Onko parempi olla sinkku? Hyvät ja huonot puolet
Tarkistanut ja hyväksynyt: psykologi Bernardo Peña
Sosiaalisessa mielessä ei vaikuta hyvältä, jos tietyn ikäinen ihminen ei ole mennyt naimisiin. Ikään kuin tietyn iän jälkeen ei saisi olla sinkku. Sinkkuus yhdistetään usein yksinäisyyteen, suruun ja kyvyttömyyteen täyttää tiettyjä kulttuurisia odotuksia. Siitäkin huolimatta, usein on itseasiassa parempi olla yksin.
Jatka lukemista ja selvitä miksi kannattaa olla sinkku!
Miksi kannattaa olla sinkku?
Huolimatta uskomuksistasi tai yleisestä mielipiteestä kaveripiirissäsi, yksinolon ei tarvitse olla kirous. Monille päätös olla sinkku on asia jonka he ovat tarkoituksella tehneet, eivätkä he kadu sitä!
Mitkä sitten oikein ovat sinkkuuden hyödyt? Miksi ihmeessä kukaan haluaisi olla sinkku? Käsittelemme tätä aihetta tässä artikkelissa!
Haluan olla sinkku jotta voin;
1. Treenata enemmän
Sinkuilla on enemmän vapaa-aikaa kuin naimisissa olevilla (useimmissa tapauksissa). Tästä syystä he voivat omistaa tunnin joka päivä mennäkseen salille ja pysyäkseen kunnossa.
Ne, joilla on kumppani, usein viettävät vapaa-aikaansa mieluummin syöden illallista, menemällä elokuviin tai käymällä kävelyllä kumppaninsa kanssa.
Sinkkuna voit hyödyntää sitä, että huolehdit kehostasi, pysyttelet kunnossa, pudotat painoasi tai harrastat liikuntalajia josta pidät eniten. Kysymys ei ole vain ulkonäöstä kumppanin löytämiseksi, vaan terveyden tavoittelusta ja energian saamisesta.
2. Olla terveempi
Sinkkuus voi olla synonyymi terveempänä pysymiselle. Tämä kaikki riippuu kuitenkin arkirutiineistasi. Tämä menee myös käsi kädessä sen ajan kanssa, jonka omistat hyvinvoinnillesi ja kehostasi huolehtimiselle.
Tässä on tietysti negatiivinenkin puoli. Naiset, jotka eivät ole olleet naimisissa tai jotka ovat eronneet 50 vuoden iässä, kärsivät todennäköisemmin sydän- tai verenkierto-ongelmista.
Tämä johtuu siitä, että usein nämä naiset eivät yleensä kokkaa itse, vaan turvautuvat pikaruokaan. He eivät myöskään käy säännöllisissä terveystarkastuksissa joka vuosi.
3. Pysyä hoikkana!
Jos analysoimme ja vertaamme miehen kehoa ennen ja jälkeen naimisiinmenon, huomaamme hänen olevan tavallisesti hoikempi ennen avioliittoa. Usko tai älä, vakavassa tai virallisessa suhteessa oleminen tekee ihmisistä yleensä liikkumattomia. Tästä syystä heidän painonsa nousee.
Lisäksi tulisi ottaa huomioon se, että onnellisesti aviossa olevat ihmiset eivät murehdi siitä, pysyvätkö he viehättävinä jonkun toisen silmissä. Näin ollen moni lakkaa syömästä terveellisesti.
Tämä vielä voimistuu lastenteon jälkeen. Naiset lihovat avioliiton ensimmäisten kymmenen vuoden aikana tai vakaan kumppanin kanssa. Parilla on keskenään myös samat tottumukset. Ehkä heille riitti sinkkuna pelkkä voileivän tekeminen, mutta nyt heidän tulisi valmistaa parempia aterioita perheelleen.
4. Menestyä työurallani
Sinkkuus merkitsee parempia työpaikkoja, erityisesti naisten kohdalla.
