10 yleistä kysymystä seksuaalisuudesta

Monet ihmiset ovat nykyään avoimempia seksuaalisuudestaan, mutta koska se on vieläkin aiheena jokseenkin tabu, siihen liittyy edelleen monia vastaamattomia kysymyksiä. Jatka lukemista ja selvitä yleisimmät kysymykset sekä niiden vastaukset!
10 yleistä kysymystä seksuaalisuudesta
Isbelia Esther Farías López

Kirjoittanut ja tarkastanut filosofi Isbelia Esther Farías López.

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Tämän päivän artikkelissa käsittelemme kymmentä yleisintä kysymystä seksuaalisuudesta. Vastaukset näihin kysymyksiin on antanut seksologi. Jotkut kysymyksistä koskevat myös fyysisen rakkauden ja yhteyden yleisimmistä myyteistä.

Karista epäilyt lukemalla tämä artikkeli ja tiedä, mitä seksuaalisuus todella tarkoittaa.

Kymmenen yleisintä kysymystä seksuaalisuudesta

Seksuaalisuudesta puhuminen on ollut ja on edelleen tabu monille ihmisille. Tästä syystä ihmisillä on edelleen kysymyksiä, jotka usein estävät intiimejä kohtaamisia tai niistä nauttimista.

Katsotaanpa, mitä nämä kysymykset ovat.

1. Onko mahdollista saada peräkkäisiä orgasmeja?

Todellakin, voit saada useita orgasmeja saman aikaisesti tai heti toistensa perään. Seksologi Miguel Sira sanoo, että orgasmeja on useita erilaisia. Kirjassaan Entre Sábanas hän selittää myös moniorgasmin mallin, jolle on ominaista voimakas ja nopea kiihottumisen vaihe.

Tätä vaihetta seuraa lyhyen, jatkuvan intensiteetin vaihe ja sitten lukuisten voimakkuudeltaan vaihtelevien orgasmien jakso, joka päättyy progressiiviseen laskuun.

Seksuaalisuudesta on olemassa monia myyttejä ja kysymyksiä.
On mahdollista saada useita orgasmeja samaan aikaan ja ne voidaan saavuttaa erityyppisillä stimulaatioilla.

2. Oletko lesbo, jos olet nainen ja fantasioit naisista?

Tämä väittämä on väärä.

Kinsey -instituutin seksologian sanakirjan mukaan seksuaaliset fantasiat ovat kuvitteellisia psyykkisiä esityksiä, jotka stimuloivat tai seuraavat seksuaalista toimintaa.

Siksi seksuaaliset fantasiat eivät välttämättä määrittele henkilön seksuaalista suuntautumista, vaan pikemminkin muita monimutkaisempia tekijöitä.

3. Jos et ole koskaan saanut orgasmia, tarkoittaako tämä sitä, että et tule niitä koskaan saamaan?

Tämä väittämä on väärä.

Sinä voit saada orgasmin, kunhan kiinnität huomiota klitoriksen stimulaatioon. Muista, että naiset saavat helpommin orgasmin klitoriksen stimulaation avulla kuin emätinyhdynnän aikana.

4. Voitko tulla raskaaksi, jos harrastat seksiä kuukautisten aikana?

Voit tulla raskaaksi, vaikka todennäköisyys on pienenee. Naisen on todellakin oltava ovulaatio tullakseen raskaaksi, mutta kuukautiskierto ei ole aina säännöllinen. Vain harvoin tiedämme tarkkaa ovulaation hetkeä.

Lisäksi on metrorragia, joka koostuu emättimen verenvuodosta kuukautisten ulkopuolella. Sinun on myös otettava se huomioon.

5. Miksi tunnet kipua, kun joku koskettaa klitoristasi?

Ehkä se johtuu siitä, että kumppani ei osaa stimuloida klitoristasi sopivalla tavalla ja koskettaa sitä samalla tavalla kuin omia sukuelimiään (liian voimakkaasti). Joten sinun täytyy kommunikoida kumppanisi kanssa ja kertoa hänelle miltä sinusta tuntuu.

Klitoris on erittäin herkkä ja tarvitsee lempeää kosketusta. Naisen tulisi kertoa tästä kumppanilleen. Jotkut naiset tuntevat mielihyvää hienovaraisilla kosketuksilla, jotka on tehty pyöreällä liikkeellä tai kevyellä hieronnalla pystysuunnassa. Jokainen nainen kuitenkin päättää mikä sopii hänelle ja tuntuu hyvältä.

