5 luontaishoitoa allergiseen nuhaan
Allerginen nuha on sairaus, jota esiintyy yleensä nenän sisäpuolella olevien limakalvojen ärsytyksen takia. Sitä laukaisevat myös ulkoiset tekijät, kuten pöly ja siitepöly. Sitä voi kuitenkin esiintyä silloin kun lämpötilassa tapahtuu yhtäkkisiä muutoksia.
Oireisiin voi kuulua myös pysyvä tukkoisuus, joka estää sinua hengittämästä normaalisti, kuten myös jatkuva aivastelu, silmien kutina ja päänsärky.
Vaikka useimmat tapaukset ovat lieviä tai satunnaisia, tarvitsee monien potilaiden hakea apua lääkkeistä, kun ongelmasta tulee krooninen.
Onneksi markkinoilla olevien lääkkeiden lisäksi on joitakin luontaishoitoja, jotka auttavat hallitsemaan oireita.
Tässä artikkelissa haluammekin jakaa viisi tehokkainta tapaa kanssasi, jotta voisit kokeilla niitä seuraavan kerran kun kohtaat allergista nuhaa.
Luontaishoidot allergiseen nuhaan
1. Aloe vera -mehu
Aloe verasta valmistettu luonnollinen mehu on täynnä välttämättömiä ravintoaineita, jotka auttavat vahvistamaan immuunijärjestelmää.
Sen suuri määrä tulehdusten vastaisia ja sitä lievittäviä ainesosia vähentää allergisia oireita ja luo suojaavan esteen tarttuvia mikrobeja vastaan.
Ainesosat
- 5 rkl aloe vera -geeliä
- 125 ml vettä
- 1 rkl hunajaa
Valmistus
- Lisää kaikki ainesosat tehosekoittimeen ja sekoita kunnes saat yhtenäisen mehun.
Käyttö
- Käytä tätä juomaa allergisen nuhan ensioireisiin.
- Huom: vältä tämän juomista liian usein, koska sillä voi olla laksatiivisia vaikutuksia.
Haluatko tietää lisää? Lue myös: 5 hoitoa aloe verasta, jotka auttavat puhdistamaan suolen
2. Inkivääritee
Inkiväärin juuret sisältävät tärkeitä öljyjä, joilla on antihistamiinisia ja yskänlääkemäisiä ominaisuuksia. Ja nämä ominaisuudet ovat loistavia allergisen nuhan oireiden rauhoittamiseen.
Lisäksi tämän teen juominen auttaa sinua rentouttamaan nenäontelot ja rauhoittamaan minkä vain päänsäryn.
Ainesosat
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 250 ml vettä
- 1 rkl hunajaa
Valmistus
- Lisää ensin raastettu inkivääri kupilliseen kiehuvaa vettä ja anna hautua 15 minuutin ajan.
- Siivilöi sitten neste ja makeuta sitä hunajalla.
Käyttö
- Juo tätä teetä kaksi kupillista päivässä rauhoittaaksesi oireita.
3. Vihreä tee
Vihreän teen antioksidantit auttavat hidastamaan kehon histamiinin tuotantoa ja vähentämään allergisen nuhan oireiden vakavuutta.
Vihreä tee rentouttaa myös ärsyyntyneitä nenäonteloita ja pysäyttää liiallisen liman tuotannon aiheuttaman tukkoisuuden.
Ainesosat
- 250 ml vettä
- 1 rkl vihreää teetä
Valmistus
- Lämmitä vesi ensin kiehuvaksi ja lisää vihreä tee.
- Anna sitten hautua 10-15 minuuttia ja siivilöi neste.
Käyttö
- Juo kupillinen tätä teetä silloin kun kärsit nuhasta.
4. Omenaviinietikka
Lämmin omenaviinietikasta ja hunajasta valmistettu juoma voi vähentää allergisen nuhan aiheuttamien oireiden vakavuutta.
Tämä orgaaninen ainesosa sisältää antibiootteja ja antihistamiineja, jotka auttavat nopeuttamaan kehosi toipumisprosessia.
Ainesosat
- 2 rkl orgaanista omenaviinietikkaa
- 1 rkl hunajaa
- 250 ml vettä
Valmistus
- Liuota omenaviinietikka ja hunaja kupilliseen lämmintä vettä.
Käyttö
- Juo tätä juomaa silloin, kun tunnet olosi tukkoiseksi tai sinulla on allergisen nuhan ensioireita.
- Toista tarvittaessa kahdesti päivässä.
Lue myös tämä artikkeli: 8 hyötyä ruokalusikallisesta omenaviinietikkaa päivässä
5. Alfalfamehu
Alfalfan eli sinimailasen idut sisältävät ominaisuuksia, jotka estävät kehon histamiinireaktiota ja rentouttavat nenäonteloita, joihin allerginen nuha vaikuttaa.
Lisäksi tämä ruoka sisältää vitamiineja ja mineraaleja, jotka parantavat immuniteettiasi ehkäisten bakteerien ja virusten hyökkäystä.
Ainesosat
- 3 rkl alfalfan (sinimailasen) ituja
- 125 ml vettä
- 1 rkl hunajaa
Valmistus
- Laita idut ensin tehosekoittimeen ja sekoita veden ja hunajan kanssa.
- Siivilöi se sitten ennen juomista.
Käyttö
- Juo tätä juomaa aluksi vain silloin kun huomaat ensioireet ja toista kahdesti päivässä.
- Sen lisäksi voit halutessasi juoda tätä joka aamu tyhjään vatsaan ehkäistäksesi allergioita.
Vaikuttaako allerginen nuha päivittäiseen elämääsi? Yritä pitää kotisi ja työympäristösi puhtaana pölystä ja vahvoista kemikaaleista. Ota mitä vain yllä mainittuja lääkkeitä lisäravinteena.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Kaliner, M. A. (2017). Allergic rhinitis. In Neuropeptides in Respiratory Medicine. https://doi.org/10.1201/9780203745915
- Joseph, B., & Justin Raj, S. (2010). Pharmacognostic and phytochemical properties of aloe vera Linn – An overview. International Journal of Pharmaceutical Sciences Review and Research.
- Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125
- Chacko, S. M., Thambi, P. T., Kuttan, R., & Nishigaki, I. (2010). Beneficial effects of green tea: A literature review. Chinese Medicine. https://doi.org/10.1186/1749-8546-5-13
- Enomoto, T., Nagasako-Akazome, Y., Kanda, T., Ikeda, M., & Dake, Y. (2006). Clinical effects of apple polyphenols on persistent allergic rhinitis: A randomized double-blind placebo-controlled parallel arm study. Journal of Investigational Allergology and Clinical Immunology.
- Russelle, M. P. (2001). Alfalfa. American Scientist. https://doi.org/10.1511/2001.3.252
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.