Opi valmistamaan herkullinen Monte Cristo –voileipä

Jotkin ateriat ovat klassikoita, joita voidaan syödä mihin aikaan päivästä vain ja jotka maistuvat kaikille. Monte Cristo -voileipä on yksi näistä klassisista esimerkeistä!
Opi valmistamaan herkullinen Monte Cristo –voileipä
Eliana Delgado Villanueva

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Voileipiä syödään ympäri maailmaa. Ihmiset syövät niitä eri syistä, mutta yleisimmin niitä syödään niiden käytännöllisyyden ja ravintoarvojen vuoksi. Yksi herkullinen leipä on Monte Cristo -voileipä, ja tässä artikkelissa kerrommekin, miten sellaisen valmistat – jatka siis lukemista!

Ihmisillä ei usein ole tarpeeksi aikaa kaikkeen, mitä he haluavat tehdä ja he haluavat vain syödä nopean aamiaisen, lounaan tai illallisen. Tällaisilla hetkillä ihmisten on tapana turvautua pikaruokaan, välipaloihin tai makeisiin.

Sen takia unohdetaan jotakin todella tärkeää: ruokavalion laatu. Jatka tämän artikkelin lukemista oppiaksesi valmistamaan tämän todella helpon ja herkullisen Monte Cristo -voileivän. Se on täydellinen sekoitus nopeutta, makua ja makunystyröiden hemmottelua.

Mietit varmasti, mistä tämän voileivän nimi oikein tulee. Ensimmäinen Monte Cristo -voileipä valmistettiin Los Angelesissa, Yhdysvalloissa ja se perustui samankaltaiseen ranskalaiseen reseptiin.

Monte Cristo -voileipä on peräisin Yhdysvalloista, jossa se valmistettiin ranskalaisesta reseptistä.

Nyt kun olet oppinut hieman sen nimestä ja alkuperästä, on aika oppia sen ainesosat. Tehdäksesi sen, marssi suoraan keittiöön ja käy töihin.

Monte Cristo -voileipä valmistetaan seuraavista pääainesosista: kinkusta tai kalkkunasta ja juustosta. Jatka lukemista oppiaksesi valmistamaan tämän nopean ja maukkaan voileivän, joka on täydellinen kotona syötäväksi tai piknikille.

Vaihda tylsät rutiinit ja opi valmistamaan yksi parhaista resepteistä. Se ei ole yhtään vaikeaa ja voit muokata sitä haluamallasi tavalla.

Kuinka Monte Cristo -voileipä valmistetaan

Muista, että on kyse vain uuden ja herkullisen reseptin kokeilemisesta. Toivomme, että pystyt kokeilemaan jotakin uutta, eivätkä mitkään myytit vaikuta sinuun. On varmasti parempi kokeilla hieman kaikkea, kuin syödä aina samaa ruokaa.

Leipäviipaleet, jotka jätetään imeytymään vatkattuihin kananmuniin, saavat tämän voileivän todella erottumaan joukosta. Kun lisäät ne kuumalle pannulle, ne paahtuvat hieman ja niistä tulee rapeita. Tämä klassinen kontrasti on tyypillinen tällaiselle voileivälle.

On kuitenkin myös toinen lisäys, jonka haluaisimme mainita. Kun valmistat tämän voileivän ja istut pöydän ääressä tai sohvalla ja olet juuri laittamassa sitä suuhusi, mene keittiöön ja levitä hieman mansikkahilloa sen päälle. Usko pois, tulet olemaan hyvin iloinen tehtyäsi niin.

Monte Cristo -voileipä sisältää juustoa.

Ainesosat

 • 3 rkl voita
 • 125 ml maitoa
 • 4 kananmunaa
 • 4 juustoviipaletta (sveitsiläistyyppistä)
 • 8 viipaletta valkoista (paahto)leipää
 • 8 kinkkuviipaletta (tai vaihtoehtoisesti kalkkunaa)
 • 1 rkl sokeria
 • 2 rkl mansikkahilloa (halutessasi)

Valmistus

 • Laita kaikki leipäviipaleet suurelle lautaselle. Tämä resepti riittää neljän voileivän tekemiseksi.
 • Laita juusto- ja kinkkuviipale neljälle leipäviipaleelle.
 • Vatkaa kananmunat pienessä kulhossa maidon kanssa.
 • Ota sitten jäljellä olevat leipäviipaleet ja upota ne vatkattujen kananmunien joukkoon.
 • Ota suuri, tarttumaton pannu ja laita liedelle. Lisää voi ja liikuttele sitä ympäriinsä pannulla, kunnes se sulaa ja rasvoittaa pannun.
 • Kun voi tirisee, lisää voileivät ja paista niitä molemmin puolin 7-10 minuuttia.
 • Lopuksi kun ne ovat kullanruskeita, poista ne pannulta ja anna jäähtyä muutaman sekunnin ajan.
 • Leikkaa ne kahtia ja anna juuston valua hieman yli. Ripottele hieman sokeria pinnalle ja halutessasi voit levittää päälle myös hilloa.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Herkullinen tonnikalavoileipä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Herkullinen tonnikalavoileipä

Tonnikalavoileipä on herkullinen, terveellinen ja se käy moneen tilanteeseen ja monelle aterialle. Luo omasi näistä resepteistä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.