Sinun on kerrottava kumppanillesi, miten haluat hänen stimuloivan sinua. Itse asiassa voit masturboida ja näyttää kumppanillesi, miten teet sen, jotta hän oppii oikean tekniikan.

seksuaalisuudesta
Klitorisilla on hermopäätteitä, jotka tekevät siitä erittäin herkän. Siksi voi olla tuskallista ja epämukavaa, jos kumppanisi ei osaa stimuloida sitä.

6. Onko peniksen koolla merkitystä?

Peniksen pituudella ei ole merkitystä orgasmin saamisessa. Kuten luultavasti jo tiedät, monet naiset voivat saada orgasmin masturboimalla vain sormillaan.

Peniksen koon merkitys johtuu myyteistä ja kulttuurisista uskomuksista, mutta seksuaalisuus on paljon enemmän kuin peniksen pituus.

Tämä peniksen koon korostaminen perustuu pornografisissa elokuvissa kuvattuihin kohtauksiin, mutta tiedämme että nämä ovat pääasiassa fantasioita. Niillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

7. Vähentyykö seksuaalisuutesi ikääntyessäsi?

Seksuaalisuus ei pääty vanhuuteen – vasta kun kuolemme!

Ihmisen seksuaalisuudella ei ole mitään virallista “päättymispäivää”. Ihmisen vanhentuessa jotkut fysiologiset asiat muuttuvat ja ihmiset saattavat kokea seksuaalisuutensa eri tavalla.

8. Voinko nähdä pelkän ulkonäön perusteella, että joku on homoseksuaali?

Seksuaaliseen suuntautumiseen vaikuttavat muun muassa monet affektiiviset, psykologiset sekä kognitiiviset näkökohdat. Yleisesti ottaen et voi tietää henkilön seksuaalista suuntautumista heidän ulkonäöstään.

9. Menetätkö seksuaalista potentiaalia aikuisuudessa, jos masturboit usein murrosiässä?

Tämä on täysin väärä ja perusteeton uskomus, joka vieläkin vallitsee monissa yhteiskunnissa.

Masturbointi on täysin luonnollista eikä vähennä seksuaalista potentiaalia, vaikka ihmiset alkaisivat tehdä sitä nuorena.

10. “Paraneeko” ennenaikainen siemensyöksy itsestään?

Ennenaikainen siemensyöksy voi johtua monista tekijöistä, joten sinun on neuvoteltava asiantuntijan kanssa löytääksesi sinulle parhaan hoitomuodon. Se voi viedä aikaa ja sisältää käyttäytymishoitoa, neuvontaa tai lääkitystä.

Monet myytit ovat sulautuneet yhteiskuntaan ajan myötä ja antaneet aihetta vääriin uskomuksiin, jotka vain vähentävät seksuaalisuudesta nauttimista. Nyt tiedämme, että seksuaalisuus on laaja käsite ja että sekä miehet että naiset voivat ottaa aktiivisen roolin suuremman nautinnon saavuttamiseksi.

Vastasiko tämän artikkelin lukeminen kysymyksiisi seksuaalisuudesta?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Beyer, C., & Komisaruk, B. (2009). El orgasmo y su fisiología. Revista Ciencia.
  • Moyano, N., & Sierra Freire, J. (2014). Fantasías y pensamientos sexuales: Revisión conceptual y relación con la salud sexual. Revista Puertorriqueña de Psicología.
  • Homosexualidad y género. (2004). Cuicuilco.
  • San Martín Blanco, C. (2014). Intervención sexológica en eyaculación precoz. Semergen. https://doi.org/10.1016/S1138-3593(15)30005-8
  • Unidad para la Promoción y Defensa de los Derechos Humanos. (2015). Orientación Sexual e Identidad de Género. Segob.
  • Uribe Arcila, J. F., Quintero Tobón, M. T., & Gómez Gómez, M. (2015). Orgasmo femenino: Definición y fingimiento. Urologia Colombiana. https://doi.org/10.1016/j.uroco.2015.03.001
  • Wespes, E., Amar, E., Eardley, I., Giuliano, F., & Hatzichristou, D. (2010). Guía clínica sobre la disfunción sexual masculina: disfunción eréctil y eyaculación precoz. Asociación Europea Urologia.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.