voi osua myös nuorempien kohdalle, sillä nykyisin ympäristöstä kulkeutuu haitallisia ainesosia suoraan hiusten pintaan. Tämän lisäksi käyttämiemme tuotteiden kemikaalit vahingoittavat hiusta. Estä hiustenlähtö näillä vinkeillämme.

Normaalisti hiuksia irtoaa noin 100 kappaletta päivässä ja niiden tilalle kasvaa uutta hiusta. Kun hiuksia lähtee tukoittain esimerkiksi hiuksia pestäessä tai harjattaessa, kun päänahkaan ilmestyy harvenneita tai kaljuja läiskiä, tai jos hiukset katkeilevat tuhottomasti, on syytä puuttua asiaan.

Jos huomaat kärsiväsi hiustenlähdöstä, tulee aivan ensimmäiseksi lähteä selvittämään sen syytä. Ympäristö, stressi, anemia, huono ruokavalio, kehno verenkierto, geeniperimä ja niin edelleen voivat olla mahdollisia syitä hiustenlähtöön. Kuinka hiustenlähtöä voi hidastaa tai estää sen kokonaan? Lue lisää.

Estä hiustenlähtö ja pidä hiuksesi terveinä ja hyväkuntoisina

  • Jos huomaat, että hiuksesi näyttävät elottomilta ja katkeilevat jatkuvasti, on tärkeää poistaa hiustenhoitorutiinista kaikki hiustenmuotoiluvälineet, kuten suoristusrauta, hiustenkuivaaja ja kihartimet, jotka altistavat hiukset korkeille lämpötiloille. Hiusten kuumakäsittely vahingoittaa hiusta ja tekee niistä huonokuntoiset. Jos sinun on pakko muotoilla hiuksesi, käytä lämpösuojaavia tuotteita ja käytä muotoiluvälineitä alhaisilla lämpötiloilla. Älä föönää tukkaa joka päivä vaan anna sen kuivua luonnollisesti niin usein kuin mahdollista.
  • Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio vaikuttaa suoraan hiusten kuntoon ja terveyteen. Ravintoaineiden puutostilat voivat johtaa pahimmillaan hiustenlähtöön ja muutoksiin hiusten rakenteessa. Keskity syömään paljon A-, B- ja C-vitamiinia sekä biotiinia, kuparia, rautaa, sinkkiä ja proteiinia. Jos et saa näitä riittävästi ravinnosta, voit ottaa ravintolisiä. Muista myös juoda paljon vettä, sillä se pitää hiukset hyväkuntoisina.
  • Jos sidot hiuksesi kireälle nutturalle tai poninhännälle joka päivä, se voi tehdä hallaa hiuksille ja päänahalle. Tiukalle sidotut liikkumattomat hiukset vaikeuttavat verenkiertoa päänahassa ja asettavat hiukset jatkuvan jännityksen kohteeksi. Tästä voi seurata hiustenlähtö ja niiden katkeilu. Anna hiusten olla vapaina ja hiero päänahkaa säännöllisesti.
  • Nuku hyvin ja huolehdi riittävästä levosta. Tutkimusten mukaan ihmiset, jotka nukkuvat hyvin kärsivät huomattavasti vähemmän hiustenlähdöstä. Väsymys ja stressaantuneisuus voivat johtaa hiustenlähtöön.
  • Vahvojen kemikaalien käyttö voi haurastuttaa hiusta ja ärsyttää päänahkaa, mikä puolestaan saattaa kiihdyttää hiustenlähtöä. Hiusten jatkuva värjäys, muotoilutuotteet ja vahvat shampoot kuivattavat ja vahingoittavat hiusta. Vältä hiusten vaalentamista ja värjäystä kestoväreillä ja suosi luonnollisia muotoilutuotteita. Pese hiukset hellävaraisilla shampoilla ja muista käyttää kosteuttavia luonnollisia naamioita säännöllisesti.
  • Monet meistä ovat tottuneet pesemään hiukset kerran päivässä. Tämä on kuitenkin tarpeetonta. Hiukset pysyvät siisteinä ja puhtaina monta päivää ilman pesua, kunhan uuteen rytmiin tottuu. Jatkuva peseminen kiihdyttää päänahan talin tuotantoa, mikä puolestaan johtaa hiusten rasvoittumiseen. Päänahan öljyt huoltavat hiusta ja jos ne pestään jatkuvasti pois, hiukset kuivuvat. Pidennä pesuväliä ja pian huomaat miten paljon paremmin hiuksesi voivat.
  • Muotoile hiukset kuivina. Jos väkerrät hienoa kampausta, tee se kuivaan tukkaan. Märät hiukset avaavat päänahan pinnallisia verisuonia, mikä kiihdyttää hiustenlähtöä.
  • Liikunta vaikuttaa hiusten kuntoon. Säännöllinen urheilu kiihdyttää päänahan verenkiertoa ja pitää hiukset terveinä.
  • Vältä stressaavia tilanteita. Stressi ja ahdistus vaikuttavat negatiivisesti hiusten kuntoon ja voivat pahimmassa tapauksessa johtaa rajuun hiustenlähtöön. Yritä tehdä elämästä rentouttavaa ja rauhallista.
  • Jos kärsit jatkuvasta hiustenlähdöstä, joka ei ota laantuakseen edes elämäntapamuutosten myötä, suosittelemme käyntiä dermatologilla, joka voi suositella sopivaa hoitoa.

Estä hiustenlähtö näillä luonnollisilla hoitokeinoilla

Aloe vera

aloe vera hiustenlähtö

Hiero päänahkaa aloe veralla hidastaaksesi hiustenlähtöä. Voit kasvattaa oman aloe veran tai ostaa geeliä tai kiteitä kaupasta.

Sipuli ja sitruuna

Sekoita sitruunamehua sipulimehuun, kutakin saman verran. Hiero hellästi suoraan päänahkaan, anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele pois. Estä hiustenlähtö tällä tehokkaalla keinolla.

Kookosmaito

kookos hiustenlähtö

Hiero kookosmaitoa hiusjuuriin. Kookosmaito vahvistaa hiusta, kosteuttaa päänahkaa ja estää hiustenlähtöä. Kookosmaito tekee hiuksista kiiltävät ja kiihdyttää niiden kasvua. Pese hiukset hoidon jälkeen normaaliin tapaan shampoolla.

Kalanmaksaöljy

Kalanmaksaöljy tunnetusti hidastaa ja vähentää hiustenlähtöä. Hiero öljy päänahkaan ennen nukkumaanmenoa ja anna vaikuttaa yön yli. Suojaa tyynyt ja lakanat peittämällä hiukset hatulla tai suihkulakilla yön ajaksi. Pese shampoolla aamulla.

Tomaatti

tomaatti

Tomaatti auttaa hiustenlähdön estossa ja vähentää sitä huomattavasti. Muussaa tomaatti ja lisää sekaan neilikkaa. Hiero tahna päänahkaan huolellisesti ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Huuhtele pois viileällä vedellä.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.