12 vinkkiä tukan kunnon kohentamiseksi

marraskuu 3, 2017
Sen lisäksi että voit näiden vinkkien avulla ravita tukkaasi sisältä ja ulkoapäin, ja siten pitää hiukset terveempinä ja vahvempina, kannattaa olla hiukan varuillaan kaupan kemikaalituotteiden kanssa. Ne voivat nimittäin heikentää hiuksia sekä viedä niiltä kiiltoa.

Olemme kaikki nähneet, kuinka lukemattomilla julkkiksilla on ihailtavan vahvat ja terveet hiukset. Useimmiten heitä kadehditaan juuri ulkoisten ominaisuuksien osalta, ja hiukset kuuluvat tietysti näihin suuriin kateudenaiheisiin.

Tässä on kyseessä kuitenkin muukin kuin kehittynyt kuvankäsittely tai kameran hyvä kuvakulma. Totuus on, että usein julkkisten ulkonäkö on kadehdittava myös ilman kuvien taikaa, ja tällä kertaa haluammekin kertoa eräästä tavasta saada omaan ulkonäköösi kansikuvamaisuutta.

Kerromme nyt nikseistä, joiden avulla saat vahvemmat ja terveemmät hiukset sekä pääset lähemmäksi sellaista tukkaa, jota mainoksissa näkee tuon tuosta – jatka lukemista, jos haluat kohentaa tukkasi kuntoa täysin luonnollisin konstein!

Vinkkejä tukan pitämiseksi vahvana ja terveenä

Voisitko laittaa yhden hiuksistasi langan kaltaisesti neulansilmään? Ovatko hiuksesi kiiltävät, silkkiset ja luonnollisen loistavan näköiset koko päivän ajan ja aina?

Vaikka saatatkin ajatella, että tällainen tukka on vain filmitähdillä, on monia erilaisia tapoja saada sellainen vahva ja terve tukka, jota näet lehtien sivuilla.

Seuraavat 12 vinkkiä ovat perusneuvot, jotta saisit niin kauniin tukan kuin mahdollista, ja ilman kemikaaleja – kokeile itse ja totea niiden teho!

1. Leikkaa vahingoittuneet latvat

Kun hiukset kasvavat, ne myös heikentyvät, ja näin tapahtuu etenkin latvoissa, joissa tukka on kaikkein vanhinta.

  • Aloita leikkaamalla tukkaa hiukan (ei enempää kuin 2,5 cm), ja toista tätä prosessia sen perusteella, kuinka nopeasti tukkasi kasvaa.
  • Kun poistat ne rumat ”kaksihaaraiset”, joita hiustesi latvoissa on, voit tehdä tukastasi terveemmän näköisen.

Mikään ei tee hiuksista kulahtaneempia kuin suuri määrä kaksihaaraisia!

Lue aiheesta lisää: Kaksihaaraisten hoito kotikonstein

2. Harja tukkaasi joka päivä

 

nainen harjaa hiuksiaan

Osta harja, jossa on pehmeät harjakset, ja harjaa tukkaasi silloin kun se on kuiva, jotta voisit estää rikkoutumista. Jos sinulla on hyvin pitkä tukka, kannattaa myös harjata sitä ennen kuin menet nukkumaan.

Tämä stimuloi verenkiertoa päänahassa, ja karvatuppesi tulevat tuottamaan terveempiä suortuvia.

3. Tunne oma hiustyyppisi

Kun tiedät, mikä oma tyyppisi on, voit paremmin valita sellaisia tuotteita, jotka tukevat hiustesi hyvinvointia.

Kunnollinen arviointi koostuu kolmen asian huomioimisesta.

  1. Tiheys (tuuhea, keskituuhea vai ohut)
  2. Koostumus (paksu vai ohut)
  3. Vahvuus (huokoisuus, joustava vai kosteutettu)

4. Huuhtele tukkasi aina kylmällä vedellä

Kyllä, tämä on asia, jota tulisi tehdä myös talven kylminä päivinä! Kun peset tukkasi suihkussa, kannattaa aina käyttää kylmää vettä, jotta voisit saada ne sulkeutumaan.

Voit huomata, että tukkasi on näin kiiltävämpi ja silkkinen, ja tämä tekniikka toimii myös siksi, että se saa tukan kasvamaan nopeammin. Kuuma vesi sen sijaan saa öljyjen tuotannon päänahassa lisääntymään sekä aiheuttaa myös suortuvien rikkoutumista.

Kun kuivaat tukkaasi, voit huomata enemmän kaksihaaraisia, kun käytät kuumaa vettä.

5. Käytä hyvälaatuisia shampoita

 

nainen pesee hiuksiaan

Vaikka parhaiten tunnetut merkit eivät aina olekaan tae laadusta, kannattaa silti valita sellaisia tuotteita, jotka sopivat omaan hiustyyppiisi ja joiden avulla saat parempia tuloksia.

