Kumppanin vietteleminen pitää yllä suhteen liekkiä

Kumppanin viettely ei aina ole mikään ihan helppo tehtävä. Tässä on tarpeen pitää asenne hyvänä, jotta välinpitämättömyys ja monotonisuus eivät ajan edetessä pääsisi vaivaamaan.
Kumppanin vietteleminen pitää yllä suhteen liekkiä
Isbelia Esther Farías López

Kirjoittanut ja tarkastanut filosofi Isbelia Esther Farías López.

Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Kumppanin vietteleminen on sellainen taito, joka ihmisillä yleensä tulee näkyviin suhteen alkuvaiheessa. Alussa molemmat osapuolet ovat kovin alttiita romanttisille tunteille ja sille, että toinen ihminen valtaa ajatukset.

Tässä kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka kumppanin vietteleminen kuuluukin suhteen ensivaiheisiin, sen ei aina tarvitse olla vain alun asia. Itse asiassa juuri päinvastoin olisi se oikea tapa, jotta voitaisiin saada aikaan täydellinen tasapaino intohimon ja rutiinin välille.

Romanttisissa suhteissa käy usein niin, että ajan kuluessa ei enää ole niitä samoja pieniä pelejä, kosketuksia ja selkeitä vaivannäön osoituksia kuin alussa. Älä turhaan tunne huonoa oloa siitä, että jossain vaiheessa huomaat miettiväsi, onko suhde hyvä.

Tällä kertaa kerromme muutamista hyvistä vinkeistä, jotka kannattaa ottaa avuksi suhteen elvyttäiseksi, ja jotta voitaisiin pitää yllä sitä liekkiä, joka alussa oli niin voimakas.

Muista, että raikkaat ideat ja vaivannäkö, kuten myös huomion kiinnittäminen yksityiskohtiin, ovat kaikki sellaisia asioita, joiden lähtöpiste on yksi ja sama: oma asenne.

Juuri tämän vuoksi haluamme siis kertoa viidestä muutoksesta ajattelussa, joiden avulla intohimo voidaan saada suhteeseen takaisin, ja jotka auttavat kumppanin viettelemisessä.

Jotta saisit siis tulen syttymään sen jo sammuttua, muista ennen kaikkea, että hyvä asenne on se ensisijainen tekijä!

Kumppanin vietteleminen: näin ylläpidät liekkiä

1. Unohda täysin vanhat rutiinit

Kumppanin vietteleminen tulisi olla asia, jota ylläpidetään koko suhteen ajan.

Rutiini on aivan epäilemättä yksi parisuhteen pahimmista vihollisista.

Emme tässä nyt kuitenkaan tarkoita työrutiineja tai niitä monia päivittäisiä asioita, jotka täytyy siellä ja täällä hoitaa. Tarkoitamme nimittäin suhteen rutiineja: sitä, että tehdään aina se sama asia, syödään samoissa paikoissa ja ollaan samoissa asennoissa seksin aikana – ja niin edelleen.

Se, että tiedät jo valmiiksi kaiken, mitä kumppani tulee tekemään, on monen mielestä sekä kammottavaa että ikävää.

Ei ole epäilystäkään asiasta – tässä tulee olla innovatiivinen.

2. Kahdestaan olo – ihan vain kahdestaan

Tätä varten sinun kannattaa muistaa, että vaikka lasten hankkimisen myötä onkin vaikeaa löytää laatuaikaa, tämän ei tulisi olla tekosyy sille, että et yritä enää ollenkaan.

Voit vietellä myös arjessa kumppanisi (ja hän sinut) siten, että luodaan hyvä ilmapiiri.

Suunnittele deitti vain teille kahdelle ainakin kerran viikossa tai kahdessa, jotta voisitte pitää hauskaa sekä nauttia toistenne seurasta.

Perhe, työ ja velvollisuudet ovat tietysti tärkeitä, mutta myös teidän välinen parisuhteenne on hyvin tärkeä asia.

