Logo image
Logo image

Rakastuneen ihmisen kuusi merkkiä

3 minuuttia
Tiesitkö, että ihmisen on tapana muuttua kiltimmäksi ja anteliaammaksi rakastuessaan? Alat muuttua paremmaksi ihmiseksi, et ainoastaan miellyttääksesi muita, vaan myös siksi, että se tekee sinusta onnellisemman.
Rakastuneen ihmisen kuusi merkkiä
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kuinka monta kertaa olet todella rakastunut elämäsi aikana? Jotkut ihmiset saattavat sanoa olleensa rakastuneita monta kertaa. Monet voivat myös sekoittaa rakkauden pelkkään ihastukseen.

Kun puhumme rakkaudesta, viittaamme siihen tunteeseen, joka täyttää sinut kiinnostuksella ja sitoutumuksella toista ihmistä kohtaan. Tässä on kyse paljon muustakin kuin vain siitä, että pidät jotakuta viehättävänä, kiinnostavana tai haluat vain seksiä.

Tiedätkö, mitkä merkit paljastavat aidosti rakastuneen ihmisen? Jos et, jatka lukemista!

Mistä tunnistamme rakastuneen ihmisen

Tarkastellaan nyt niitä paljastavia merkkejä, jotka osoittavat että olet todellakin rakastunut.

1. Kiinnostut aidosti kumppanin hyvinvoinnista

Some figure

Rakastuneen ihmisen ensimmäinen merkki on se, että huomiosi keskittyy kyseiseen henkilöön. Haluat tietää mitä hän tekee, mistä hän pitää, millainen hän on ja niin edelleen.

Tämä johtuu siitä, että rakkaus synnyttää kiinnostusta toista ihmistä kohtaan, joka on enemmän kuin pelkkää fyysistä kiinnostusta. Haluat tietää enemmän tuosta ihmisestä ja auttaa häntä saavuttamaan tavoitteensa.

Tässä vaiheessa kyseisen ihmisen kanssa käymäsi keskustelut saavat sinut myös tutustumaan häneen syvemmin. Haluat myös jakaa omat kiinnostuksen kohteesi ja huolesi kumppanin kanssa.

Anna itsellesi mahdollisuus tehdä niin, sillä se syventää ja vahvistaa sidettäsi tämän ihmisen kanssa.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Kuinka saavuttaa todellinen läheisyys parisuhteessa?

2. Haluat läheistesi hyväksyvän kumppanisi

Toinen rakastuneen ihmisen merkki on se, että alat puhua tuosta ihmisestä kaikille. Tämä on normaalia, jos otat huomioon, että ystäväsi ja perheesi määrittelevät tai heijastavat suurelta osin sitä, mitä pidät oikeana ja toivottavana.

Jos olet yksi niistä ihmisistä, joka haluaa pitää henkilökohtaiset asiat yksityisinä, saatat yllättää ihmiset tällä uudella asenteella. Älä kuitenkaan huolestu: tämä on parisuhteen kannalta hyvä merkki.

Sinun tulisi myös kiinnittää huomiota arvostamiesi, rakastamiesi ja kunnioittamiesi ihmisten mielipiteisiin. Heillä on yleisesti ottaen tasapainoisempi perspektiivi ja heidän näkökulmansa voi auttaa sinua ymmärtämään, onko kyseessä sinulle oikea ihminen.

On myös erittäin tärkeää oppia määrittelemään ovatko nämä mielipiteet vilpittömiä vai vaikuttavatko niihin muut tekijät, kuten mustasukkaisuus.

3. Lopetat huolettoman flirttailun, kun rakastut

Some figure

Heti kun rakastut johonkuhun, menetät kiinnostuksen muihin ihmisiin. Vaikka et olisikaan ollut koskaan parisuhteessa, huomaat keskittyväsi vain tähän yhteen henkilöön.

Saatat jopa huomata vertailevasi muita ihmisiä uuteen kumppaniisi. Näissä vertailuissa uusi kumppanisi tulee kuitenkin selviämään voittajana.

Jos suhteesi tämän ihmisen kanssa alkoi huolettomana, etkä ole varma tunteeko toinen osapuoli samoin sinua kohtaan, puhu hänen kanssaan ja kerro miltä sinusta tuntuu. Parisuhteessa on tärkeää olla aina samat tavoitteet.

4. Alat pohtia pitkän tähtäimen suunnitelmia

On väistämätöntä, että alat pohtia pitkän tähtäimen suunnitelmia sellaisen ihmisen kanssa, johon olet todella rakastunut. Ne voivat olla yksinkertaisia suunnitelmia, kuten rantaloma tai yhteiset aamutreenit tai pitkäaikaisia ja elämää mullistavia suunnitelmia, kuten yhteen muuttaminen tai lapsen hankkiminen.

Yhteisen tulevaisuuden ajatteleminen voi toisinaan aiheuttaa epävarmuutta. Mutta kun tunnet olosi täysin turvalliseksi ja mukavaksi toisen kanssa, tuntuu se luonnolliselta. Anna siis asioiden virrata luonnollisesti, mutta huolehdi siitä, että sinulla on realistisia rajoituksia, jotka auttavat sinua säilyttämään luottamuksen ja itsevarmuuden.

Jos olosi tuntuu vapaalta ja itsevarmalta, voit seurata vaistoasi. Kunhan sinulla on hauskaa ja tunnet olosi luottavaiseksi parisuhteessa, voit jatkaa suunnitelmien tekemistä.

Lue myös: 6 eroa rakkauden ja tottumuksen välillä

5. Yrität olla parempi ihminen

Seuraava rakastuneen ihmisen merkki on se, että kiinnität enemmän huomiota siihen mitä teet ja kuka olet.

Se ei tarkoita sitä, että olit huono ihminen aikaisemmin, vaan sitä, että rakastuneena oleminen saa sinut näyttämään parhaimmat puolesi.

Tämä on erittäin hyvä asia sinulle, sillä tunnet itsesi avoimemmaksi sellaisten muutosten tekemisen suhteen, joita olet viivyttänyt. On kuitenkin myös tärkeää pysyä aina sellaisena kuin olet: sinun ei koskaan pidä muuttaa itseäsi jonkun toisen ihmisen vuoksi.

Muista myös, että et voi muuttaa kaikkea, joten sinun täytyy hyväksyä tietyt viat itsessäsi ja kumppanissasi.

6. Sinusta tulee anteliaampi ja ystävällisempi

Toinen merkki on se, että sinusta tulee ystävällisempi. Et haluat ainoastaan saada kyseistä henkilöä tuntemaan oloaan mukavaksi, vaan pystyt myös sietämään paremmin kaikkia ympärilläsi olevia ihmisiä.

On myös mahdollista, että haluat tukea rakastamasi ihmisen kiinnostuksenkohteita ja tavoitteita. Tämä ei kuitenkaan johdu siitä, että haluat tulla kyseisen ihmisen hyväksymäksi, vaan se tulee suoraan sydämestäsi, koska olet todella rakastunut häneen.

Oletko siis tämän avulla päätellyt mikäli olet todella rakastunut johonkuhun? Mitä näitä rakastuneen ihmisen merkkejä olet huomannut?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Galperin, A., & Haselton, M. (2010). Predictors of how often and when people fall in love. Evolutionary Psychology, 8(1), 147470491000800102.
  • Clark, C. (2004). Next Time I Fall in Love: How to Handle Sex, Intimacy, and Feelings in Dating Relationships. Wipf and Stock Publishers.
  • Marazziti, D., & Canale, D. (2004). Hormonal changes when falling in love. Psychoneuroendocrinology, 29(7), 931-936.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.