7 kotikonstia kärpästen karkottamiseksi

· toukokuu 4, 2017
Ongelma kärpäsissä ei ole vain niiden inhottava ulkonäkö, vaan ne voivat myös levittää tauteja koskettaessaan ruokia ja muita pintoja. Siksi ne on parasta pitää loitolla. Opi 7 helppoa ja luonnollista tapaa karkottaa nämä ärsyttävät hyönteiset.

Kärpäset ovat erityisen inhottavia hyönteisiä. Yrität ehkä kovasti pitää ne poissa, mutta aina ne löytävät tiensä eri paikkoihin kotonasi.

Niitä saattaa ilmestyä huolimattoman siivouksen seurauksena, vaikka useimmiten niitä houkutteleekin paikalle ruokien jämät ja roskiksessa olevat jätteet.

Vaikka ne ovatkin ruman näköisiä ja epämiellyttäviä hyönteisiä, tärkein syy niiden karkottamiseen liittyy omaan terveyteesi. Kärpäset kantavat nimittäin mukanaan haitallisia bakteereja, jotka voivat sairastuttaa sinut joutuessaan ruokaasi.

Tästä syystä sinun on keksittävä jokin keino karkottaa kärpäset tehokkaasti käyttämällä luonnollisia tuotteita, tarvitsematta turvautua koviin kemikaaleihin.

Tänään haluamme jakaa kanssasi seitsemän mielenkiintoista luonnollista ratkaisua, joita voit kokeilla seuraavalla kerralla, kun kärpäset valloittavat kotisi.

1. Vodkapussit

Muutama sisällä roikkuva vodkalla täytetty muovipussi on mielenkiintoinen tapa karkottaa tiettyihin paikkoihin kerääntyvät kärpäset.

Sen lisäksi, että ne haisevat kärpäsistä pahalta, läpinäkyvä pussi saa auringonvalon taittumaan ja muodostaa prismoja. Tämä optinen efekti on kärpäsistä epämiellyttävä, joten ne pyrkivät pois sen aiheuttajan luota.

Voit lisätä pienen määrän vodkaa myös ihollesi ajaaksesi tiehensä siihen laskeutuvat kärpäset.

Saatat myös pitää: Karkota hyönteiset kotoasi luonnollisesti

2. Basilika

Basilikan ominaisuuksilla on mielenkiintoisia vaikutuksia kärpäsiin.

Tämän lääkekasvin tuoksu on hyönteisistä sietämätön. Haistaessaan sen ne lähtevät välittömästi.

Helpointa on kasvattaa basilikaa ruukussa puutarhassa, mutta voit tehdä siitä myös teetä käyttämällä sen lehtiä ja suihkuttamalla sitä suoraan hyönteisten päälle.

3. Laventelin eteerinen öljy

Laventelin eteerisellä öljyllä on läpitunkeva tuoksu, joka rentouttaa ihmiset mutta karkottaa hyönteiset.

Vaikka sitä tavallisesti käytetäänkin vaihtoehtoisena menetelmänä stressin ja ahdistuksen hoidossa, voit hyödyntää sitä myös kärpästen hävittämisessä.

Suihkepullon tai vaporisaattorin käyttäminen aineen levittämisessä auttaa hyönteisten karkottamisessa ja tuo samalla kotiisi miellyttävän tuoksun.

4. Eykalyptuksen eteerinen öljy

Eykalyptuksen eteerinen öljy on arvokas aine sen lääkinnällisistä käyttömahdollisuuksista johtuen, ja aivan erityisesti sen hengityselimistölle tarjoamien hyötyjen ansiosta.

Sen voimakas tuoksu auttaa avaamaan hengitystiet astman, flunssan tai keuhkoputkentulehduksen aikana.

Tämän lisäksi se on ihanteellinen aine hyödynnettäväksi kodin desinfioimisessa, sillä se poistaa bakteereja ja pitää loitolla hyönteiset, kuten kärpäset ja muurahaiset.

Kaada sitä vain purkkiin, jossa on lämmintä vettä, ja lisää tätä nestettä niille alueille, joihin hyönteiset yleensä pyrkivät.

5. Valkosipuli

Valkosipulinkynsistä vapautuu haihtuvia yhdisteitä, jotka pitävät kärpäset loitolla ja levittävät ympäristöön myös valkosipulille tyypillistä hajua.

Aseta muutama valkosipulinkynsi keittiöön tai ripottele valkosipulijauhetta ruokaasi. Se estää kärpäsiä laskeutumasta sille. Voit jopa murskata valkosipulinkynsiä ja levittää tahnan hyönteisten vallottamiin paikkoihin.

6. Omenaviinietikka

Omenaviinietikan hapot ovat vaihtoehtoinen ratkaisu kaupassa myytäville kemikaaleille ja hyönteismyrkyille kärpästen ja muiden hyönteisten karkottamisessa.

Sen ominaisuudet ja tyypillinen tuoksu karkottavat nämä ötökät ja myös desinfioivat niiden jälkeensä jättämät epäpuhtaudet.

Vaikka omenaviinietikan suihkuttaminen suoraan kärpästen päälle voi olla tehokasta, sitä kannattaa kaataa pienempiin astioihin ja laittaa ympäri taloa ehkäisevänä keinona.

7. Mausteneilikka ja appelsiini

Appelsiinien luontainen tuoksu toimii sekä kärpästen karkottajana että luonnollisena ilmanraikastimena.

Mausteneilikan läpitunkeva aromi yhdistettynä sitrushedelmien tuoksuun ärsyttää kärpäsiä ja helpottaa niistä eroon pääsemistä.

Työnnä muutama mausteneilikka appelsiinin kuoreen ja aseta appelsiini keittiöön tai muuhun sellaiseen paikkaan, jonne kärpäsillä on tapana hakeutua.

Valitse näistä sinua eniten houkutteleva vaihtoehto ajaaksesi pois nämä epätoivotut tunkeilijat. Kokeile ihmeessä!