Logo image
Logo image

Hoitokeinot kuorsaamiseen

2 minuuttia
Hoitokeinot kuorsaamiseen
Viimeisin päivitys: 28 helmikuuta, 2019

Jokainen on jossakin vaiheessa elämäänsä kuorsannut, joko kylmettymisen tai huonossa asennossa nukkumisen vuoksi. Mutta jos kuorsaaminen on toistuvaa ja erittäin tiheää, sinun tulee löytää ratkaisu nopeasti, koska se voi vaikuttaa läheistesi uneen tai jopa omaan uneesi. Tänään esittelemme hoitokeinot kuorsaamiseen!

Mikä aiheuttaa kuorsaamisen?

On olemassa monia kuorsaamisen aiheuttajia; Ensimmäiseksi täytyy siis tunnistaa kuorsauksen aiheuttaja omalla kohdallasi, jotta on mahdollista löytää tehokkaimmat hoitokeinot kuorsaamiseen.

Kuorsaaminen voi usein olla yhteydessä ikään, sillä kurkun lihasten voima on pienempi iäkkäillä henkilöillä. Suulakihalkio ja monet muut nenäongelmat samoin kuin poskiontelo-ongelmat voivat aiheuttaa kuorsaamisen. Ylipaino, alkoholi, tupakointi ja lääkkeet vaikuttavat myös uniasentoihisi.

Some figure
  • Jos kuorsaat suu kiinni, se voi johtua kieleen liittyvästä ongelmasta.
  • Jos suusi on auki, kun kuorsaat, se voi johtua kurkkuun liittyvästä ongelmasta.
  • Jos huomaat, että kuorsaat suu auki, ongelma saattaa ratketa yksinkertaisesti vaihtamalla nukkumistottumuksiasi ja elämäntyyliäsi.
  • Mutta jos kuorsaat koko yön missä tahansa asennossa, se voi johtua jostakin vakavammasta, mikä vaatii syvempää ja erikoistuneempaa hoitoa.

Tottumusten muuttaminen kuorsaamisen lopettamiseksi

On olemassa useita elämäntyylimuutoksia, jotka voidaan suorittaa kuorsaamisen lopettamiseksi. Jos olet esimerkiksi ylipainoinen, sinun tulisi yrittää pudottaa muutama kilo sekä tehdä harjoituksia muokataksesi vatsaasi, käsivarsiasi ja kurkkuasi. Tästä on paljon muutakin hyötyä terveydellesi.

Jos tupakoit, sinun tulisi lopettaa tupakanpoltto, koska savukkeet ärsyttävät limakalvoja aiheuttaen ilman virtaamisen estymistä. Vältä alkoholia, unitabletteja ja kaikkia muunkin tyyppisiä rauhoittavia lääkkeitä tai tuotteita, sillä tulee olemaan suuri apu kuorsaamisen lopettamisessa.

Some figure

Yritä parantaa nukkumisasentojasi. Käy aina nukkumaan kyljelläsi. Laita jotakin selkäsi taakse siten, että jos käännyt nukkuessasi, siitä tulee epämukavaa ja palaat unissasikin takaisin kylkiasentoon. Tekemällä näin tulet varmasti kuorsaamaan vähemmän.

Kotitekoiset hoitokeinot kuorsaamiseen

Ennen kaikkea kuorsaamisen lopettamisessa kaikkein tärkein asia on pitää nenäkäytäväsi erittäin puhtaina, jotta voit hengittää vaikeuksitta koko yön. Vältä erittäin kuivaa huoneilmaa.

Voit tehdä useita harjoituksia parantaaksesi kurkun kuntoa: toista vokaaleja kolme minuuttia päivässä; sijoita kieli hampaidesi eteen ja liu’uta sitä taaksepäin kolme minuuttia; sulje suusi ja rypistä huuliasi kolmekymmentä sekuntia; pidä suusi auki supistaen kurkkusi takaosan lihaksia kolmekymmentä sekuntia.

Voit lisätä näitä harjoituksia pikku hiljaa ja tehdä useita toistoja päivässä saavuttaaksesi paremmat tulokset.

Some figure

Näiden harjoitusten avulla voit parantaa öitäsi ja voit nauttia todellisesta levosta ja samaan aikaan antaa puolisosi levätä rauhallisesti.

Muista, että ei ole normaalia kuorsata aina ja missä tahansa asennossa. Jos näin tapahtuu, sinun tulee etsiä asiantuntija, jotta hän voi arvioida sinut ja antaa sinulle neuvoja oikeanlaiset hoitokeinot kuorsaamiseen.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.