Logo image
Logo image

2 tapaa käyttää riisiä ihon puhdistuksessa

2 minuuttia
Käyttääksesi riisiä ihonhoidossa, voit käyttää keitinvettä kasvovetenä tai jyviä osana kasvonaamiota.
2 tapaa käyttää riisiä ihon puhdistuksessa
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Riisi on yksi yleisimmistä jokapäiväisistä ruoista koko maailmassa. Mikäli et tiennyt, sitä käytetään myös kasvonpuhdistustuotteiden ja kotihoitokeinojen valmistuksessa. Riisin suuri ravintoaineiden monipuolisuus tekee siitä täydellisen kehosi terveenä pitämiseen sekä tiettyjen terveysongelmien estämiseen, niin pitkään kun sitä syödään kohtuudella. Iho on yksi kehon osa, joka voi oikeastaan hyötyä eniten riisistä. Kuten tiedät, se vaatii paljon huomiota, sillä se kertoo paljon yleisestä terveydestä. Tänään opit kuinka voit käyttää riisiä ihon puhdistuksessa ja sen suojaamisessa myrkyiltä ja saasteilta.

Miksi riisivesi on hyväksi ihollesi?

Riisin keitinvedestä voi olla paljon hyötyä kasvonpuhdistuksessa. Keittäessäsi riisiä, se vapauttaa aineksia kuten allantoiinia, ferulahappoa ja inositolia. Ne toimivat antioksidantteina ja ihosolujen uudistajina.

Se tarkoittaa sitä, että riisivedellä on kyky puhdistaa ihohuokostesi epäpuhtaudet, kosteuttaa ihosi ja estää sen ennenaikaista ikääntymistä. Riisivettä pidetään myös hypoallergeenisena puhdistusaineena. Se lievittää punaisuutta ja ärsytystä, jota yleiset sairaudet kuten ruusufinnit ja akne aiheuttavat.

 • Kasvojenpuhdistus. Kuten mainitsimme, on riisivesi erityisen hyvä ihon syväpuhdistaja. Se puhdistaa ihosi mistä tahansa epäpuhtauksista, jotka voivat muuttua vakaviksi terveysongelmiksi.
 • Kasvovesi. Riisivesi stimuloi ihoa luonnollisesti laukaisten verenkierron kasvun ja lisäten sitä. Tuloksena on pehmeä iho.
 • Kosteusvoide. Käyttääksesi riisivettä kosteusvoiteena, sinun tarvitsee vain käyttää sitä pohjana kotitekoisille kasvonaamioille. Se sopii hyvin kaikenlaisten ainesosien kanssa.
 • Punaisuuden poisto. Se on täydellinen ihon sävyn tasoittaja ja se ehkäisee auringolle altistumisen vaikutuksia, hormonimuutoksia, aknea sekä ikääntymistä.

Alta löydät kaksi helppoa riisireseptiä. Toisessa riisiä käytetään kuorivana pohjana kuolleiden ihosolujen poistamiseksi ja toisessa käytetään riisivettä ihon pehmentämiseksi ja sen kauniina pitämiseksi.

Some figure

2 tapaa käyttää riisiä ihon puhdistuksessa

1. Riisikasvonaamio

Ainesosat

 • 75 g riisiä
 • 250 ml vettä
 • 1 tl hunajaa, mikäli ihosi on todella kuiva
 • Muutama tippa sitruunamehua, mikäli ihosi on todella rasvainen
 • Kauraa, avokadoa tai muita haluamiasi lisäainesosia

Valmistus

 • Keitä vesi ja lisää riisi. Keitä 15 minuutin ajan.
 • Siivilöi vesi erilliseen astiaan, mieluiten lasipurkkiin, ja laita jääkaappiin säilöön.
 • Sekoita sitten riisi hunajan, sitruunanmehun ja muiden ainesosien kanssa.
 • Levitä naamio kasvoillesi ja anna sen vaikuttaa 20 minuutin ajan.
 • Huuhdo lopuksi naamio pois. On suositeltavaa käyttää naamiota vähintään kahdesti viikossa.

2. Riisivesi-kasvojenpuhdistaja

Säilytä ensimmäisen reseptin riisivesi, kasta vanulappu siihen ja levitä se kasvoillesi. Sitä on hyvä käyttää aamulla ennen meikin laittamista kasvoille tai ennen nukkumaanmenoa kasvojen pesemisen jälkeen.

Voit myös käyttää sitä kasvonaamion pois huuhtomiseen ja siten parantaa sen tehoa. Varmista, että huuhdot kasvosi hyvin vedellä ja kuivaat puhtaalla pyyhkeellä. Riisin sisältämät ravintoaineet imeytyvät nopeasti ihoosi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.