Aerobisen liikunnan fyysiset ja psyykkiset hyödyt
Aerobinen liikunta auttaa polttamaan rasvaa, mistä syystä sitä suositellaan laihduttajille. Tämä on kuitenkin vain yksi sen monista hyödyistä. Jatka lukemista, niin kerromme lisää aerobisen liikunnan hyödyistä!
Vaikka suurin osa ihmisistä harrastaa aerobista liikuntaa tavoitteenaan vain laihtuminen, tässä artikkelissa tutustumme tällaisen liikunnan tarjoamiin muihin hyötyihin. Aerobisella liikunnalla ei ole ainoastaan fyysisiä, vaan myös psyykkisiä hyötyjä.
Aerobisen liikunnan hyödyt fyysiselle terveydelle
Katsomme ensiksi aerobisen treenin hyötyjä fyysiselle terveydelle. Tunnet ne jo luultavasti, tai ainakin olet kuullut niistä. Ne on kuitenkin hyvä palauttaa mieleen, sillä kuten jo mainitsimme, aerobinen liikunta auttaa monessa muussakin asiassa kuin vain painonpudotuksessa.
Suosittelemme lukemaan: Painonpudotuksen paras apu: nopeampi aineenvaihdunta
Aerobinen liikunta parantaa kestävyyttä
Yksi aerobisen liikunnan hyvistä puolista on kestävyyden lisääntyminen. Oletko koskaan väsähtänyt kesken shoppailun? Huomaatko hengästyväsi helposti portaita noustessa? Tätä on huono kestävyys.
Asia voidaan korjata aerobisella treenillä, mutta sitä on harrastettava säännöllisesti.
- Ajan myötä keuhkojen hapenottokyky kasvaa, ja huomaat portaiden ja mäkien nousun olevan helpompaa, sekä pystyt juoksemaan pidempään uupumatta niin nopeasti.
Auttaa polttamaan rasvaa
Kehotyypistämme tai syömästämme ruoasta riippuen rasva voi kerääntyä epätoivotuille alueille kehossa. Aerobinen treeni on loistava ratkaisu tähän ongelmaan.
On tärkeää pitää mielessä, ettei rasva pala paikallisesti, ja että sen lähteminen näkyy hitaammin tietyillä alueilla.
- Sinun tulee olla sinnikäs ja kärsivällinen.
- Rasva saattaa kyllä palaa vatsan alueelta, mutta se näkyy kunnolla vasta useiden kuukausien aerobisen treenin ja terveellisen ruokavalion noudattamisen jälkeen.
Aerobista liikuntaa voi harrastaa monella tavalla
Yksi aerobisen liikunnan hyvistä puolista on se, että sitä voi harrastaa monella eri tavalla. Voit siis valita itsellesi parhaiten sopivan liikuntamuodon, sellaisen joka motivoi sinua eniten.
Tässä muutamia vaihtoehtoja:
- Pyöräily (kunto- tai polkupyörällä)
- Kävely (juoksumatolla tai luonnossa)
- Juoksu (kuntosalilla tai ulkona)
- Zumba
- Aerobic-tunnit
Kuten näet, nämä ovat helppoja ja kaikille tuttuja liikuntamuotoja. Jos valitset esimerkiksi juoksun, voit tehdä sitä joko kuntosalilla juoksumatolla tai ulkona luonnossa. Hyvä asia salilla käymisessä on se, että voit mennä ohjatuille tunneille. Näiden tuntien maksullisuus lisää motivaatiota käydä niillä. Jos sen sijaan päätät juosta itseksesi ulkona, saatat hyötyä ystävän ottamisesta mukaan tai puhelimeen ladattavista sovelluksista, jotka seuraavat edistymistäsi.
- On joka tapauksessa tärkeää seurata omaa kehitystä, sillä se motivoi.
- Jos olet hyvin riippuvainen muiden ohjauksesta, et välttämättä kykene olemaan riittävän pitkäjänteinen itseksesi saavuttaaksesi haluttuja fyysisiä muutoksia.
Katso myös: 6 tapaa polttaa rasvaa joka päivä
Aerobisen liikunnan hyödyt mielelle
Aerobinen liikunta auttaa saamaan enemmän voimaa, pudottamaan painoa ja jopa pyrkimään syömään terveellisemmin. Siihen liittyy myös muita hyötyjä, jotka eivät ole fyysisesti nähtävissä, mutta jotka varmasti huomaat: psyykkiset hyödyt.
- Aerobinen liikunta auttaa tyhjentämään mielen ja pääsemään eroon stressistä.
- Liikkuessa vapautuu oksitosiinia, joka rentouttaa, rauhoittaa ja tekee olosta onnellisen. Päivittäinen liikunta onkin erittäin hyödyllistä psyykkisen hyvinvoinnin kannalta.
Tämä auttaa myös nostamaan itsetuntoa tai pitämään sen terveellä tasolla. Tästä syystä liikuntaa suositellaan lämpimästi niille ihmisille, jotka käyvät läpi vaikeuksia tai sairastavat masennusta. Siitä voi olla hyötyä myös ahdistuksesta tai hampaiden narskuttelusta kärsiessä.
Joko harrastat aerobista liikuntaa päivittäin? Yhdistätkö sen painonnostoon tai muunlaiseen liikuntaan? Tässä tapauksessa haluaisimme kuulla kokemuksistasi.
Liikuntaa harrastavat ihmiset ovat yleensä hymyileväisiä ja onnellisia. Siihen on oltava hyvä syy, vai mitä?
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Mohan Rao, L. J., & Ramalakshmi, K. (2011). Health benefits. In Recent Trends in Soft Beverages. https://doi.org/10.1533/9780857093653.1.27
- Mat, S., Tan, M. P. i., Kamaruzzaman, S. B. ahya., & Ng, C. T. ec. (2015). Physical therapies for improving balance and reducing falls risk in osteoarthritis of the knee: a systematic review. Age and Ageing. https://doi.org/10.1093/ageing/afu112
- Marshall, J. A. R. (2017). What Is Fitness? In Social Evolution and Inclusive Fitness Theory. https://doi.org/10.23943/princeton/9780691161563.003.0009
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.