Kehonkieli: 7 vinkkiä itseluottamuksen lisäämiseksi
Kehonkieli on hiljainen orkesteri, josta et aina ole tietoinen. Sillä on kuitenkin suora vaikutus ympäristöön ja ympärilläsi oleviin ihmisiin.
Sen hallitseminen, tunteminen ja sen salaisuuksien ymmärtäminen ovat sinulle avuksi. Voit esimerkiksi parantaa sen avulla muille antamaasi ensivaikutelmaa. Tämä tekee sinusta viehättävämmän ja voi antaa sinulle paremmat suostuttelutaidot.
Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi alkaa käyttää strategioita, joita myyjät tai poliitikot käyttävät yleisön edessä. Puhumme kyvystä lisätä itseluottamusta niin, että hallitset paremmin keskustelujasi, työhaastatteluja ja jopa toisten ihmisten viettelemisen.
Tässä artikkelissa annamme sinulle 7 avainta parempaan kehonkieleen tällaisissa tilanteissa. Olemme varmoja, että niistä on sinulle paljon apua.
1. Kehonkieli ja silmät
Aivosi välittävät aikeitasi. Jos haluat jotakin, silmäsi katsovat ensin kyseistä asiaa. Ne ovat ensimmäinen asia, jotka näyttävät aikeesi.
Silmät ovat siis ensimmäinen keino ja työkalu, jota kehonkieli hyödyntää. Miksi siis et ottaisi siitä kaikkea irti?
- Älä koskaan laske katsettasi keskustelun aikana.
- Katso suoraan ihmiseen puhuessasi hänelle.
- Muista, että silmäsi näyttävät tunteesi. Pyri siis osoittamaan rauhallisuutta, päättäväisyyttä ja itseluottamusta.
2. Hyvä ryhti ja oma tila
Kun puhut edessäsi olevan ihmisen kanssa, on tärkeää kiinnittää huomiota ryhtiin. Selän tulisi olla suorana, hartioiden rentoina ja niskan suorassa, ei kallellaan.
- Ryhtisi heijastaa asennettasi. Saadaksesi lisättyä itseluottamustasi ja vakuutettua muut siitä mitä sanot, sinun ei pitäisi liioitella mitään. Toisin sanoen, älä seiso kuin sotilas tai myöskään ole ylirento.
- Ihanteellinen asento on sellainen, jossa yhdistyvät luonnollisuus ja varmuus. Tämän tehdäksesi on välttämätöntä, että pidät huolta henkilökohtaisesta tilastasi.
- Pidä sopiva etäisyys. Älä mene liian lähelle toista. Mutta samaan aikaan tilanteessa pitäisi olla tiettyä läheisyyttä, jossa keskustelu on luontevaa ja katseita vaihdetaan kahden samanveroisen ihmisen välillä.
3. Näytä aina kätesi
Jos olet työhaastattelussa, juhlaillallisella tai käyt vakavaa keskustelua toisen ihmisen kanssa, älä koskaan piilota käsiäsi. Älä laita niitä taskuihisi tai pöydän alle, äläkä risti käsivarsiasi.
Anna niiden olla kapula, joka ohjaa sanojasi ja tunteidesi ilmaisuja. Anna niiden liikehtiä luonnollisesti. Vapauta ne!
4. Hetkellinen hiljaisuus ja vaikeneminen voivat olla hyvä strategia
Noudattaen alussa mainitsemaamme kielikuvaa kehonkielestä orkesterina, sen voisi sanoa olevan kuin soitinten kokonaisuus, jolla on oma tehtävänsä yleisöön vaikuttamisessa.
- Kuten jo tiedät, musiikki ei olisi sama ilman hiljaisuuksia. Joten tehdäksesi suoran vaikutuksen edessäsi oleviin ihmisiin, sinun on hyödynnettävä hiljaisuutta silloin tällöin.
- Esimerkiksi kun toinen ihminen sanoo jotain, josta et ole samaa mieltä, sen sijaan että heti moittisit tai vastaisit hänelle, pidä hiljaisuus. Hymyile hieman. Rentoudu.
Joskus hiljaisuus on keino osoittaa viisautta. Hyödynnä sitä hyvin.
5. Pitele esinettä kädessäsi kun puhut
Tehdäksesi suoran vaikutuksen yhteen tai useampaan ihmiseen puhuessasi, sinun kannattaa aina pitää kädessäsi lyijykynää, mustekynää tai jopa silmälaseja.
- Näiden “älyllisyyteen” viittaavien esineiden piteleminen luo mielikuvan itsevarmuudesta yleisön edessä.
- Samaan aikaan esineen pitely auttaa kanavoimaan ahdistusta.
6. Nyökyttele päätäsi
Pään nyökyttely on tärkeä strategia kehonkielessä. Se on keino saada yhteys edessä olevaan ihmiseen. Sillä vahvistetaan toisen sanomiset. Pään nyökyttely on osoitus myös avoimuudesta tai mielenkiinnosta.
Se ei välttämättä tarkoita, että olisit samaa mieltä. Se on osittain kunnioituksen ja luottamuksen merkki. Sen avulla kykenet luomaan positiivisen ympäristön, jotta pääsette yhteisymmärrykseen. Pään nyökyttely antaa mielikuvan itsevarmasta, kunnioittavasta ja älykkäästä ihmisestä.
7. Älä liioittele, etsi kultainen keskitie
Et tarvitse näyttelijänlahjoja vakuuttaaksesi toiset jostakin. Sinun ei tarvitse hyödyntää liioiteltuja eleitä tai puhua niin, etteivät muut saa suunvuoroa.
Kehonkieli ja sen harjoitteleminen on taitoa olla oma itsensä, mutta myös kykyä hallita nuo avaintekijät, jotta voisit tehdä vaikutuksen ilman teatraalisuutta.
Tämä ei välttämättä ole helppoa. Sen tehdäksesi sinun on työstettävä itsetuntoasi, itseluottamustasi ja saatava hermostuneet eleet hallintaan. Joskus niitä käytetään piilottamaan tai kanavoimaan jännitystä tai epävarmuutta.
Lopuksi: haluamme tuntea olomme mukaviksi jokapäiväisessä vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Haluamme myös lisätä viehätysvoimaamme ja itseluottamustamme toisten edessä. Tästä syystä kannattaakin haastaa itsensä kehittämään näitä yksinkertaisia kehonkielen kuvioita.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Ponzio, A. (2006). Lenguaje corporal. En Encyclopedia of Language & Linguistics (págs. 78–85). Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/B0-08-044854-2/01397-3
-
Pease, A. y Pease, B. (2006). El libro definitivo del lenguaje corporal . PDF (Vol. 1, pág. 400).
https://doi.org/10.1162/asep.2010.9.1.54 -
De Gelder, B. y Hadjikhani, N. (2006). Reconocimiento no consciente del lenguaje corporal emocional. NeuroReport , 17 (6), 583–586.
https://doi.org/10.1097/00001756-200604240-00006
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.