Häivytä tummat silmänaluset 5 luontaishoidolla
Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez
Oletko kyllästynyt silmiesi alla näkyviin tummiin pusseihin? Epäilemättä vastaus on kyllä, sillä tummat silmänaluset ja väsyneen näköiset kasvot ovat yleensä hyvin ei-toivottu asia. Siksi haluammekin tällä kertaa kertoa muutamista hoidoista, joiden avulla silmänalusten tummuutta voi häivyttää helposti ja hyvin edullisesti.
Nämä kotihoidot auttavat sinua häivyttämään tummat silmänaluset, mutta ne eivät voi kuitenkaan täysin poistaa kyseistä ongelmaa. Jos sinulla on terveysongelmia, on tärkeää ottaa yhteyttä lääkäriin.
Silmänalusten tummuus on usein yhteydessä perintötekijöihin. Tummat silmänaluset voivat kuitenkin johtua myös muista syistä, kuten esimerkiksi runsaasta tupakoinnista, unenpuutteesta, alkoholin runsaasta juonnista, saasteista ja allergioista.
Tummat silmänaluset: tavallisimmat syyt
Ennen kuin alamme esitellä hoitoja tummien silmänalusten häivyttämiseksi, on hyvä tietää, mikä tämän ilmiön saa aikaan. Siten voit olla tietoisempi siitä, mitä tapojasi sinun kannattaisi muuttaa, jotta saisit raikkaamman näköiset kasvot.
Ihon oheneminen
Silmien alla oleva iho on ohutta ja herkkää. Kun ikäännyt, tämä iho ja sen alla oleva rasvakerros muuttuvat heikommiksi, ja siten verisuonet tuppaavat olemaan näkyvämmät iän karttuessa.
Aurinko voi pahentaa tilannetta, sillä se saa ihon kunnon huononemaan.
Allergiat
Tummat silmänaluset voivat olla tulosta allergioista ilmassa oleville aineille, kuten pölylle ja lemmikkien hilseelle. Tällaisissa tapauksissa hierot silmiäsi jatkuvasti.
Ruoka-aineallergiat tai muut herkkyydet voivat myös aiheuttaa silmänalusten tummumista.
Perintötekijät
Joskus tummat silmänaluset ovat yksinkertaisesti perintötekijöiden syytä. Tummuus on yleensä helpommin huomattavissa vaaleaihoisilla henkilöillä ja niillä, joiden silmät sijaitsevat syvällä kasvoissa.
Nesteen kertyminen elimistöön
Verisuonet silmien alla laajentuvat helposti ja täyttyvät verellä, mikä johtaa sitten tummiin silmänalusiin.
Liiallinen suolan syönti ja tupakointi ovat tavalliset syyt nesteen kertymiseen kehoon. On myös olemassa sellaisia lääkkeitä, jotka aiheuttavat nesteen ylimääräistä kertymistä.
Unen vähäisyys
Unenpuute voi muuttaa ihosi kalpeammaksi. Kalpeus tekee ihon alla olevat verisuonet helpommin näkyviksi.
Hoitoja tummiin silmänalusiin
Vaikka onkin olemassa monia sellaisia kotihoitoja, jotka voivat vähentää hetkellisesti tummia silmänalusia, seuraavat ovat niistä kaikkein tehokkaimmat vaihtoehdot.
1. Kurkkuhoito
Tämä on yksi kaikkein parhaista hoidoista tummille silmänalusille, sillä kurkulla on supistavia vaikutuksia. Se tekee yleensä ihon kirkkaammaksi sekä lisää veren virtausta silmien alueelle, ja siten se vähentää tummia silmänalusia, jotka saavat kasvot näyttämään kulahtaneilta.
Kuinka tämä hoito toteutetaan?
- Leikkaa kurkku paksuiksi paloiksi ja anna niiden olla jääkaapissa.
- Laita viipale kylmää kurkkua kummankin silmän päälle 10-15 minuutin ajaksi.
