Logo image
Logo image

Tunnetko olevasi kiihottunut koko ajan? Mahdolliset syyt ja ratkaisut

5 minuuttia
Tunnetko olevasi kiihottunut koko ajan? Kiinnostaako sinua tietää hieman enemmän seksuaalisen halun hallitsemattoman lisääntymisen mahdollisista syistä ja ratkaisuista? No, me kerromme niistä kaiken täällä.
Tunnetko olevasi kiihottunut koko ajan? Mahdolliset syyt ja ratkaisut
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 21 helmikuuta, 2023

Tunnetko olevasi seksuaalisesti kiihottunut koko ajan ja oletko alkanut nähdä sen ongelmana? Älä huoli. Alla kerromme tästä tilanteesta ja siitä, mitä voit tehdä ratkaistaksesi sen.

Ensinnäkin on tarpeen aloittaa selventämällä, että kiihottumisella on tärkeä tarkoitus seksuaalisuudessa. Sen hallinnan menettäminen voi kuitenkin olla todellinen ongelma niille, jotka kokevat sen.

Toisaalta seksuaalinen halu on eri tekijöiden yhdistelmä, olivatpa ne sitten fysiologisia, emotionaalisia tai jopa psykologisia. Siten on monia ärsykkeitä, jotka voivat vaikuttaa henkilön libidoon.

Itse asiassa on tilanteita, joissa olisi epänormaalia olla kiihottumatta. Tiede on selittänyt syyt tällaiseen käyttäytymiseen. Kiinnostaako sinua tietää hieman enemmän seksuaalisen halun hallitsemattoman lisääntymisen syistä ja sen mahdollisista ratkaisuista? Lue eteenpäin.

Miksi tunnet olevasi kiihottunut koko ajan?

Joillakin naisilla ja miehillä on pysyvä ja joskus jopa hallitsematon seksuaalinen halu. Tässä on syitä, miksi saatat tuntea olosi kiihottuneeksi koko ajan.

1. Jatkuva epämiellyttävä seksuaalisen kiihottumisen tila

Some figure
Jatkuvalle seksuaalisen kiihottumisen häiriölle on ominaista seksuaalisen tyydytyksen puute saavutettujen orgasmien määrästä riippumatta.

Tästä häiriöstä, joka jopa aiheuttaa jatkuvia orgasmeja stimulaation kanssa ja ilman, tiedetään vähän. Tälle on ominaista seksuaalisen tyydytyksen puute saavutettujen orgasmien määrästä riippumatta.

Mahdollisia ratkaisuja ovat mm.

  • Vähennä stressiä säännöllisen liikunnan ja erityisesti joogan avulla. Yhtä tärkeää on parantaa nukkumistottumuksia.
  • Meditaatio ansaitsee myös erityismaininnan, koska se voi auttaa hallitsemaan oireita, sillä se vähentää ahdistusta ja rentouttaa lihaksia.
  • Psykologin, psykiatrin tai seksologin puoleen kääntyminen ei tietenkään koskaan ole huono ajatus. Nämä ovat ammattilaisia, jotka voivat auttaa löytämään tämän häiriön taustalla olevat emotionaaliset laukaisijat.
  • Näissä tapauksissa yleisesti käytettyjen lääkkeiden joukossa ovat masennuslääkkeet ja selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät ja lidokaiini.
  • Lantion hieronta voi auttaa lievittämään alueen jännitteitä.

Saatat olla kiinnostunut tästäkin artikkelista: Naisten seksuaaliongelmat ja mitä niille voi tehdä

2. Hormonit

Toinen syy, joka voi selittää, miksi tunnet olosi kiihottuneeksi koko ajan, ovat hormonit. Tässä suhteessa muista, että endokriiniset järjestelmät ovat avainasemassa elintärkeiden toimintojen, kuten aineenvaihdunnan ja seksuaalisen halun, säätelyssä.

Liialliseen kiihottumiseen voi suurelta osin vaikuttaa veren korkea estrogeeni- ja testosteronitaso. Saadaksesi selville, onko tämä syy sinun kohdallasi, sinun tulee mennä lääkärintarkastukseen ja verikokeeseen.

Muista, että on normaalia, että nämä hormonit lisääntyvät ovulaation aikana. Joten jos kohonnut kiihottumisesi ilmenee tänä aikana, yksi mahdollisista ratkaisuista voi olla seksin harrastaminen. Itse asiassa se voi tällöin olla jopa miellyttävämpää kuin muina kuukautiskierron aikoina.