3. Viettele huolimatta siitä, mikä päivä on kyseessä

Älä jätä kumppanin viettelyä ainoastaan erityisille päiville.

“Tänään on vuosipäivämme, joten käyn ostamassa kukkia. Ja sitten illalla seksiä.”

Mutta onko tämä kuitenkaan se ainoa syy tehdä näitä asioita…?

Tietysti on niin, että tärkeiden päivämäärien muistaminen ja yksityiskohtien miettiminen on hyvä asia. Mutta jos tämä on se ainoa kipinä, joka suhteessa on jäljellä, muistamisesta tulee vain surullinen muistutus siitä, että joskus asiat olivat paremmin.

Haluamme siis tällä vinkillä muistuttaa siitä, että jos sinulla on vierelläsi sinuun rakastunut ihminen, näe suhteen eteen vaivaa – älä jätä viettelyä menneisyyteen!

Näin tekemällä kumppanisi tulee olemaan vastaanottavaisempi ja parempi kaikissa tekemisissään (myös sängyssä!).

4. Tämä on vanha neuvo, mutta kannattaa olla utelias!

Ei ole mitään parempaa tapaa vietellä toinen kuin yhteiset ja uudet kokemukset.

Tähän ei tarvita eksoottisiin kohteisiin matkustamista, ulkona syömistä joka päivä tai kalliita viikonloppureissuja joka viikko, sillä suhteessa saadaan aikaan jotain uutta paljon helpomminkin.

  • Viettely on asenne ja ihmisen tapa olla, ja se riippuu suuresti siitä, kuinka lähestyt kumppaniasi.
  • Avaudu siis mahdollisuudelle kokea uusia ja yksinkertaisia asioita hänen kanssaan.

5. Ilmaise itseäsi – kerro, miltä sinusta tuntuu

Muista osoittaa rakkauttasi kumppanillesi päivittäin.

Osasyy siihen, että viettely ja intohimo katoavat, on se, että lakkaamme osoittamasta rakkautemme kumppanillemme ajan kuluessa.

Alamme tavallaan elää suljetussa tilassa, ja kaiken tyyppinen viestintä heikkenee.

Halailu, suutelu, hyväily, kehut, lämpimät sanat… Kaikki nämä ovat niitä yksityiskohtia, jotka ravitsevat ja vahvistavat suhdetta. Ne antavat viettelyksen tapahtua aina vapaasti ja villisti, ja ne muistuttavat sinua siitä, mikä teidät toi yhteen.

Älä siis koskaan tukahduta sitä, mikä sinun tulisi jakaa kumppanisi kanssa. Jos jatkat tällaista etäistä ja vuorovaikutusta vailla olevaa linjaa, tulet vain saamaan aikaan lisää ongelmia parisuhteessasi.

Paras tapa on viestiä ja kertoa kumppanillesi mitä haluat. Näin tekemällä pystytte aina pääsemään sellaiseen lopputulokseen, johon molemmat ovat tyytyväisiä.

Onko intohimo kadonnut suhteestasi, mutta et tiedä, mikä sen toisi takaisin? Tällöin on aika ottaa taas kumppanin vietteleminen osaksi suhdetta – vaikka se katoaisi ajan kuluessa, voit aloittaa uudestaan!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Baranowski, Andreas & Vitouch, Oliver. (2011). The Science of Seduction: Teaching seduction techniques and evaluating their effectiveness.
  • Greene, Robert (2019). El arte de la seducción. Barcelona, España: Editorial Oceano.
  • Santos-Iglesias, Pablo; Sierra, Juan Carlos (2010). El papel de la asertividad sexual en la sexualidad humana: una revisión sistemática. International Journal of Clinical and Health Psychology. 10(3): 553-577.
  • Rathus, Spencer; Nevid, Jeffrey; Fichner-Rathus, Lois (2005). Sexualidad humana (6ª Ed.). México: Pearson Prentice Hall

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.