6 loistavaa käyttöä ruokasoodalle

Ruokasooda - tämä tuote on ollut jo useamman artikkelimme aiheena. Se onkin äärimmäisen hyödyllinen sekä kodin- että kauneudenhoidossa; moni käyttää kuitenkin mieluummin kalliita kaupan kemikaalituotteita, vaikka ruokasooda on täysin luonnollinen, halpa ja kyvykäs vaihtoehto.
6 loistavaa käyttöä ruokasoodalle

Viimeisin päivitys: 02 tammikuuta, 2019

Ruokasoodan avulla voi ratkaista monia kodin pulmia. Tämän tuotteen salaisuutena on sen hienoinen emäksisyys, jonka vuoksi ruokasooda on erinomainen esimerkiksi tahrojen poistossa, hajujen hävittämisessä sekä jopa kehon hygienian ylläpidossa.

Tällä kertaa annamme siis 6 loistavaa käyttöä ruokasoodalle. Kannattaa ehdottomasti tarttua tilaisuuteen ja alkaa käyttää tätä “ihmeainetta” lukuisien ongelmien ratkaisussa!

1. Viemäritukosten poisto

 

monta yllättävää käyttötapaa ruokasoodalle: siivous

Tämän kodin pulman ovat kaikki joskus kokeneet: tiskiallas tai kylpyhuoneen viemäri tukkeutuu, eikä tukoksesta pääse eroon kuin jollakin erikoiskäsittelyllä. Jos et halua kuitenkaan ostaa kaupan kemikaalinesteitä, jotka ovat kalliita ja voimakkaita, kannattaa putkien puhdistamiseksi kokeilla ruokasoodaa, sillä se toimii tehokkaasti myös tässä tarkoituksessa.

Mitä tähän tarvitaan?

 • 1 dl ruokasoodaa
 • Litra kuumaa vettä

Kuinka toimitaan?

Tämä on hyvin yksinkertainen tapa avata viemärit. Ensin sinun tulee laittaa ruokasoodaa suoraan viemäriin, ja heti sen perään laitat kuumaa vettä. Erittäin tehokasta, edullista ja nopeaa!

2. Poista kemikaalien hajut vaatteista

 

pyyhkeet ja ruokasooda

Usein ostaessasi uuden pyyhkeen, kylpytakin tai vaikkapa t-paidan, on kankaassa epämiellyttävä kemikaalien haju. Värit ja muut aineet saattavat tehdä kankaasta myös jäykän tai karhean. Kokeile siis ruokasoodaa tekstiilien koostumuksen ja tuoksun kohentamiseksi.

Mitä tähän tarvitaan?

 • 1 dl ruokasoodaa

Kuinka toimitaan?

Jos vaikkapa haluat poistaa kahden pyyhkeen ja yhden t-paidan kemikaalien tuottamat epämiellyttävät hajut, tarvitsee sinun ensin liottaa tekstiilejä lämpimässä vedessä, jossa on noin 1 dl ruokasoodaa. Seuraavana päivänä pese tekstiilit normaaliin tapaan. Valmista!

3. Lemmikkien pissatahrojen hajunpoisto

monta yllättävää käyttötapaa ruokasoodalle: kissanpissan haju pois

Jos sinulla on koira tai kissa, tiedät varmasti, mistä tässä ongelmassa on kyse. Ehkäpä on jokin tietty kulma, jossa koirasi tykkää käydä pissaamassa, tai kissan laatikossa on jokin kohta, jossa haju on pahin. Et välttämättä halua pelkästään poistaa hajuja, vaan desinfioida alueen, jotta se olisi vaaraton lemmikkisi terveydelle. Toimi siis seuraavalla tavalla.

Mitä tähän tarvitaan?

 • 2,5 dl etikkaa
 • 2 rkl ruokasoodaa

Kuinka toimitaan?

