Porsaan kylkiluut hapanimeläkastikkeessa
Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Maria Patricia Pinero Corredor
Porsaan kylkiluut hapanimeläkastikkeessa on herkku, jota usein löytyy aasialaisista ravintoloista. Tämä on yksi niistä ruoista, jotka vaikuttavat monimutkaisilta valmistaa, mutta se on itse asiassa helppo resepti.
Pohjimmiltaan tämän ruoan maun salaisuus piilee hapanimeläkastikkeessa. Parasta kylkiluissa on se, että niiden rakenne ja mehukkuus miellyttää sekä lapsia että aikuisia. Tämä voi olla erinomainen vaihtoehto esitellä lapsille uusia makuja. Lue eteenpäin, niin annamme sinulle reseptin.
Hapanimeläkastikkeen ominaisuudet
Vaikka hapanimeläkastike saattaa näyttää olevan vain hyvän makuinen, sillä on huomattavia ravitsemuksellisia etuja. Sen valmistukseen käytetty elintarvikeseos sisältää B-, C-, E-vitamiineja, jodia ja muita alkuaineita, joista on pieninä määrinä meille hyötyä.
Parasta tässä kastikkeessa on, että se valmistetaan enimmäkseen luonnollisista ainesosista. Siksi on parempi valmistaa se kotona kuin valita kaupalliset vaihtoehdot.
Älä unohda lukea tätä: Onko smetana eli hapankerma terveellistä?
Porsaan kylkiluut hapanimeläkastikkeessa
Alla oleva ainesosien osuus on neljälle hengelle. Kun tiedät tämän, voit vähentää tai lisätä määriä vastaavasti.
Ainesosat
- 1 ½ kiloa porsaan kylkiluita
- 4 pientä salaatinkerää
- 1 kevätsipuli
- Puolikas punaista paprikaa
- Puolikas vihreää paprikaa
- 3 rkl etikkaa
- Oliiviöljyä
- Suolaa maun mukaan
- Mustapippuria maun mukaan
- Vettä
- Persiljaa
Kastikkeen ainekset
- 100 ml tomaattikastiketta (ketsuppikin käy)
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl valkoviiniä
- 2 rkl maissijauhoa (puhdistettua)
- 3 rkl sokeria
- Vettä (tarvittava määrä)
Tutustu tähänkin: Herkullista porsaan kyljysselkää homejuustolla
Valmistus:
- Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan. Lisää hieman kylmää vettä ja kuumenna muutama minuutti sekoittaen vispilällä, kunnes se pehmenee ja saavuttaa yhtenäisen koostumuksen. Laita levy pois päältä.
- Erottele kylkiluut ja laita ne isoon kulhoon. Voitele jokainen pala tasaisesti öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita kylkiluut uunipellille ja laita uuniin 200 ºC:seen noin 25 minuutiksi.
- Älä laita lihaa liian lähelle uunin yläosaa, jotta se ei pala.
- Viisi minuuttia ennen paistoajan päättymistä poista kylkiluut ja voitele ne kastikkeella. Näin kastike tarttuu lihaan ja karamellisoituu. Laita takaisin uuniin.
- Valmista vinaigrette. Pilko kevätsipuli ja paprikat erittäin pieniksi paloiksi. Sekoita ne kulhossa oliiviöljyn, suolan ja etikkatilkan kanssa.
- Avaa seuraavaksi salaatinpäät ja levitä ne kulhoon tai suoraan lautasille. Niiden päälle kaadetaan juuri valmistamamme vinegrette.
- Jokainen annos tarjoillaan porsaan kylkiluiden kanssa. Tämän mehevän ruoan valmistuksen viimeistelyyn käytämme koriste-elementtinä hienonnettua persiljaa.
- Lisää haluttu määrä suolaa ja tarjoile kuumana.
Annoksen ravintosisältö
Parasta ruokalajissa on sen tasapaino. Vaikka porsaanlihalla on huomattava kalori- ja rasvapitoisuus, raskaiden hiilihydraattien puute tasapainottaa vaa’an ja tekee tästä ateriasta terveellisemmän vaihtoehdon.
Porsaanliha ja oliiviöljyn käyttö tekee ruoasta hieman rasvaisemman. Tämä öljy on kuitenkin loistava rasvahappojen lähde, jolla on suuria etuja kehollemme. Sen saanti edistää hermoston ja sydän- ja verisuonijärjestelmän moitteetonta toimintaa, ja sillä on myös anti-inflammatorisia ominaisuuksia.
Yhteenvetona voidaan todeta, että porsaan kylkiluut hapanimeläkastikkeessa on hyvin yksinkertainen resepti, ja siitä tulee aina suuri menestys. Ehkä tärkein ravitsemusnäkökohta on rasvojen ja vihannesten yhdistelmä terveellisen tasapainon varmistamiseksi.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Figueroa Y, Lucio N. (2018). Aplicación de pasta de pimiento rojo (Capsicum Annuum) como aditivo antioxidante en la elaboración de un chorizo parrillero. Universidad de Guayaquil, Facultad de Ingeniería Química. Disponible en: http://repositorio.ug.edu.ec/handle/redug/35913
- Mahecha M, Cortes M, Rodríguez E. (2010). Evaluación del Secado de Perejil Aplicando Técnicas de Deshidratación Osmótica Como Pretratamiento. Revista Facultad Nacional de Agronomía, Medellín, 63(2), pp. 5693-5705. Disponible en: https://www.redalyc.org/pdf/1799/179918602022.pdf
- Prado G. (2011). Usos y beneficios de la cebolla en la cocina ecuatoriana. Trabajo de titulación para la obtención del título de Ingeniera
en Administración de Empresas Gastronómicas. - Zamora M, Bánez F, Bánez C, et al. (2004). Aceite de oliva: influencia y beneficios sobre algunas patologías. Anales de Medicina interna, Madrid, 21(3). Disponible en: https://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-71992004000300010
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.