Viisi vinkkiä hanojen puhdistamiseen
Niin kovasti kuin yritätkin pitää kotisi siistinä, joskus hanat voivat aiheuttaa päänvaivaa. Tämä pätee erityisesti silloin, jos asut alueella, jossa vesi on kovaa. Asuinalueesi veden laatu saa aikaan kalkkikertymiä, jotka pitävät hanasi kiillottomina. Tai sitten ne muodostavat valkokeltaisia läikkiä, joita on erittäin hankala puhdistaa. Tänään haluamme jakaa joitakin konsteja kotisi hanojen puhdistamiseen helposti ja tehokkaasti. Vinkeissä käytämme luonnollisia ainesosia. Näin ollen sinun ei tarvitse turvautua kaupan tuotteisiin, jotka eivät useinkaan tehoa luvatulla tavalla.
Vinkkejä hanojen puhdistamiseen
Kova vesi on vettä, jossa on suuria määriä mineraaleja, tarkalleen ottaen magnesium- ja kalsiumsuoloja. Jos asut alueella, jossa tällainen vesi on yleistä, olet varmasti joutunut taistelemaan kalkkikertymien kanssa. Sitä muodostuu tietyille kodin pinnoille, jotka ovat kosketuksissa tällaisen veden kanssa. Vaikeissa tapauksissa kertymät saattavat osittain estää vedentuloa hanoista.
Kalkin aiheuttamat läikät tuntuvat olevan vaikeita puhdistaa. Hyvällä kalkinpoistajalla kaikki on kuitenkin mahdollista. Hyvä uutinen on se, että parhaat tuotteet näiden kertymien poistamiseksi löytyvät sinulta jo todennäköisesti kotoa.
Hanojen puhdistamiseen tarvitset vain hieman kärsivällisyyttä ja vaivannäköä. Saat niillä kuitenkin ehdottomasti parhaat tulokset.
Lue lisää!
1. Etikka tai sitruuna: suuri apu hanojen puhdistamiseen
Hyvin tehokas resepti kalkkikertymien poistamiseen hanoista on etikan ja veden seos. Jos sinulla ei ole etikkaa, voit käyttää sitruunamehua.
Ainekset
- 1 dl etikkaa tai sitruunamehua
- 1 dl vettä
Kuinka sinun tulee toimia?
- Ensiksi uita talouspaperi tai puhdas riepu tässä nesteessä. Kääri se hanan ympärille.
- Peitä sitten hana muovipussilla.
- Anna seoksen vaikuttaa vähintään tunnin.
- Ota kääreet pois.
- Hankaa hanaa hyvin harjalla.
- Huuhtele runsaalla määrällä vettä ja kuivaa.
Tällä menetelmällä saat hyviä tuloksia myös kahvinkeittimiin ja kattiloihin kerääntyneen kalkin poistamisessa. Ne näyttävät käsittelyn jälkeen kuin uusilta!
2. Etyylialkoholi saa hanasi kiiltämään
Etanoli, toiselta nimeltään etyylialkoholi, on antiseptinen aine. Yleensä lähes kaikissa kodeissa on sitä valmiina. Sekin on loistava vaihtoehto hanojen puhdistamiseen.
Mitä sinun tulee tehdä?
Sinun tarvitsee vain kastaa liina tässä nesteessä ja hangata. Huomaat kalkin katoavan, ja hanat kiiltävät taas entiseen tapaan.
3. Jauho: ruoka, joka poistaa läiskiä hanoista
Jauho on ruoka-aine, jota sinulla on varmasti ruokakaapissasi. Tiesitkö, että se voi myös auttaa sinua saamaan hanoistasi puhtaat ja kiiltävät?
Mitä sinun tulee tehdä?
- Jotta tämä vinkki toimisi, hanan on oltava täysin kuiva.
- Ripottele sitten jauhoa hanan päälle.
- Ota liina ja hankaa hanaa, kunnes se kiiltää. Huomaat kalkkikertymien katoavan.
4. Hammastahna puhdistaa myös hanat
Sen lisäksi, että hammastahna tekee hampaistasi terveet ja kauniit, se on myös loistava apu hanojen puhdistuksessa.
Et voi käyttää sitä kuitenkaan kultaisissa tai pronssisissa hanoissa.
Mitä sinun tulee tehdä?
- Levitä hammastahnaa koko pinnalle.
- Hankaa hyvin pehmeällä pyyhkeellä.
- Huuhtele.
5. Älä unohda puhdistaa pesualtaan suodattimia
Jos asut kovan veden alueella, hanoissasi on todennäköisesti suodattimet. Tässä tapauksessa muista, että kalkki kerääntyy myös niihin. Tämä vähentää veden painetta. Näin ollen sinun on puhdistettava myös suodattimet.
Kuinka suodattimien kalkkikertymät poistetaan?
- Poista suodatin.
- Upota se pariksi tunniksi seokseen, jossa on yhtä paljon etikkaa ja kuumaa vettä.
- Poista mahdollinen jäljelle jäänyt kalkki neulan avulla.
- Pese suodatin hyvin ja laita se takaisin paikalleen.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Zakhari, S. (2018). Ethanol. In Non-Fluorinated Propellants and Solvents for Aerosols. https://doi.org/10.1201/9781351075015
- Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.