Toisaalta tutkimusten mukaan yhdistelmäehkäisytablettien käyttäjillä ei havaita merkittäviä muutoksia libidossa tai lisääntyneessä seksuaalisessa halussa.

On muitakin tapahtumia, jotka voivat vaikuttaa näiden hormonien tasoihin, kuten raskaus.

Kysy tässä tapauksessa lääkäriltäsi, mitä voit tehdä. Jos olet raskaana, voit silti nauttia olostasi. Jos olet varovainen, rakastelu ei vaikuta vauvaan.

3. Hyperseksuaalisuus

Some figure
Hyperseksuaalisuutta kokevat naiset ovat usein ei-toivottujen seksuaalisten halujen vallassa.

Hyperseksuaalisuus voi olla yksi syy siihen, miksi tunnet olevasi kiihottunut koko ajan. Naiset, jotka kokevat hyperseksuaalisuutta, ovat usein ei-toivottujen seksuaalisten halujen vallassa. Tämä sisältää hillittömän halun jatkuvasti masturboida, katsoa pornoa ja/tai puhua seksistä. Nämä ovat heidän yleisimpiä oireitaan.

Todennäköisesti saatat ihmetellä, miksi näin tapahtuu. On olemassa useita selityksiä:

  • Välittäjäaineet auttavat säätelemään mielialaa ja niillä on keskeinen rooli nautinnon kokemisessa. Siten dopamiinin, serotoniinin ja norepinefriinin epätasapaino voi johtaa libidon suhteettoman suureen lisääntymiseen.
  • Jotkut tutkimukset viittaavat kuitenkin siihen, että emotionaaliset ongelmat, erityisesti ahdistus, voivat myös vaikuttaa hyperseksuaalisuuteen.

Tämän ongelman hoitamiseksi on välttämätöntä käydä psykoterapiassa oppiaksesi käsittelemään pakko-oireista seksuaalista käyttäytymistä. Tämä voi auttaa sinua tunnistamaan negatiiviset käytökset ja tarjota sinulle strategioita niiden hallitsemiseksi.

Asiantuntija saattaa määrätä sinulle lääkkeitä. Joissakin tutkimuksissa mainitaan, että dementiasta kärsivillä ihmisillä valikoidut serotoniinin takaisinoton estäjät voivat vähentää seksuaalisesti sopimatonta käyttäytymistä. On kuitenkin erittäin tärkeää korostaa, että lääkärin tai psykiatrin on määrättävä nämä lääkkeet.

4. Olet rakastunut

Ei, tämä ei ole hölynpölyä. Kun uusi henkilö tulee elämääsi, aivoissa tapahtuu useita mielenkiintoisia muutoksia. Itse asiassa tämä tila on verrattavissa huumausaineen nauttimisen aiheuttamaan tilaan!

Rakastumisen tapauksessa kehosi tuottaa huumeen luonnollisesti. Tästä syystä saatat kokea kuumeisen tilan ja jopa pahoinvointia.

Jos olet rakastunut ja tunnet olevasi kiihottunut koko ajan, käytä tilaisuutta hyväksi ja vietä miellyttäviä hetkiä kumppanisi kanssa. Älä myöskään pelkää nauttia siitä, koska sinulla ei ole taustalla olevaa ongelmaa.

Kun ihastumisen intensiivinen alkuvaihe oh ohi, hormonitoimintasi palautuvat normaaliksi. Sitten näet, että se, mikä saattoi tuntua huolestuttavalta, katoaa suurelta osin.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea tämänkin: Miksi seksuaalinen vietti kasvaa kesällä?

5. Sukuviettiä kiihottavat ruoat

Joidenkin uskomusten mukaan tiettyjen ruokien nauttiminen voi edistää seksuaalista kiihottumista. Niiden joukossa, joilla uskotaan olevan tämä vaikutus, ovat tumma suklaa, avokado, mansikat, vadelmat, mango ja muut hedelmät.

Vaikka ruoan kulutuksen ja ihmisten seksuaalisen kiihottumisen välisestä suhteesta on jonkin verran tietoa, tutkijoiden mukaan on edelleen tarpeen syventää asiaa, koska näyttöä on vähän.

