Logo image
Logo image

Lievitä niskakipua näillä harjoituksilla

2 minuuttia
Näitä niskajumppaharjoituksia voi yhdistää luonnollisten hoitokeinojen kanssa. Ne voivat tuoda kivunlievitystä samantien!
Lievitä niskakipua näillä harjoituksilla
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Onko sinulla usein niskakipua? Silloin varmasti tiedät miten ikävältä se tuntuu. Lue eteenpäin, sillä kerromme artikkelissame muutaman helpon harjoituksen . Lievitä niskakipua muutamassa minuutissa.

Harjoitus 1

Some figure

Ensimmäinen harjoitus on pään kääntämistä. Käännä ensin vasemmalle puolelle niin, että leuka osuu olkapäähän. Pysy tässä asennossa kaksi sekuntia.

Käännä pääsi seuraavaksi oikealle, kunnes leuka osuu olkapäähän ja pysy tässä asennossa kaksi sekuntia. Vuorottele puolia yhteensä 10 kertaa, pysyen kummallakin puolen aina kaksi sekuntia ja venytellen niskaa. Käännä päätä varovasti ja hitaasti.

Suosittelemme lukemaan myös tämän: 6 huonoa tapaa, jotka aiheuttavat niskakipua

Harjoitus 2

Toisessa harjoituksessamme voit istua tai seistä. Nojaa leuka käsiisi samalla kun pääsi on taivutettu lattiaa kohti. Nosta käsiä hitaasti ylös antaen vastusta päällä.

Toista 10-20 kertaa.

Harjoitus 3

Some figure

Tuo kädet yhteen niskan taakse, kyynärpäät osoittavat sivuille. Taivuta päätä eteenpäin käyttäen niskalihaksia vain vähän, painaen käsillä tuoden lisää vastustusta.

Kun taivutat päätä eteenpäin, vastusta niskalihaksilla samalla kun painat käsillä niskaa lisäten painoa ja vastustusta. Toista 10-20 kertaa.

Harjoitus 4

Tässä harjoituksessa tehdään sama kuin edellisessä harjoituksessa, mutta keskitytään niskan sivuihin.

Laita oikea käsi oikean ohimon kohdalle ja taivuta päätä oikealle venyttäen niskan vasenta puolta. Tee sama vasemmalle puolelle ja lievitä niskakipua.

Toista harjoitus 10-20 kertaa.

Harjoitus 5

Some figure

Viides harjoitus on myös helppo. Laita vasen käsi pääsi päälle ja taivuta päätä vasemmalle niin pitkälle kuin se menee. 

Pysy tässä asennossa 20-30 sekuntia ja tee harjoitus myös oikealle puolelle. Toista kolme kertaa.

Harjoitus 6

Lievitä niskakipua ja hiero niskaasi ja päätäsi 3-5 minuuttia. Hieronta laukaisee niskakipua.

Lievitä niskakipua luonnollisilla hoitokeinoilla

Edellä mainittujen harjoitusten lisäksi muista, että voit hoitaa itseäsi myös luonnollisin hoitokeinoin, joista annamme muutaman esimerkin alla.

1. Jäämurska

Some figure

Murskaa jäätä ja laita sitä muovipussiin ja pussi niskan päälle. Jos sinulle on tullut pienehkö vaurio tai vamma niskaan ja alue on turvonnut, auttaa kylmähoito alentamaan turvotusta.

Kun turvotus on poissa, laita kuumassa vedessä käytetty pyyhe niskan päälle 10 minuutiksi.

2. Appelsiininkuorikylpy

Yksi hyvä vaihtoehto kotihoitoon on valmistaa kylpy kolmen appelsiinin kuoresta, neljästä salaatinlehdestä ja kahdesta ruokalusikallisesta hunajaa. Laita kaikki ainekset puoleen litraan vettä ja keitä 20 minuuttia. Lisää keitinvesi kylpyyn.

Tämä sekoitus on rentouttava ja sopii etenkin stressistä ja jännityksestä johtuvaan niskakipuun ja sen lievittämiseen.

3. Nokkoshaude

Some figure

Nokkonen on tulehdusta lievittävä kasvi, mikä tekeekin siitä erinomaisen niskakivun ja päänsäryn lievittämiseen.

Jos haluat kokeilla nokkoshaudetta, lisää yksi ruokalusikallinen kuivattuja nokkosia kupilliseen kiehuvaa vettä ja anna kiehua muutama minuutti. Siivilöi lopuksi.

Kastele pieni pyyhe nokkoskeitinvedessä, purista ylimääräiset vedet pois ja aseta pyyhe kipeän niskan päälle. Kipu katoaa muutamassa hetkessä.

4. Sitruunaruohotee

Sitruunaruohossakin on paljon tulehdusta lievittäviä tekijöitä. Nauti kupillinen sitruunaruohoteetä helpottamaan niskakipua.

Jos haluat kivunlievitystä välittömästi, kannattaa kokeilla tätä teetä. Etenkin jos teet toimistotöitä ja käytät tietokonetta useita tunteja, muista juoda tätä teetä helpottaaksesi niskakipua.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.