Rasvakeittimen puhdistus helposti

Jotta rasvakeittimen puhdistus onnistuisi hyvin, ensin on muistettava turvallisuus. Noudata sitten muutamia vaiheita, joilla saat haluttuja tuloksia.
Rasvakeittimen puhdistus helposti

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Rasvakeitin on pieni keittiölaite, jolla on helppo valmistaa maukkaita ranskanperunoita. Sillä valmistuvat kätevästi myös erilaiset leivitetyt reseptit ja friteerattu kana. Rasvakeittimiä on sekä koti- että teollisuuskäyttöön, joista jälkimmäisiä käytetään laajalti baareissa ja ravintoloissa. Mutta tällä mahtavalla keittiöapurilla on myös haittapuolensa: siihen kertyy paljon rasvaa, eikä sen puhdistaminen ole mikään helppo tehtävä. Haluaisitko tietää, kuinka rasvakeittimen puhdistus onnistuu helposti? Jatka lukemista!

Rasvakeitin täytyy puhdistaa säännöllisesti ei vain siksi, että laite toimisi paremmin ja kestäisi pidempään, vaan myös oman terveyden tähden. Alla kerromme, kuinka se onnistuu neljässä vaiheessa.

Rasvakeittimen puhdistus neljällä askeleella

1. Pese rasvakeittimen kori

Rasvakeitin tarvitsee säännöllistä puhdistusta

Rasvakeittimen kori on yksi helpoimmin puhdistettavista osista, sillä se on helppo irrottaa. Useimmissa tapauksissa sen voi jopa laittaa astianpesukoneeseen.

 • Rasvakeittimen korin voi pestä myös kuumalla vedellä ja tiskiaineella. Rasva kannattaa hangata pois käyttämällä hankaussientä tai harjaa.
 • Jos rasvakeittimen kori on hyvin likainen, voit liottaa sitä useita tunteja kuumalla vedellä ja rasvanpoistoaineella täytetyssä astiassa. Kun rasva irtoaa, kori on helppo puhdistaa.

Käy tutustumassa myös tähän artikkeliin: Lieden ja mikron puhdistaminen luonnollisella tavalla

2. Pese rasvakeittimen sisäpuoli

 1. Rasvakeittimen sisäpuolen pesemiseen on eräs kätevä konsti. Käytä vain muovilastaa rasvakertymien poistoon. Näin et naarmuta keitintä ja se on tämän jälkeen helpompi puhdistaa.
 2. Toinen vaihe on rasvakeittimen sisäpuolen puhdistus. Tämän tekemiseksi on useita eri vaihtoehtoja. Yksi konsti on täyttää rasvakeitin vedellä ja rasvanpoistoaineella aivan kuin täyttäisit sen öljyllä, laittaa keitin päälle ja antaa veden kiehua muutaman minuutin ajan. Toinen vaihtoehto on keittää vettä ja pesuainetta ensin kattilassa ja kaataa se sitten rasvakeittimeen. Kummassakin menetelmässä veden on annettava olla keittimessä muutamasta minuutista tuntiin, kunnes rasva irtoaa.
 3. Tämän jälkeen voit poistaa veden ja täyttää keittimen uudelleen puhtaalla vedellä ja rasvanpoistoaineella.
 4. Puhdista rasvakeittimestä sitten harjan avulla jäljellä oleva lika ja täytä se vedellä vielä kerran.
 5. Lopuksi tyhjennä se vedestä ja kuivaa puhtaalla liinalla.

Rasvakeittimen puhdistus etikalla ja ruokasoodalla: kaksi loistavaa puhdistustuotetta

Rasvakeittimen puhdistus onnistuu kätevästi ruokasoodan ja etikan avulla

Rasvakeittimen puhdistus onnistuu kätevästi etikan ja ruokasoodan avulla, jotka auttavat irrottamaan rasvajäämiä niiden sisältämien ominaisuuksien ansiosta.

Etikka on loistava tuote rasvakeittimen puhdistukseen. Menetelmä on yksinkertainen:

 1. Täytä rasvakeitin parilla desillä etikkaa ja vettä.
 2. Laita keittimen kansi kiinni ja laita keitin päälle, kunnes seos kiehuu.
 3. Keitä noin kymmenen minuutin ajan tai kauemmin, jos rasvakeitin on hyvin likainen.
 4. Poista tämän jälkeen kaikki vesi ja pyyhi jäljellä oleva rasva puhtaan ja pehmeän liinan avulla.
 5. Huuhtele lopuksi vedellä ja kuivaa puhtaalla, kuivalla liinalla.

Myös ruokasooda tehoaa kuin ihme rasvakeittimen rasvatahroihin. Käytä ruokasoodaa rasvakeittimen puhdistukseen seuraavalla tavalla:

 1. Valmista tahna sekoittamalla keskenään ruokasoodaa ja vettä, ja levitä sitä kaikkein likaisimmille alueille.
 2. Hankaa sitten pehmeällä hammasharjalla ja huuhtele lopuksi vedellä sekä kuivaa puhtaalla liinalla.

Rasvakeittimen puhdistus ulkopuolelta

Rasvakeittimen puhdistus ulkopuolelta onnistuu esimerkiksi sienen, kuuman veden ja tiskiaineen tai miedon rasvanpoistoaineen avulla. On erittäin tärkeää lukea käyttöohjeet huolellisesti ennen puhdistusta, sillä jokainen keitin on erilainen.

Keittimessä on osia, jotka eivät saa kastua. Nämä osat on tärkeää tunnistaa ennen kuin puhdistat rasvakeittimen ulkopuolelta. Kuten minkä tahansa laitteen puhdistuksessa, turvallisuus tulee aina ensin.

Jos myös keittimen ulkopuoli on hyvin likainen, voit käyttää voimakkaampaa rasvanpoistoainetta, kuten sitä mitä käytetään uunin puhdistamiseen. Muista kuitenkin tarkistaa ohjeet ensin!

Puhdistamalla rasvakeittimen säännöllisesti se toimii paremmin ja kestää pidempään.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Parhaat luonnonmukaiset keinot kodin puhdistukseen
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Parhaat luonnonmukaiset keinot kodin puhdistukseen

Kodin puhdistukseen on tarjolla lukemattomat määrät pesuaineita. Tässä artikkelissa tutustumme vaarattomiin, luonnollisiin vaihtoehtoihin!

 


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.