Luontaishoitoja nikotiiniriippuvuuteen

Tiesitkö, että nikotiiniriippuvuudesta voi päästä eroon luontaishoidoilla? Tästä artikkelista löydät joitakin loistavia vaihtoehtoja.
Luontaishoitoja nikotiiniriippuvuuteen

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Nikotiiniriippuvuus on vakava ongelma. Vaikka moni tupakoija haluaisi lopettaa tämän haitallisen tavan, riippuvuus tästä tupakan sisältämästä aineesta vaikeuttaa lopullista tumppaamista huomattavasti. Tänään haluamme esitellä muutamia luontaishoitoja nikotiiniriippuvuuteen niiden avulla voit päästä eroon tupakasta.

Luontaishoitoja nikotiiniriippuvuuteen

Luontaishoidot ovat erinomaisia vaihtoehtoja nikotiiniriippuvuuteen. Alla kerromme joistakin parhaista vaihtoehdoista, esimerkiksi tehokkaista kasveista ja muista aineista.

1. Sytisiini nikotiiniriippuvuuden hoidossa

Sytisiinitabletit auttavat nikotiiniriippuvuuteen

Vaikka sytisiini on luonnollinen aine, lääkärin tulisi valvoa sen käyttöä.

Artikkelissa nimeltä Smoking Cessation and the Cardiovascular Patient mainitaan, että sytisiini on luonnollinen keino voittaa nikotiiniriippuvuus. Tätä tukevat monet kliiniset tutkimukset.

Sytisiinia saadaan kultasadepensaan (Cytisus laburnum) siemenistä. Sitä käytettiin jo neuvostovaltioissa tupakanpolton lopettamisen apuna. Sytisiiniä tulisi käyttää seuraavalla tavalla:

  • Kysy lääkärin mielipidettä ennen käyttöä.
  • Sytisiiniä löytyy tablettimuotoisena.
  • Ensimmäisten päivien aikana tulisi ottaa kuusi tablettia.
  • Kolmannesta päivästä alkaen annosta tulisi vähentää asteittain.

Sytisiiniä tulee käyttää vain 25 päivän ajan, sillä nikotiiniriippuvuudesta pääsee eroon arviolta tässä ajassa. Käytä sitä johdonmukaisesti. On kuitenkin tärkeää kysyä lääkäriltä ennen käyttöä.

2. Kudzu

Kudzu (Pueraria lobata) on yksi vaihtoehtoinen hoito nikotiiniriippuvuuteen. Tähän tarkoitukseen käytetään kasvin juurta. Sen ominaisuudet estävät aivojen palkitsemisratoja, mikä saa vähentämään nikotiinin nauttimista.

Tätä luontaishoitoa voi hyödyntää eri tavoin. Suosittelemme valitsemaan itselle parhaan vaihtoehdon ja kysymään lääkäriltä ennen käyttöä.

  • Tabletit. Hoito tulisi aloittaa viidellä tai kuudella tabletilla päivässä, ja vähentää määrää vähitellen.
  • Jauhe. Jauhetta voi lisätä ruokiin tai liottaa lasilliseen mehua. Emme suosittele liottamista veteen, sillä sen maku voi olla epämiellyttävä.
  • Uute. Kudzu-tippoja voi liottaa lasilliseen vettä tai nauttia suoraan.

3. Homeopatia

Tupakanpolton lopettamisessa voi kokeilla erilaisia luontaishoitoja nikotiiniriippuvuuteen

Luontaishoitojen käyttämisen lisäksi avain tupakoinnin lopettamiseen on lääkärin ohjeistus ja tahdonvoima.

Viimeinen luontaishoito nikotiiniriippuvuuteen on homeopatia. Kuten artikkelissa Application of homepathy in smoker patients mainitaan, homeopatialla voi saada loistavia tuloksia.

Homeopatia on täydentävää lääketiedettä, eli sitä voi käyttää samanaikaisesti kuin yhtä yllä mainituista vaihtoehdoista.

Tämän tyyppisessä lääketieteessä määrätään tabletteja, joilla ei ole mitään haittavaikutuksia terveyteen. Siinä voi kokeilla myös esimerkiksi Bachin kukkauutteita.

Huomio: Vaihtoehtoisten hoitojen vaikutusta tupakanpolton lopettamisessa ei ole vielä täysin tieteellisesti vahvistettu, mistä syystä niiden käyttö vaatii aina lääkärin opastusta.

Tahdonvoima auttaa

On virhe ajatella, että nämä luontaishoidot yksinään voisivat auttaa pääsemään eroon nikotiiniriippuvuudesta. Tupakanpolton lopettamisessa vaaditaan aina tahdonvoimaa, ja on myös tärkeää tiedostaa, että prosessin aikana tulet tuntemaan ahdistusta jossain vaiheessa.

Tällöin on luotettava tahdonvoimaan ja näiden luontaishoitojen tehoon. Usko niiden voimaan on erittäin tärkeää, jotta ne todella tehoaisivat.

Tupakanpolton lopettaminen ei ole helppoa. Suosittelemme siksi myös välttämään sellaisia paikkoja, jotka saattaisivat aiheuttaa retkahtamisen. Älä esimerkiksi mene tupakoivien ihmisten lähelle. Tästä voi olla apua.

Toivottavasti tämä artikkeli auttaa sinua pääsemään eroon nikotiiniriippuvuudesta, jotta pääset eroon tupakasta.

Mikä on ollut kaikkein vaikeinta tupakanpolton lopettamisessa? Oletko palannut takaisin vanhoihin tottumuksiin vaivihkaa? Onko sinulla mitään vinkkejä jaettavaksi muille?

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Beck, A., Newman, C. F., & Wright, F. D. (1999). Terapia cognitiva de las drogodependencias. Barcelona: Paidós.
  • Guangcheng, Z., & Siming, F. (1997). Antioxidation of Pueraria lobata Isoflavones (PLIs)[J]. Journal of Chinese Medicinal Materials7.
  • Pérez Cruz, Nuvia, Pérez Cruz, Hayvin, & Fernández Manchón, Eduardo J.. (2007). NICOTINA Y ADICCIÓN: UN ENFOQUE MOLECULAR DEL TABAQUISMO. Revista Habanera de Ciencias Médicas6(1) Recuperado en 01 de mayo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1729-519X2007000100006&lng=es&tlng=es.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.