Neljä herkullista ja täyttävää juomaa

elokuu 3, 2015

Jos olemme tiukalla dieetillä tai yritämme pelkästään pysytellä terveenä ja elää terveellistä elämää, voi välillä olla vaikeaa valikoida oikenlaiset juomat ruokavalion tueksi. Aina ei vain välttämättä tiedä, mitä kannattaa juoda veden lisäksi, sillä monet virvoitusjuomat ja mehut sisältävät paljon kaloreita, keinotekoisia makeutusaineita ja muita lisäaineita. Jos etsit terveellisiä vaihtoehtoja limujen tai mehujen lipittämiselle, kokeile seuraavia juomia vatsan täyttämiseen ja terveellisen ruokavalion ylläpitämiseen.

Tässä artikkelissa keskitymme niihin juomiin, jotka ovat laihduttajan ruokavaliolle hyödyllisiä. Nämä juomat sekä täyttävät mahaa, pitävät nälän loitolla ja tekevät kaiken kukkuraksi hyvää elimistölle.

Tuore appelsiinimehu

Tuorepuristettu appelsiinimehu sisältää runsaasti mineraaleja, hiilihydraatteja, vitamiineja ja kuitua. Yksi lasillinen appelsiinimehua antaa sinulle 0.96 grammaa kuitua, 1.68 grammaa proteiinia, 175 milligrammaa C-vitamiinia, 18 grammaa hiilihydraatteja, 0.24 grammaa rasvaa ja vain 79 kaloria. Osta kasa appelsiineja kaupasta ja purista mehu itse.

Kupillinen kahvia

juoma2

Juomalla kupillisen kahvia päivässä annat kehollesi samalla hyvän määrän proteiinia, natriumia ja hiilihydraatteja. Kahvissa on hyvin vähän kaloreita ja se tekee hyvää elimistölle monien tutkimusten mukaan. Kahvia ei tule kuitenkaan juoda liikaa, sillä sen sisältämä kofeiini voi aiheuttaa pahimmillaan tärinää ja jopa sydämen rytmihäiriöitä. Juo kahvia maksimissaan kolme kupillista päivässä. Jos nautit kahvisi maidon kera, käytä vähärasvaista maitoa tai kasvimaitoa.

Maito

Maidosta saa proteiinia, rasvaa, mineraaleja, vitamiinia ja hiilihydraatteja, mikä tekeekin siitä erittäin monipuolisen juomavaihtoehdon. Maito täyttää mahaa tehokkaasti vaikka urheilusuorituksen jälkeen ja palauttaa liikunnan aikana kärsineet varastot ennalleen. Jos haluat valita sen kevyemmän vaihtoehdon, valitse rasvaton maito täysmaidon sijaan.

Smoothiet

juoma3

 

Kokeile seuraavia juomia osana terveellistä ruokavaliota:

  • Mansikka ja jogurtti
  • Porkkana ja appelsiini
  • Kurkku ja paprika
  • Mansikka ja banaani

Nämä juomat pitävät sinut kylläisenä pitkään, virkistävät ja alentavat ruokahalua – näin ei tule syötyä turhia välipaloja. Voit käyttää smoothieihin muitakin aineksia, esimerkiksi marjoja ja siemeniä tehdäksesi niistä ruokaisampia.

Porkkana kannattaa mehustaa tai raastaa ennen smoothieen lisäystä. Kaikki nämä juomat sisältävät paljon kuitua ja vettä, joten ne tekevät hyvää vatsalle ja ruuansulatukselle. Lisäksi saat A-, C- ja E-vitamiinia, sekä mineraaleja, kuten seleeniä, kalsiumia ja sinkkiä.

Muita hyviä juomavaihtoehtoja ovat lääkekasveista ja yrteistä valmistetut uutteet. On olemassa monia eri kasveja, jotka sopivat uutteeksi, esimerkiksi voikukka ja timjami. Voit valikoida uutettavat kasvit omien makumieltymystesi mukaan. Uutteet voi nauttia joko kuumana tai jäähdytettynä, niistä voi tehdä jäisen juoman tai ne voi lisätä vaikka smoothien sekaan. Myös kahvi maistuu kylmänä hyvin, etenkin kesäkuumalla.

Muista että sokeriset juomat eivät kuulu terveelliseen ruokavalioon. Tutki tuotteiden etiketit tarkkaan, sillä monet ns. luonnolliset brändit lisäävät imagostaan huolimatta sokeria mehuihin ja muihin juomiin. Liiallinen sokeri ja hiilihapot ovat terveyshaitta, joka voi johtaa pahimmillaan myös painonnousuun.

 

UUTISIA VERKOSSA