Mitä tehdä, jos tunnet olevasi kiihottunut koko ajan

Tämä on kysymys, johon ei ole yhtä vastausta. Kuten huomaat, syyt ovat erilaisia ja jokainen on käsiteltävä eri tavalla. Tässä on kuitenkin joitain yleisiä vinkkejä, joista voi olla apua:

  • Harrasta seksiä useammin. Tämä saattaa tuntua järjettömältä, mutta monet ihmiset jättävät sen huomiotta tai eivät kiinnitä siihen tarpeeksi huomiota.
    • Seksi on edelleen yksi ihmisen perustarpeista. Ja sellaisenaan siitä on pidettävä huolta.
    • Jos et ole harrastanut seksiä kuukausiin, kokeile sitä. Ehkä se on kaikki mitä tarvitset. Tietysti, jos valitset satunnaisen seksin, ryhdy varotoimiin.
  • Harrasta liikuntaa. Tämä on tehokas tapa energian muuttamiseksi toisenlaiseksi tyydytykseksi.
    • Kun harrastat liikuntaa, aivosi erittävät enemmän serotoniinia, niin sanottua onnellisuushormonia. Tulet huomaamaan kuinka hyvältä se tuntuu!
    • On kuitenkin tärkeää muistaa, ettet työnnä kehoasi rajoihin, jotka voivat vahingoittaa sitä. Muista myös nesteyttää ja syödä hyvin sekä ennen että jälkeen liikunnan.

Milloin hakea apua, jos tunnet olevasi kiihottunut koko ajan

Yleensä toistuva kiihottuminen ei ole ongelma. Itse asiassa se on suhteellisen yleistä, kun olemme nuoria. Ellei se häiritse toimintaasi tai ihmissuhteitasi tai pakota sinua harjoittamaan sopimattomia tai riskialttiita seksuaalisia käytäntöjä, se ei ole ongelma.

Jos tunnet sen olevan ongelma, on parasta käydä lääkärin, gynekologin tai erikoistuneen psykologin luona. Hän todennäköisesti tekee tarkastuksen ja lähettää sinut kokeisiin selvittääkseen syyn, joka voi olla hillittömän seksuaalisen halun takana.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Aswath, M., Pandit, L. V., Kashyap, K. & Ramnath, R. (2016). Persistent genital arousal disorder. Indian journal of psychological medicine38(4), 341-343. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4980903/#:~:text=Abstract,or%20nonsexual%20stimuli%2C%20eliciting%20stress.
  • Berman, S. (2013). Fisiología médica. McGraw-Hill Interamericana.
  • Estupinyá, P. (2013). Una aventura de sexo y ciencia: Una mirada a la investigación científica de la sexualidad humana y sus sorprendentes resultados. ¿Cómo ves?, 15(180), 10-14. Disponible en: https://www.comoves.unam.mx/assets/revista/180/una-aventura-de-sexo-y-ciencia.pdf.
  • Feixas, G. y Miró, M. T. (1998). Aproximaciones a la psicoterapia. Una introducción a los tratamientos psicológicos. Paidós.
  • García, M., Ballester, R., Gil, M. D., Castro, J. y Nebot, J. E. (2020). El papel de los problemas emocionales en la hipersexualidad. Revista INFAD De Psicología. International Journal of Developmental and Educational Psychology, 1(1), 443–452. Disponible en: https://revista.infad.eu/index.php/IJODAEP/article/view/1806.
  • Komisaruk, B., Beyer-Flores, C. & Whipple, B.(2006). The Science of Orgasm. John Hopkins UP.
  • Pastor, Z., Holla, K. & Chmel, R. (2013). The influence of combined oral contraceptives on female sexual desire: A systematic review. The European Journal of Contraception & Reproductive Health Care, 18(1), 27-43. Disponible en: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/13625187.2012.728643
  • Reyes, J. y Reyes, E. (2010) La hipersexualidad: nuevos aportes a su conceptualización y tratamiento. Psicofarmacologia (B. Aires); 10(65): 9-14. Disponible en: https://pesquisa.bvsalud.org/portal/resource/pt/lil-614189.
  • Salonia, A., Fabbri, F., Zanni, G., et al. (2006). Chocolate and Women’s Sexual Health: An Intriguing Correlation. The Journal of Sexual Medicine3(3), 476-482. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16681473/.
  • Torrisi, M., Cacciola, A., Marra, A., et al. (2017). Inappropriate behaviors and hypersexuality in individuals with dementia: An overview of a neglected issue. Geriatrics & gerontology international17(6), 865-874. Disponible en: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/ggi.12854.
  • van Anders, S. M. (2012). Testosterone and sexual desire in healthy women and men. Archives of Sexual Behavior41(6), 1471-1484. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22552705/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.