- Huuhtele sitten ihosi lämpimällä vedellä.
Voit myös raastaa pienen kurkun tätä hoitoa varten:
- Purista tai raasta kurkusta mehu ja anna sen olla jääkaapissa muutaman minuutin ajan.
- Liota pumpulia tai vanulappua viileässä nesteessä ja taputtele sillä silmänalusiasi.
- Anna nesteen imeytyä ihoosi 15 minuutin ajan ja huuhtele sitten silmänaluset lämpimällä vedellä.
Toinen tapa hoitaa tummia silmänalusia on sekoittaa kurkku- ja sitruunamehua yhtä suuri määrä:
- Laita tätä mehua silmiä ympäröivälle iholle pumpulin avulla.
- Anna vaikuttaa 15 minuutin ajan ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä.
2. Vihreä tee
Vihreässä teessä on runsaasti antioksidantteja. Jos otat siis avuksesi vihreää teetä sisältävät teepussit, voit häivyttää tummia silmänalusiasi sekä vähentää tulehtuneisuutta ja turvonneisuutta.
Kuinka tämä hoito toteutetaan?
- Aloita keittämällä kaksi pussillista vihreää teetä. Käytä vettä 3-4 dl ja keitä nestettä 10 minuutin ajan.
- Tämän ajan kuluttua voit laittaa teepussit jääkaappiin puolen tunnin ajaksi.
- Laita sitten kylmät teepussit silmiesi päälle noin 15 minuutin ajaksi.
- Voit toistaa tämän hoidon kahdesti päivässä.
3. Maito
Maidossa on maitohappoa, joka auttaa pehmentämään ja kosteuttamaan silmien alla olevaa ihoa.
Tämän lisäksi maidossa on proteiineja, entsyymejä, aminohappoja ja antioksidantteja, jotka ovat hyvin hyödyllisiä, jos haluat vahvistaa ihoasi ja korjata siinä tapahtuneita vaurioita.
Kylmäkääreet, joissa on maitoa, ovat eräitä parhaista vaihtoehdoista silmänalusten tummuuden ja turvotuksen vähentämiseksi.
Kuinka tämä hoito toteutetaan?
- Liota kahta vanulappua jääkaappikylmässä maidossa.
- Laita vanulaput silmiesi alle ja anna niiden vaikuttaa, kunnes ne tuntuvat lämmenneiltä.
- Voit toistaa tämän hoidon kolme tai neljä kertaa päivässä.
4. Tomaatti
Tämä on yksi kaikkein tehokkaimmista hoidoista tummentuneen ihon häivyttämiseksi. Tomaatissa on antioksidantteja, jotka ovat avuksi ihon palauttamisessa raikkaamman näköiseksi.
Kuinka tämä hoito toteutetaan?
- Muussaa keskikokoinen tomaatti tahnaksi.
- Lisää sekaan puolikas ruokalusikallinen sitruunamehua ja kaksi ruokalusikallista jauhoa.
- Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi.
- Kun olet valmis, laita tahnaa tummille silmänalusille ja anna sen vaikuttaa 15 minuutin ajan ennen kuin huuhtelet ihosi lämpimällä vedellä.
5. Kookosöljy
Kookosöljy auttaa kosteuttamaan silmien alla olevaa herkkää ja ohutta ihoa, ja samalla se vähentää silmänalusten tummuutta.
Kookosöljy imeytyy helposti ihon lävitse, joten se on tehokas apu kauneudenhoidossa.
Kuinka tämä hoito toteutetaan?
- Laita hiukan kookosöljyä silmien ympärillä olevalle iholle ja hiero sitten kevyesti ja pyörivin liikkein.
- Anna öljyn vaikuttaa yön yli ja huuhtele se sitten aamulla pois lämpimällä vedellä.
