Silitysraudat: millaisia silitysrautoja on olemassa?

Mikä on paras silitysrauta? Tämä sähkökäyttöinen kodinkone voi vaihdella kooltaan ja ominaisuuksiltaan. Yksinkertaisesti tuntemalla erityyppisten silitysrautojen ominaisuudet tiedät, mikä sopii juuri sinun tarpeisiisi.
Silitysraudat: millaisia silitysrautoja on olemassa?

Viimeisin päivitys: 24 marraskuu, 2021

Me kaikki pidämme siitä, että vaatteemme näyttävät puhtailta ja rypyttömiltä. Riojan yliopiston julkaiseman tutkimuksen mukaan 93 % ensivaikutelmasta perustuu ulkonäköön. Auttava käsi tähän tehtävään on yksi monista erilaisista vaatesilitysraudoista, joita voit tarvita.

Nykyään tämä esine on yleinen monissa kotitalouksissa. Vaikka se on yleinen näky, on se kehittynyt vuosien saatossa rajusti. Silitysraudat eivät ole enää hiilellä lämmitettyjä rautalaatikoita, joilla voimme painaa housujamme; nyt on paljon enemmän erilaisia.

Tutkitaampa asiaa tarkemmin.

Erilaiset silitysraudat

Koska monet ihmiset käyttävät silitysrautoja, tarjolla on runsaasti erilaisia ​​vaihtoehtoja. Edullisen mallin ostamisessa ei ole mitään väärää, jos haluat perusasiat, mutta parasta on tarkastella ominaisuuksia ja suorituskykyä tarkemmin, jotta sijoituksesi vastaa todellisia tarpeitasi.

Alla keskustelemme markkinoilla olevista vaatesilitysraudoista.

1. Perinteinen höyrysilitysrauta

Nämä ovat edullisia, helppokäyttöisiä ja ehkä suosituimpia silitysrautoja. Niillä on helppo silittää synteettisiä materiaaleja, puuvillaa ja farkkuja. Kytke silitysrauta päälle ja voit alkaa silittämään muutamassa sekunnissa.

Joissakin silitysraudoissa on vesisäiliö, jonka avulla silitysrauta tuottaa kuumaa höyryä. Tällä tavoin rypyt katoavat nopeammin ja se tehoaa jopa kaikkein hankalimpiinkin materiaaleihin.

Niiden lämpeneminen ei kestä kauan ja koska ne eivät yleensä ole niin suuria, voit säilyttää ne helposti missä tahansa. Näissä silitysraudoissa on usein automaattinen sammutuskytkin. Mikäli lämpötila on liian korkea tai se unohtuu päälle, laite sammuu automaattisesti.

Erilaiset silitysraudat ja vaatteet.
Useimmissa kodeissa on normaali silitysrauta, ja tämä on saanut markkinat laajentamaan valikoimaansa sekä tarjoamaan erilaisia malleja.

2. Pystysuora vaatehöyrystin

Kuten nimestä voi päätellä, tämäntyyppinen silitysrautaa käytetään yleensä pystysuorassa kulmassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sitä voisi käyttää myös vaakasuunnassa.

Ihmiset käyttävät tällaista yksinomaan ripustimissa säilyttämiensä tavaroiden, kuten verhojen, paitojen tai mekkojen, silittämiseen. Tämä on loistava vaihtoehto, kunhan silitettävä asia ei ole tehty kovista kankaista.

Tällaisten silitysraudan valikoimasta löytyy silitysrauta, jossa on jalusta ja tanko, joihin voit ripustaa vaatteita. Nämä toimivat höyryllä.

3. Matkarauta

Erottava piirre on niiden koko: ne ovat pienempiä kuin perinteiset silitysraudat, joten voit helposti pakata ne mukaan matkalle. Ne sopivat parhaiten pienelle määrälle vaatteita, joita haluat silitellä lomasi tai työmatkasi aikana.

Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka matkustavat kaupungista toiseen tai poistut maasta usein, älä unohda matkarautaasi varmistaaksesi, että vaatteesi ovat aina edustavia. Ajatellen mielenrauhaasi, valmistajat loivat sen kaksinkertaisella jännitteellä ottaakseen huomioon mannerten väliset sähköerot.

4. Silityslautanen

Tässä on itsenäinen säiliö, joka antaa sille suuremman kapasiteetin höyryn tuottamiseksi, mikä lyhentää silittämiseen käytettyä aikaa.

Nämä toimivat paljon helpommin kuin sähköiset. Vaikka nämä on tarkoitettu yleensä vain ammattikäyttöön, voit käyttää niitä myös kotona niiden nopeuden ja hyvien tulosten vuoksi.

Näiden silityskeskusten suorituskyky soveltuu parhaiten suurille vaatemäärille. Jos niitä on kritisoitava jostain, se on se, että ne vievät paljon tilaa ja ovat kalliimpia kuin perinteiset silitysraudat.

5. Langattomat silitysraudat

Nämä ovat vastaus kodin tekniikan kehitykseen. Ne eivät vaadi kaapelia toimiakseen. Niissä on ladattava pohja ja voit käyttää niitä muutaman minuutin kuluttua.

Mitä sinun tulee ottaa huomioon silitysrautaa valittaessa?

Tärkeintä on muistaa, kuinka paljon vaatteita sinun on silitettävä ja kuinka usein tule käyttämään silitysrautaa. Yllä kertomiemme ominaisuuksien tunteminen tekee päätöksen tekemisestä paljon helpompaa.

Sähkön käyttö ja teho

Kukaan ei halua nostaa sähkölaskujaan ja silitysraudat ovat tyypillisesti esineitä, jotka kuluttavat paljon sähköä. Ennen kuin ostat tämän sähkökäyttöisestä kodinkoneen, muista tarkistaa, kuinka paljon energiaa se käyttää.

Yleensä raudan teho vaihtelee 800-220 watin tai 2400-3200 watin välillä, ja joskus enemmänkin, jos kyseessä on ylivoimainen malli. Mikäli puhumme silityskeskuksesta, energiankulutus on suurempi.

Vesisäiliö

Muista kysyä myyjältä vesisäiliön koosta; mitä suurempi se on, sitä harvemmin sinun on täytettävä se.

Toinen huomionarvoinen seikka silitysraudan valinnassa on se, että sinun on tarkistettava voitko täyttää kyseisen mallin tankin suoraan vesihanasta. Joissakin silitysraudoissa on kalkinpoisto-ominaisuus, mutta suosittelemme sekoittamaan tislattua vettä hanasta tulevaan veteen, kun olet kovan veden alueella.

Johdon pituus

Mitä pidempi johto, sen parempi. Näin sinun ei tarvitse työskennellä aina pistorasian vieressä! Jos johdon pituus on 2 metriä ja voit kääntää sitä, silittäminen onnistuu luontevasti.

Lämmönsäädin

Silitysrautojen lämpötilansäätimessä voi olla useita vaihtoehtoja tai vain yksi. Tämä tekijä on tärkeä tehtävän kannalta.

Tippumisen esto-ominaisuus

Herkemmille materiaaleille, kuten alusvaatteille, silitysraudan lämpötilan on oltava alhainen, jotta se ei ehdi muodostaa höyryä ja sen jälkeen tippua ja tahrata esineitä.

Miten voit estää tämän? No, drop-stop- tai aqua-stop-silitysraudalla. Ne ovat kalliimpia, mutta auttavat pitämään vaatteistasi huolta.

Höyrynpoisto

Jopa yksinkertaisimmissa silitysraudoissa on höyrynpoistoaukko, jotta vaatteet pysyvät pehmeinä. Voit määrittää sen niin, että höyry on jatkuvaa tai satunnaista.

