9 neuvoa vaatteiden laadun selvittämiseksi

Mistä tiedät kauppojen vaatteiden laadun olevan sitä, mitä hinnan perusteella voisi olettaa? Kallein vaate ei aina ole paras, ja nyt kerromme, kuinka tarkistat ennen ostamista vaatteen laadun yhdeksän vinkin avulla.
9 neuvoa vaatteiden laadun selvittämiseksi

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Kaupat ovat täynnä huonolaatuisia vaatteita, mutta usein niitä markkinoidaan kuitenkin niin hyvin, että kuluttajaa “huijataan”. Miten sitten vaatteiden laadun voi saada selville?

1. Tarkista puuvillan laatu

9 neuvoa vaatteiden laadun selvittämiseksi

Aivan ensiksi kannattaa tarkistaa puuvillan laatu, ja tätä varten pidä kangasta nyrkissä muutaman sekunnin ajan ja sitten päästä se vapaaksi.

Jos huomaat, että kangas näyttää jälkeenpäin rypistyneeltä paperilta, vaate ei ole laadukas. Ensimmäisen pesun jälkeen se menettää muotonsa ja muuttuu “rääsyksi”.

2. Venytä saumoja

Vaatteiden laadun arvioimiseksi on tärkeää venyttää saumoja, sillä jos tuote on laadukas, ne pysyvät paikoillaan. Tarkista saumat venyttäen kangasta hiukan, ja jos saumatkin venyvät, laatu on huono.

3. Ole tarkkana vetoketjujen kanssa

vetoketju

Muovivetoketjut hajoavat nopeasti, ja ne ovat merkki vaatteen huonolaatuisuudesta.

Lisäksi tarkista, onko vetoketjun pituus normaali – mekkojen, hameiden ja muiden vaatteiden vetoketjujen tulisi olla tiettyjä kokoja, hyvin ommeltuja sekä samaa sävyä kankaan kanssa.

4. Tarkista helmat ja päärmeet

Housujen, hameiden ja muidenkin vaatteiden helmat kannattaa tarkistaa siksi, että hyvä päärme on ainakin 4 cm leveä.

Puseroiden, t-paitojen ja muiden yläosien kohdalla helman päärmeen tulisi olla noin 2 cm, ja jos näet, että päärmettä ei ole, vaatetta ei ole valmistettu kunnolla.

5. Kankaan laatu

vaatteiden ostaminen

Kokeile, venyyko kangas – hyvälaatuinen vaate pysyy muodossaan. Venytä kangasta ja sitten vapauta se. Jos kangas menettää muotonsa, kyseessä on halpa ja huonolaatuinen vaate, vaikka hinta olisikin korkea.

6. Katso tuoteselostetta

Katso vaatteen lappua, jotta saat selville, mistä se on oikeasti valmistettu. Luonnolliset kankaat, kuten puuvilla, silkki ja villa, ovat kestävämpiä kuin synteettiset kankaat.

Muista kuitenkin, että täysin puuvillaa olevat vaatteet kutistuvat pesussa.

On hyvä valita vain 5-30 prosenttisesti synteettisistä materiaaleista valmistettuja vaatteita, kuten esimerkiksi viskoosista, nailonista tai polyesteristä, jotta vaate olisi kestävä.

7. Katso lankaa

vaatteiden ostaminen

Joskus lanka ei saumoissa ole samaa väriä kuin kangas, joten tutki sävyjä hyvin.

Jos huomaat että värit eroavat, tämä on merkki siitä, että vaate on tehty kiireessä. Tuotannon aikana laatua ei ole pidetty yhtä tärkeänä kuin kappaleiden määrää.

8. Tarkista napit

Jos kyseessä on huonolaatuinen vaate, napit ja muut yksityiskohdat on jätetty huomiotta.

Katso siis tarkasti ja varmista, että napit on kiinnitetty kunnolla, eikä lankoja tule ulos. Katso myös, onko napinlävet ommeltu kunnolla.

9. Kankaan värjäys

vaatteiden ostaminen

Esimerkiksi laukkujen kohdalla värjäys on hyvin tärkeä asia, ja jos huomaat että laukun hihnan väri ei ole tasainen tai se muuttuu taitettaessa, tämä on merkki huonosta laadusta.

Jos vaate tai laukku on vaaleampi jossakin kohdassa kuin toisessa, tämä on ehdottomasti merkki huonolaatuisesta tuotteesta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 asua, jotka vaatekaapista täytyy löytyä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 asua, jotka vaatekaapista täytyy löytyä

Vaihtoehtojen puutteesta ei tule koskaan ongelmaa seuraavien asukokonaisuuksien avulla, jotka vaatekaapista täytyy löytyä.


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.