Logo image
Logo image

Eroon kynsisienestä tällä luonnollisella reseptillä

3 minuuttia
Jos huomaat merkkejä tulehduksesta, voit taistella kynsisientä vastaan tällä tehokkaalla hoidolla, jotta voisit välttää ongelmien kehittymistä niin keskipitkällä kuin pitkälläkin aikavälillä.
Eroon kynsisienestä tällä luonnollisella reseptillä
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kun kyseessä on kynsisienen torjunta, on tärkeää toimia niin pian kuin vain mahdollista, kun tämä ongelma havaitaan. Tässä artikkelissa haluamme kertoa reseptistä, joka on valmistettu alkoholista ja luonnollisista aineksista, ja se on hyvä apu kynsisienen hoidossa.

Kynsisienen aiheuttaa hyökkäys, joka koostuu homeesta, ja joka leviää nopeasti kosteassa ja lämpimässä ympäristössä.

Vaikka tämä pulma ei osoitakaan mitään oireita alussa, pikkuhiljaa on mahdollista alkaa nähdä, että kynsi on paksumpi ja sillä on kellertävä sävy. Sitä ympäröivä iho näyttää myös tulehtuneelta. Lisäksi  kynsisienen torjunta on tärkeää, jotta voitaisiin välttää kynnen menettäminen täysin.

Kynsisienen torjunta

Nyt esittelemämme hoito on tarkoitettu ulkoiseen käyttöön, ja sillä on antiseptisia ja sientä torjuvia ominaisuuksia, jotka auttavat tuhoamaan ne mikro-organismit, jotka aiheuttavat tulehduksia. Se toimii yleisesti ottaen samalla tavalla kuin jotkut kaupan valmiit hoidot kynsisieneen, mutta se on kuitenkin edullisempi vaihtoehto, eikä siinä ole yhtä suurta määrää aggressiivisia kemikaaliaineita joiden avulla kynsisienen torjunta onnistuu helposti.

Alkoholin hyödyt kynsienen hoidossa

Some figure

Jotta voisit antaa tälle luonnolliselle hoidolle hyvän tehon, kannattaa käyttää 90 %:sta etyylialkoholia, ja sitä on yleensä saatavilla kaikissa ensiapupakkauksissa. Se on suosittu tuote terveydenhoidossa siksi, että se toimii desinfioivana ja bakteereja torjuvana nesteenä, joka estää tulehdusten kehittymistä silloin, kun sitä käytetään haavoilla. Se on hyvin tehokas apu monenlaisten bakteerien ja sienten torjuntaan, vaikka se ei hyökkääkään bakteeri-itiöitä vastaan.

Lisäksi sitä käytetään täydentävänä tuotteena kynsisienen hoidossa, mutta se tulee kuitenkin tässä yhdistää muihin aineksiin, jotta sen teho olisi parempi sienen hävittämiseksi.

Vetyperoksidin hyödyt kynsisienen hoidossa

Vetyperoksidi on luonnollinen tuote, jota käytetään pinnallisten haavojen desinfioinnissa. Sen bakteereja ja sientä tuhoavat ominaisuudet ovat tehokas apu sienen hävitykseen kynsistä ja jaloista, joten se on usein osana sellaisissa hoidoissa, jotka on tarkoitettu kynsille.

Vetyperoksidi on myös avuksi vähentämään sitä kellertävää väriä, jonka sieni aiheuttaa. Jos tämä ei vielä vakuuta, kyseinen neste estää kynnen heikentymistä ja murtumista.

Etikan hyödyt kynsisienen hoidossa

Some figure
Toinen luonnollinen tuote, joka kannattaa tässä ottaa avuksi, on etikka. Se tunnetaan hyvin ruoanlaiton, lääkinnän ja myös kodinhoidon apuna, mutta tässä reseptissä kyseinen desinfioiva tuote toimii hyvänä apuna sienen hävityksessä.

Etikka sisältää orgaanisia happoja. Nämä muuntavat sitä ympäristöä, joka mikro-organismeille on tarpeen niiden lisääntymiseksi, ja siten se auttaa pysäyttämään tulehduksen. Sen antiseptiset ja sientä torjuvat ominaisuudet auttavat taistelemaan sekä kynsisientä että kynnen kunnon huononemista vastaan. Siten se onkin loistava apu kutinan, kovettumisen ja muiden epämiellyttävien oireiden vähentämiseksi, jotka aiheutuvat sienestä.

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Some figure

Jotta voisit torjua kynsisientä helposti ja varjella kynsiä vahingoittumiselta, mainitsemamme ainekset otetaan tässä reseptissä avuksi yhdellä kertaa. Tämä on hyvin helposti valmistettavissa oleva hoito, jota voidaan käyttää säännöllisesti siihen asti, kunnes ongelma on ratkaistu.

Tarvittavat ainekset

 • 5 ruokalusikallista seuraavia aineksia:
  • 90 %:sta etyylialkoholia
  • vetyperoksidia
 • 2 ruokalusikallista etikkaa

Työvälineet

 • 1 lasipurkki
 • Puuvillavanua

Näin tämä hoito tehdään

 • Kaada ensin etyylialkoholi lasipurkkiin, ja sekoita joukkoon ruokasooda ja etikka.
 • Peitä astia ja ravista, jotta kaikki ainekset sekoittuvat hyvin.
 • Laita säilöön viileään ja kuivaan paikkaan, jotta voisit pitää seoksen hyvässä kunnossa.

Kuinka tätä seosta käytetään kynsisienen karkottamiseksi?

 • Huuhtele ensin kunnolla se kynsi, jossa sientä on. Kuivaa kynsi, ja hiero sitten nestettä vanupalan avulla.
 • Jos kynsi on liian paksu ja keltainen, viilaa sen pintaa ennen kuin teet hoidon.
 • Käytä sitten seosta kahdesti päivässä, joka päivä.
 • Muista, että sillä tulokset tästä hoidosta eivät tule olemaan ihan välittömät, vaan on tärkeää toistaa sitä ainakin kahden kuukauden ajan.
 • Jos tulehdus siltikään ei katoa kynnestä, jatka hoitoa 8-12 kuukauden ajan.

Onko sinulla merkkejä kynsisienestä? Jos huomaat itselläsi mitään oireita tästä pulmasta, voit torjua sientä tällä luonnollisella ja helpolla hoidolla. Näin pystyt välttämään suuremmat ongelmat sekä keskipitkällä että pitkällä aikavälillä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Singal, A., & Khanna, D. (2011). Onychomycosis: Diagnosis and management. Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology. https://doi.org/10.4103/0378-6323.86475
 • Elewski, B. E., Rich, P., Tosti, A., Pariser, D. M. D., Scher, R., Daniel, R. R. C., & Gupta, A. (2013). Onchomycosis: An Overview. Journal of Drugs in Dermatology : JDD.
 • Piraccini, B., & Alessandrini, A. (2015). Onychomycosis: A Review. Journal of Fungi. https://doi.org/10.3390/jof1010030
 • Carrillo-Munoz, A. J., Peman, J., & Gobernado, M. (1999). Nuevos antifungicos. Presente y futuro. Revista Espanola de Quimioterapia.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.