Huomautus kalkinpoistosta

Näiden sähkölaitteiden vesitankkiin voi kerääntyä kalkkia, mikä voi tukkia höyryn ulostulot. Onneksi jotkut silitysraudat kertovat sinulle, milloin sinun on poistettava niistä kalkki. Kun valo vilkkuu, tiedät, että on aika puhdistaa suodatin.

Pohjan malli

Pohjia on kolmea eri tyyppä, ja niiden kyky johtaa lämpöä vaihtelee. Parhaat materiaalit ovat seuraavat:

  • Alumiini: Tämä on kevyt, mutta naarmuuntuu helposti, eivätkä ne ole niin pehmeitä liikkuessaan. Tämäntyyppinen rauta lämpenee ja jäähtyy nopeasti.
  • Ruostumaton teräs: Tämä on kestävämpi, mutta myös raskaampi. Vaikka nämä raudat ovat parempia lämmönjohtimia, niiden jäähtyminen kestää kauemmin.
  • Keraaminen päällyste: Tämä voi olla valmistettu alumiinista, teräksestä tai jostain seoksesta. Nämä silitysraudat ovat erinomaisia ​​lämmönjohtimia ja levittävät lämmön kaikkiin kerroksiin. Haittana on, että ne ovat hauraita ja kuluvat helposti.

Paino

Silitysraudan tulisi olla kevyt. On mukavampaa, jos se painaa vähemmän, koska se tarkoittaa vähemmän vaivaa. Vaihtoehtoisesti paksumpien materiaalien, kuten verhojen, pussilakanoiden tai pyjamien silittämiseen, painavat silitysraudat ovat parempia.

Yleensä silitysraudat painavat 1-2 kg. Silityskeskukset ovat tietysti eri asia, koska niiden vesitankkia ei ole integroitu silitysraudan runkoon.

silitysrautojen ominaisuudet

Helppo hallita

Varmista, että valitsemassasi esineessä on ergonominen kahva ja sitä on mukava sekä helppo hallita. Kumista valmistetut silitysraudat estävät käsiäsi liukastumasta, kun käytät paljon aikaa silittämiseen ja hikoilet.

Automaattinen sammutus

Sähköllä toimivien kohteiden hallinnassa on perussäännöt. Välttääksesi onnettomuudet, joihin liittyä lapsia tai lemmikkejä, on parasta ostaa silitysrauta, jossa on automaattinen sammutustoiminto.

Tällä tarkoitamme yksinkertaisesti sitä, että jos pidät hetken tauon, silitysrauta sammuu muutamaksi minuutiksi ja käynnistää myöhemmin uudelleen. Näin vältyt palovammoilta ja tulipaloilta sekä säästät energiaa.

Hyödynnä markkinoiden laajaa tarjontaa

Erityyppisten silitysrautojen, niiden eri toimintojen ja ominaisuuksien perusteella on helppo päätellä, että valinnassa on otettava huomioon seuraavat seikat:

  • Vaatteiden määrä ja kuinka usein silität.
  • Kalkinpoistotoiminto ja automaattinen virrankatkaisu, jos huomiosi häiriintyy helposti.
  • Matkasilitysraudat voivat olla lisätyökalu kotiisi.
  • Varmista, että se ei tiputa vettä, jotta vaatteet säilyvät puhtaina.

Muista, että sinun on säännöllisesti puhdistettava silitysrauta, jotta se on aina parhaimmillaan. Sitä, kuinka usein käytät sitä, kannattaa miettiä rahankäytössä; jos sijoitat hyvään, se kestää varmasti monta vuotta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Luontaishoitoja sieni-infektioon
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Luontaishoitoja sieni-infektioon

Vaikka sientä voi ehkäistä hyvällä hygienialla, infektioriski on aina olemassa. Onneksi sieni-infektioon on tehokkaita luontaishoitoja.