Tämä on helppo niksi. Sinun tarvitsee vain sekoittaa ruokasooda etikkaan, ja sitten tätä nestettä tulee suihkuttaa niille alueille, jotka haluat puhdistaa ja desinfioida. Anna nesteen vaikuttaa 2 tunnin ajan, ja huuhtele sitten alue vedellä.

4. Puhdista kylpyhuoneen laatat

monta yllättävää käyttötapaa ruokasoodalle: kylpyhuoneen siivous

Tällä yksinkertaisella kodin siivousvinkillä pystyt pitämään kylpyhuoneesi kiiltävänä hyvin vähällä vaivalla. Toimi siis seuraavalla tavalla, mikäli haluat hyödyntää ruokasoodaa tässäkin tarkoituksessa.

Mitä tähän tarvitaan?

 • 2 dl ruokasoodaa
 • 3 pisaraa teepuuöljyä
 • 1 dl etikkaa
 • Lämmintä vettä

Kuinka toimitaan?

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita ne astiaan. Käytä sientä, jotta voisit hangata kevyesti kylpyhuoneesi laattoja. Pystyt näkemään kuinka laattasi alkavat kiiltää yhä selkeämmin – teepuuöljyn ansiosta ne tulevat myös desinfioiduiksi ja tuoksuviksi. Mahtava luonnollinen aineyhdistelmä!

5. Poista hajuja jääkaapista

Ruokasooda jääkaapin hajujen poistoon
Joskus avatessasi jääkaapin saat vastaasi epämiellyttävän kylmän ruoan hajun. Mitään ei välttämättä ole mennyt vanhaksi jääkaapissasi, mutta haju on silti huono. Mitä tälle ongelmalle voi tehdä? Älä huoli – ruokasooda on tässäkin paras ystäväsi, sillä se soveltuu hyvin jääkaapin hajujen karkotukseen.

Mitä tähän tarvitaan?

 • 1 dl ruokasoodaa
 • 5 dl lämmintä vettä

Miten toimitaan?

Tyhjennä jääkaappi. Sekoita vesi ja ruokasooda, ja käytä sitten rättiä, jotta voisit pyyhkiä jääkaapin sisäpinnat. Voit myös kokeilla seuraavaa tehokasta vinkkiä, jos haluat taistella hajuja vastaan: jätä jääkaapin perälle kupillinen ruokasoodaa – tämä imee itseensä pahoja hajuja.

6. Poista hajuja vanhoista kirjoista

kirjan hajut pois ruokasoodan avulla

Moni itse asiassa pitää vanhojen kirjojen tuoksusta, mutta joskus siitä haluaisi kuitenkin eroon. Tämä haju voi tietysti tuoda tiettyä kodikkuutta ja jopa romanttisuutta, mutta se voi silti haitata lukiessa, joten jos haluat häivyttää kirjojesi hajua, kokeile seuraavaa konstia.

Mitä tähän tarvitaan?

 • 1 dl ruokasoodaa
 • Muovipussi, johon voit laittaa kirjasi

Taas kerran helppo tapa käyttää ruokasoodaa ongelmien ratkaisuun. Laita vain kirjasi pussiin, jossa on myös ruokasoodaa. Sulje pussi kunnolla, ja pidä se suljettuna viikon ajan, jotta voisit poistaa hajut ja homeen.Tulet todella olemaan tyytyväinen tämän käsittelyn tuloksiin!

Ala siis hyödyntää ruokasoodan mahtavia ominaisuuksia kodin siivouksessa – saat tästä tuotteesta edullisen ja luonnollisen avun hyvin moneen pulmaan!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Parhaat kuorinta-aineet eri ihotyypeille
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Parhaat kuorinta-aineet eri ihotyypeille

Oikeanlaisen kuorinta-aineen käyttö parantaa suuresti ihon kuntoa. Tästä artikkelista löydät omalle ihotyypillesi parhaat luonnolliset kuorinta-ain...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.