11 terveellistä ruokaa, jotka muistuttavat kehonosia

Tiesitkö, että avokadot muistuttavat muodoltaan ihmisen kohtua ja että kestää 9 kuukautta, ennen kuin avokado kehittyy syömäkelpoiseksi? Myös sikiöllä kestää 9 kuukautta kehittyä ihmislapseksi.

“Luonnon tutkiminen ja pohtiminen ruokkii sydäntä ja mieltä”

-Cicero-

Oletko koskaan ihmetellyt sitä, miksi tietyt terveelliset ruoka-aineet muistuttavat ulkomuodoltaan kehonosia? Ja miksi nämä ruoka-aineet ovat hyödyllisiä juuri niille kehonosille, joita ne muistuttavat? Yllättävää, eikö totta?

Luonto on viisas, senhän me jo tiedämme. Keho tietää, milloin täytyy levätä ja milloin syödä ja kehon viestejä kuuntelemalla voimme elää terveempää, onnellisempaa elämää. Sanotaan, ettei luontoäiti tee mitään sattumanvaraista tai tarkoituksetonta. Kaikella on syy ja seuraus, vaikka emme sitä itse välttämättä pysty näkemään. Tässä artikkelissa tutustumme lähemmin luonnon omiin kummallisuuksiin ja mysteereihin 11 sellaisen ruoka-aineen muodossa, jotka muistuttavat ihmisen elimiä ja kehonosia, ja kerromme, mitä hyötyjä niiden nauttimisella on.

Terveelliset ruuat ja niiden yhteys kehon toimintaan

1. Porkkanat ja silmät

Porkkanat ovat tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Porkkana on hyödyllinen ruoka-aine etenkin näköaistin kannalta, sillä porkkanasta saa paljon beetakaroteenia. Tämän lisäksi porkkana sisältää runsaasti vitamiineja: A-, C-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, E- ja K-vitamiineja sekä koliinia, kaliumia, magnesiumia, rautaa, kalsiumia ja fosforia. Porkkana on siis todellinen ravintoaineiden tehopakkaus ja sopii lähes jokaisen ruokavalioon.

Edellä mainitut ravintoaineet ovat erityisen tärkeitä näkökyvyn kannalta. Jos kehossa ei olisi ollenkaan A-vitamiinia, heikkenisi kykymme nähdä hämärässä huomattavasti. Lisäksi A-vitamiini ehkäisee kaihia ja muita vanhenemiseen liittyviä silmän sairauksia.

Jos leikkaat porkkanan halki, huomaat miten porkkanan sisus muistuttaa ihmisen silmän siluettia. Porkkanan sisäiset muodot muistuttavat pupillia ja iiristä.

Porkkanoita voi syödä niin monta päivässä kuin mahaan mahtuu. Porkkanoiden kypsentäminen keittämällä tai paistamalla tuo esiin niiden makean maun, mutta ikävä kyllä osa porkkanan antioksidanteista haihtuu kypsymisprosessissa. Siksi kannattaakin syödä porkkanat raakana: raastettuna tai paloiteltuna.

Porkkana koostuu suureksi osaksi hiilihydraateista ja siitä saa runsaasti kuitua. Porkkana ei sisällä kovia rasvoja tai kolesterolia. Lisäksi porkkana sisältää vain vähän kaloreita. 100 grammaa porkkanaa sisältää vain noin 40 kaloria, joten se sopii myös laihduttajan ruokavalioon.

2. Mansikat ja hampaat

Kuten voit nähdä alla olevasta kuvasta, hampaan profiili ja mansikan sisus ovat hämmästyttävän samanlaisia. Mansikat vaalentavat hampaita luonnollisesti ja lisäksi ne pitävät hampaat vahvoina, terveinä ja kauniina. Mansikoita syömällä pidät huolta myös ikenistä.

Kehonosia muistuttavat ruoat mansikka

3. Inkivääri ja vatsa

Inkivääriä on käytetty itämaisessa lääketieteessä vuosituhansia, ja erityisen suosittu aines se on erilaisten vatsavaivojen hoidossa. Inkivääri sopii ärtyneen vatsan rauhoittamiseen ja pahoinvoinnin hoitoon. Kun tutkit inkivääriä lähemmin, huomaat, miten sen muoto muistuttaa ihmisen mahalaukkua.

Kehonosia muistuttavat ruoat inkivääri

4. Tomaatti ja sydän

Kun tarkastelet halkileikattua tomaattia, huomaat, että sen sisälle kätkeytyy erilaisia osastoja ja taskuja, joissa siemenet sijaitsevat. Tomaatin sisältö muistuttaa huomattavasti ihmisen sydämen koostumusta eri kammioineen.