Me suosittelemme, että kokeilet luomutuotteita, joissa ei ole kemikaaleja ja jotka ovat vähemmän haitallisia hiuksille.

6. Älä käytä liikaa hiustenkuivaajaa tai kihartajaa

Vaikka sinulla olisikin jo valmiiksi kauniit ja sileät hiukset, kannattaa olla tarkkana kuivaamisen ja kihartamisen kanssa.

Altistuminen sille kuumuudelle, joka näistä välineistä lähtee, tulee kuivattamaan tukkaasi sekä tekemään siitä elottoman ja samean, ja tulet myös todennäköisemmin aiheuttamaan hiustesi katkeamista ja kaksihaaraisten muodostumista.

Ono parasta käyttää niitä vain silloin, kun on kyseessä jokin erityinen tilaisuus tai sellaisina kylminä päivinä, jolloin ei kannata lähteä kadulle märän tukan kanssa.

7. Hiero päänahkaasi

Voit tehdä tätä silloin kun olet suihkussa, tai vaikkapa katsoessasi televisiota. Saat tästä tottumuksesta erittäin monet hyödyt!

Päänahkaan kohdistuvan hieronnan vaikutuksiin kuuluvat seuraavat hyvät ilmiöt:

  • veren virtaus hiusten karvatuppiin lisääntyy
  • vähennät stressiä
  • hoidat päänahkaasi

Kokeile päänahan hierontaa useamman kerran viikossa niin, että käytät tässä apuna eteerisiä öljyjä. Voit huomata tulokset jo lähes välittömästi.

8. Älä käytä ylenmääräisesti kemiallisia tuotteita

 

pesee hiuksensa shampoolla

Aivan kuten kuivaajista ja kihartimista lähtevä kuumuus on pahaksi tukkasi kunnolle, tietyt kemikaalituotteet ovat myöskin haitallisia vaikuttajia.

Tässä tapauksessa värit ja suoristushoidotkin ovat listalla, ja varoitus koskee ikävä kyllä myös niitä hyvälaatuisia hoitoja. Lisäksi muista, että tukkasi on paljon kauniimpi luonnollisen värisenä – älä siis muuta sitä!

9. Vältä aurinkoa ja uima-altaita

Kun kesä ja lomat ovat käsillä, hiuksesi alkavat luultavasti muuttua vähemmän kiiltäviksi sekä tuntuvat heikommilta. Tämä johtuu siitä, että auringolle, uima-altaiden kloorille ja meriveden suolalle altistuminen ei ole hyväksi tukallesi.

Me ehdotammekin, että käytät uimalakkia ja suojaavaa tuotetta, joka toimii muurina näitä haitallisia tekijöitä vastaan.

10. Älä pese tukkaasi kovin usein

Sekä päänahkasi että hiuksesi tarvitsevat useampia tunteja kuivuakseen täysin. Tämän lisäksi on niin, että mitä enemmän peset tukkaasi, sitä vähemmän luontaisia öljyjä siinä on, ja siten se tulee näyttämään yhä sameammalta.

Se, kuinka usein hiuksia tulisi pestä, riippuu siitä mikä on oma hiustyyppisi ja mikä vuodenaika on kyseessä. Älä pese tukkaasi joka päivä, vaikka olisikin kesä.

11. Pidä ruokavaliosi terveellisenä, jos haluat saada terveen tukan

 

terveellinen ruoka tekee kauniin tukan

Sen lisäksi että pidät huolta tukastasi ulkoisesti, sitä tulee ravita myös sisältäpäin. On elintärkeää, että pidät ruokavaliosi tasapainoisena, ja että ateriasi sisältävät paljon hedelmiä ja kasviksia.

Varmista myös, että saat runsaasti pähkinöitä, palkokasveja ja vettä ravinnostasi.

Lue aiheesta lisää: 5 hoitoa aloe verasta vahvistamaan hiuksiasi

12. Älä pidä hiuksiasi aina kiinni

Poninhännät ja nutturat rikkovat hiussuortuvasi, ja tämä koskee etenkin kovin tiukkoja kampauksia. Äärimmäisen haitalliseksi päässeenä tällaiset kampaukset voivat jopa aiheuttaa hiusten irtoilua.

Kaikkien tuntema poninhäntä on siis itse asiassa vaaraksi hiusten hyvinvoinnille, ja jos haluat pitää tämän kampauksen käytössä, laita poninhäntä löysäksi ja varaa se vain tiettyihin tilanteisiin, kuten esimerkiksi liikunnan harrastamiseen tai kuumiin päiviin.

Näillä vinkeillä voit kohentaa tukkasi kuntoa yksinkertaisin keinoin ja ilman kalliita tuotteita tai käsittelyjä – luota siis luonnollisiin konsteihin pitääksesi hiuksesi aina hyvässä kunnossa!

UUTISIA VERKOSSA