Nämä helpot hoidot tummien silmänalusten häivyttämiseksi ovat kätevä, edullinen ja luonnollinen apu kasvojen ilmeen piristämiseksi. Ne tekevät ilmeestäsi nuorekkaamman.
Kokeile näitä hoitoja jo tänään – lievitä tummia silmänalusia kotikonstein!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Alcalde, M. T., & Del Pozo, A. (2001). Despigmentantes (I). Offarm, 20(10), 167-70.
- CARRILLO BRITO, S. I. L. V. A. N. A. (2014). DISEÑO Y ELABORACIÓN DE UN KIT COSMÉTICO A BASE DE ACEITE DE COCO PARA DESHIDRATACIÓN CUTÁNEA EN PERSONAS CON FOTOTIPO DE PIEL VI DE UN GRUPO SOCIAL DE CARCELÉN (Doctoral dissertation, UNIBE). http://repositorio.unibe.edu.ec/bitstream/handle/123456789/21/CARRILLO%20BRITO%20SILVANA%20MARGARITA%201.pdf?sequence=1&isAllowed=y
- Freitag, F. M., & Cestari, T. F. (2007). What causes dark circles under the eyes? Journal of Cosmetic Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1473-2165.2007.00324.x
- Friedmann, D. P., & Goldman, M. P. (2015). Dark Circles. Etiology and Management Options. Clinics in Plastic Surgery. https://doi.org/10.1016/j.cps.2014.08.007
- Kodama, D. H., Gonçalves, A. E. de S. S., Lajolo, F. M., & Genovese, M. I. (2010). Flavonoids, total phenolics and antioxidant capacity: comparison between commercial green tea preparations. Ciência e Tecnologia de Alimentos. https://doi.org/10.1590/S0101-20612010000400037
- LUCIO, G., & MARCELA, S. (2014). Efectos del pepino después de la aplicación de un peeling químico con ácido mandelico en tratamiento de manos pigmentadas en pacientes de 40 años en adelante, en el cantón San Miguel de Bolívar-Provincia Bolívar-Ecuador (Doctoral dissertation, UNIBE).
- Muñiz, I. (2002). Jitomate: incomparable fuente de licopenos. Nutrición Clínica.
- Nevin, K. G., & Rajamohan, T. (2010). Effect of topical application of virgin coconut oil on skin components and antioxidant status during dermal wound healing in young rats. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000313516
- Periago, M. J., Martínez-Valverde, I., Chesson, A., & Provan, G. (2002). Phenolic compounds, lycopene and antioxidant activity in commercial varieties of tomato (Lycopersicum esculentum). Journal of the Science of Food and Agriculture. https://doi.org/10.1002/jsfa.1035
- Prieto, J. M. R. (2017). Las antiestéticas ojeras:¿ antes guapa que sencilla?. Enfermería Dermatológica, 11(32), 7-9.
-
Puerta, S. S., Santisteban, M. A. M., Catá, F. D. J. L., González, G. R., & Arias, L. L. (2020) USO DE PLANTAS MEDICINALES EN EL TRATAMIENTO DE LAS INFECCIONES OCULARES. http://cibamanz2020.sld.cu/index.php/cibamanz/cibamanz2020/paper/viewFile/590/352
- Roh, M. R., & Chung, K. Y. (2009). Infraorbital dark circles: definition, causes, and treatment options. Dermatologic surgery, 35(8), 1163-1171. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/j.1524-4725.2009.01213.x
- Rojas Mejía, A. M. (2007). Plantas medicinales en el manejo de enfermedades oculares. https://ciencia.lasalle.edu.co/cgi/viewcontent.cgi?article=1196&context=optometria
- Villacís Vargas, C. E. (2014). Elaboración y comprobación de la eficacia in vivo de crema humectante con extracto de tomate (Lycopersicum esculentum, Solanáceae) y arazá (Eugenia stipitata, Myrtáceae) (Master’s thesis). https://dspace.ups.edu.ec/bitstream/123456789/7791/1/UPS-QT06406.pdf
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.