Tomaatit ovat yksi helpoiten saatavilla olevista terveellisistä ruoka-aineista, ne sopivat täydellisesti moniin eri ruokiin ja ne maistuvat ihanan makeilta ja hapokkailta. Tomaatti sisältää lykopeeniä, kasvispigmenttiä joka suojaa sydäntä sairauksilta. Tomaatti ehkäisee pahalaatuisen kolesterolin kertymistä verisuoniin ja suojaa näin sydäntä sen vaikutuksilta.

On olemassa myös muita kasviksia, jotka sisältävät tätä pigmenttiä vaikka ne eivät olekaan väriltään punaisia. Pavut ja persilja sisältävät lykopeeniä.

Kehonosia muistuttavat ruoat tomaatti

5. Pavut ja munuaiset

Kidneypapuja ei ole suotta nimetty tärkeän ihmiselimen mukaan, sillä ne muistuttavat sekä väriltään että muodoltaan ihmisen munuaisia (englanniksi ”kidney”). Pavuilla on puhdistava vaikutus munuaisiin ja perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä niitä käytetään munuaisten toiminnan vahvistamiseen ja parantamiseen.

Kehonosia muistuttavat ruoat pavut

6. Appelsiinit ja maitorauhaset

Appelsiini, sitruuna, lime ja greippi muistuttavat ihmisen rintoja huomattavasti. Nämä sitrushedelmät sisältävät aineksia, jotka kiihdyttävät imusuoniston toimintaa ja nesteiden poistumista maitorauhasissa. Tämä ehkäisee mm. kasvainten ja syöpäsolujen muodostumista rinnoissa.

Kehonosia muistuttavat ruoat appelsiini

7. Viikuna ja sukupuolielimet

Viikoiden tiedetään lisäävän libidoa ja hedelmällisyyttä sekä miehillä että naisilla. Tämän lisäksi viikuna sisältää suuren määrän B6-vitamiinia, joka on vastuussa serotoniinin erittymisestä.

Kehonosia muistuttavat ruoat viikuna

8. Pähkinät ja aivot

Pähkinät ovat todellista aivoruokaa, sillä ne sisältävät suuren määrän terveellisiä rasvoja: etenkin Omega 3-, Omega 6- ja Omega 9 -rasvahappoja. Etenkin saksanpähkinä muistuttaa muodoltaan aivoja kaikkine ryppyineen ja laskoksineen. Onpa saksanpähkinällä myös kaksi eri ”lohkoa”, jotka muistuttavat selkeästi aivoja.

Pähkinät lisäävät aivojen välittäjäaineiden erittymistä ja auttavat ylläpitämään aivojen kemikaalista tasapainoa. Monien tutkimusten mukaan pähkinöiden säännöllinen nauttiminen auttaa ehkäisemään sellaisia sairauksia, kuten masennusta ja dementiaa.

Kehonosia muistuttavat ruoat pähkinät

9. Avokado ja kohtu

Avokadon muoto vastaa kohtua ja raskaana olevien naisten suositellaankin usein syövän avokadoa näistä syistä:

  • Avokado sisältää foolihappoa, joka on hyödyllinen osa raskaana olevan naisen ruokavaliota.
  • Foolihappo vähentää riskiä raskauden aikaisiin komplikaatioihin ja sikiön sairauksiin.
  • Avokadon kehittyminen kukinnosta hedelmäksi kestää 9 kuukautta, saman verran kuin vauvalla kestää kasvaa äidin kohdussa.

Kehonosia muistuttavat ruoat avokado

10. Selleri ja luusto

Sellerillä on kieltämättä ihmisen suuria luita vastaava muoto ja ihme kyllä, selleri vahvistaa luita. Etenkin käsivarren luut muistuttavat pitkiä, suoria selleritankoja.

Selleri sisältää paljon piioksidia, joka auttaa pitämään luuston vahvana ja terveenä. Tämän lisäksi selleristä saa runsaasti kalsiumia, joka on sekin tärkeää terveen luuston kannalta. Ehkä kaikkein uskomattomin fakta sellerin kytköksistä ihmisen luustoon on se, että sekä selleri että luut koostuvat 23-prosenttisesti natriumista.

Kehonosia muistuttavat ruoat selleri

11. Banaanit ja kädet

Banaani sisältää tunnetusti runsaasti kaliumia, joka pitää nivelet terveinä. Kalium pitää huolta myös lihaksista ja ehkäisee lihasvaurioita.

Kehonosia muistuttavat ruoat banaani

Luonto on ihmeellinen ja mystinen voima, joka lähettää meille viestejä jatkuvasti. Alamme vasta hiljalleen ymmärtää sen viestejä, mutta mitä lähemmäksi pääsemme luontoa, sitä lähempänä olemme omaa itseämme.