Näin pääset eroon PMS-oireista lopullisesti
Premenstruaalinen oireyhtymä (PMS) tarkoittaa useita erilaisia oireita, joita naiset kokevat kuukautisia edeltävinä päivinä: kipua, turvotusta, päänsärkyä, väsymystä jne. Nämä oireet voivat vaihdella lievästä epämukavuudesta niin vakaviin oireisiin, että ne haittaavat naisen päivittäistä elämää. Tässä artikkelissa jaamme joitakin luonnollisia keinoja päästä eroon PMS-oireista – lopullisesti.
Onko premenstruaalinen oireyhtymä mahdollista parantaa?
Vaikka monet gynekologit sanovat kuukautisia edeltävän kivun olevan normaalia, on myös totta ettei mitään kehon lähettämiä merkkejä tulisi jättää huomiotta. Se ei ehkä ole mitään vakavaa, mutta kipu on aina merkki häiriöstä kehossa. Se tulisi ja sen voi korjata luonnollisesti.
Päästäksesi eroon PMS-oireista lopullisesti sinun on kuitenkin oltava valmis tekemään muutoksia elämäntapoihisi. Hormonit ovat hyvin herkkiä mm. stressille, myrkyille ja kehnolle ruokavaliolle. Kivun lievittämiseksi löytyy luonnollisia ratkaisuja, mutta nyt haluamme päästä eroon PMS-oireista lopullisesti.
Kuinka päästä eroon PMS-oireista lopullisesti
1. Ruokavalio
Ruokavalio on perusta missä tahansa hoidossa, jonka tavoitteena on päästä eroon PMS-oireista lopullisesti. Ruokavaliolla on kyky joko parantaa tai tehdä sairaaksi. Näin ollen sen tulisi olla ensimmäinen muutettava asia minkä tahansa kroonisen terveysongelman hoidossa.
Mitä ruokia sinun tulisi syödä säännöllisesti?
- Hedelmiä ja vihanneksia, raakana (salaateissa, mehuissa, smoothieissa) ja kypsennettynä.
- Täysjyvää, kuten kauraa, kvinoaa, hirssiä jne.
- Palkokasveja.
- Pähkinöitä ja siemeniä.
- Superruokia kuten hamppua, vehnänorasta, kaakaota, macaa jne.
Sinun tulisi syödä myös korkealaatuista eläinproteiinia (lihaa, kalaa, kananmunia, maitotuotteita) kohtuudella ja mahdollisuuksien mukaan luomua.
2. Tunteet
Tunteet ovat vahvasti sidoksissa terveyteen, ja tämä koskee sekä positiivisia että negatiivisia tunteita. On tärkeää muistaa, että hermostuneisuus, ahdistus, viha ja stressi – kuten myös muunlaiset tunteet – voivat vaikuttaa haitallisesti hormoneihin.
Ne voivat myös vaikuttaa suuresti ihmissuhteisiisi ja viestintääsi. Tunteiden tasapainottamiseksi voit kokeilla homeopatiaa ja muita luontaishoitoja.
3. Liikunta
Liikunta on hyväksi muutoinkin kuin vain painonpudotusta tai kehon kiinteyttämistä ajatellen. Se aktivoi aineenvaihduntaa ja muita kehon toimintoja, jotka säätelevät terveyttä ja mielialaa. Liikunnan jälkeen keho erittää hormoneja, jotka tuovat miellyttävän rentoutumisen, hyvän olon ja onnellisuuden tunteen.
- Suosittelemme yhdistämään kerran tai kaksi kertaa viikossa tehtävät venytys- ja rentoutusharjoitukset kahden tai kolmen päivän välein tehtävään kovempitehoiseen liikuntaan.
- Voit vaihdella kuntosalin ja ulkoliikunnan välillä riippuen vuodenajasta.
4. Lisäravinteet
Päästäksesi eroon PMS-oireista lopullisesti tarvitset lisäravinteita ravitsemaan ja tasapainottamaan koko hormonijärjestelmääsi:
- Maca: Tämä hyvin stimuloiva ja antioksidanttipitoinen mukulakasvi Andeilta toimii luonnollisena hormonien säätelijänä.
- Siveydenpuu: Alentaa stressin, ruokavalion tai ehkäisypillereiden aiheuttamia korkeita estrogeenitasoja.
- Ravintohiiva eli oluthiiva: Sisältää runsaasti hormonijärjestelmää tukevia vitamiineja ja mineraaleja. Erittäin hyväksi stressiin.
- Koiruoho: Erittäin tehokas pahoihin PMS:n aikaisiin vatsakipuihin.
- Magnesium: Tämä mineraali on erittäin tärkeä terveyden kannalta.
- C-vitamiini: Hyväksi kaikille ja erittäin tehokas kuukautiskipuihin.
- Kurkumiini: Kurkuman sisältämä kurkumiini on tulehdusta lievittävä ainesosa ja sillä on kipua rauhoittavia vaikutuksia sekä kyky parantaa maksan ja sappirakon toimintaa.
- Pellava-, vehnänalkio- tai esikkoöljy: Sisältävät runsaasti välttämättömiä rasvahappoja.
5. Luonnolliset menetelmät
Tässä joitakin luonnollisia menetelmiä, jotka voivat auttaa pääsemään eroon PMS-oireista:
- Savihaude vatsan päällä.
- Auringonotto 10 minuuttia päivässä.
- Jalkojen uittaminen kuumassa vedessä.
- Vatsan ja alaselän pitäminen lämpimänä.
- Lantion ja lonkkien venytykset.
- Lämmön kohdistaminen vatsaan lämpötyynyn, kuumavesipullon jne. avulla.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
-
Hofmeister, S., & Bodden, S. (2016). Premenstrual syndrome and premenstrual dysphoric disorder. American Family Physician. https://doi.org/10.1017/CBO9781139628938.004</p>
-
Chin, L. N., & Nambiar, S. (2017). Management of premenstrual syndrome. Obstetrics, Gynaecology and Reproductive Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ogrm.2016.11.003</p>
-
Shaw, S., Wyatt, K., Campbell, J., Ernst, E., & Thompson-Coon, J. (2018). Vitex agnus castus for premenstrual syndrome. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD004632.pub2</p>
-
Cross, G. B., Marley, J., Miles, H., & Willson, K. (2001). Changes in nutrient intake during the menstrual cycle of overweight women with premenstrual syndrome. British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1079/BJN2000283</p>
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.