Monet yritykset palkkaavat mielellään naisia ilman sitoumuksia (pääosin lapsia), sillä tämä varmistaa sen, että he ovat tehokkaampia ja luotettavampia. Nämä naiset ovat tavallisesti keskittyneempiä uraansa ja voivat saavuttaa korkeamman aseman lyhyemmässä ajassa.
5. Nähdä ystäviäni useammin
Sinkuille viikonloppusuunnitelmat (suunnitelmat työviikon jälkeen) pitävät sisällään paljon juhlia, illanviettoja ystävien kanssa, kulttuuritapahtumia, matkoja jne.
Naimisissa olevilla on tapana mennä ulos vähemmän. He saattavat vain käydä syömässä ulkona kumppaninsa kanssa, kävelyllä puistossa lastensa kanssa, viettää syntymäpäiviä perheen parissa jne.
Vaikka on kylmä, sataa tai on arkipäivä, sosiaalinen sinkku on tavallisesti valmis menemään ulos ja pitämään hauskaa. Naimisissa olevilla on huomattavasti vähemmän aikaa ystäville. Heidän prioriteettinsa on viettää aikaa kumppaniensa ja lastensa kanssa. Sinkut sen sijaan saavat helposti uusia ystäviä mistä vain.
6. Nukkua paremmin
Sen lisäksi, että sinkut käyvät ulkona ja pitävät hauskaa enemmän kuin naimisissa olevat, yksin asuvat ihmiset, joilla ei ole kumppania, nukkuvat yleensä paremmin.
Heidän ei tarvitse huolehtia siitä, että kumppani kuorsaisi, rohmuaisi peiton itselleen, potkisi tai nousisi säätämään huoneen lämpötilaa keskellä yötä.
Ne, joilla on lapsia, joutuvat heräämään jos lapset näkevät painajaisia tai haluavat tulla vanhempiensa sänkyyn nukkumaan jne.
7. Nauttia taloudellisesta vapaudesta
Yksi sinkkuuden hyvistä puolista on se, että sinun ei tarvitse selitellä mihin käytät rahasi tai kuinka paljon säästät. Sinkut voivat myös nauttia enemmän ylellisyyksistä ja turhuuksista, koska heidän ei tarvitse jakaa tulojaan kenenkään kanssa.
Tämä voi olla syy siihen, miksi he pukeutuvat paremmin, käyvät enemmän matkoilla vuosittain ja hankkivat uuden auton aina kun heistä tuntuu siltä.
8. Oppia olemaan pelkäämättä yksinäisyyttä
Jotkut sinkut viihtyvät ja ovat onnellisia tilanteessaan, eivätkä he pelkää olla yksin. He hyödyntävät yksin olemista kotonaan.
He nauttivat tästä ajasta lukien, nukkuen, laittaen ruokaa, kuunnellen musiikkia tai käyden kylvyssä huolehtimatta mistään tai kenestäkään.
9. Olla valikoiva
Sinkut voivat nirsoilla ja olla tyytymättä ensimmäiseen vastaantulevaan ihmiseen. Tämä pätee yhtä paljon niin työpaikan etsimiseen kuin talon ostamiseen tai kumppanin löytämiseenkin.
Itsenäisyys on aiheuttanut sen, että he eivät anna itsensä tulla petetyiksi ja tietävät, mitä he haluavat milläkin hetkellä.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Huppert, F. A., Baylis, N., & Keverne, B. (2012). The Science of Well-Being. The Science of Well-Being. https://doi.org/10.1093/acprof:oso/9780198567523.001.0001
- Spielmann, S. S., MacDonald, G., Maxwell, J. A., Joel, S., Peragine, D., Muise, A., & Impett, E. A. (2013). Settling for less out of fear of being single. Journal of Personality and Social Psychology. https://doi.org/10.1037/a0034628
- Fomby, P., & Cherlin, A. J. (2007). Family instability and child well-being. American Sociological Review. https://doi.org/10.1177/000312240707200203
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.