Logo image
Logo image

Hunaja-valkosipulihoito maksalle

3 minuuttia
Halkaise valkosipulinkynnet, jotta niiden ominaisuudet imeytyvät paremmin hunajaan. Sekä hunajan että valkosipulin tulisi olla luonnonmukaisia, jotta saat niistä varmasti irti kaikki hyödyt.
Hunaja-valkosipulihoito maksalle
Viimeisin päivitys: 04 maaliskuuta, 2019

Tämä yksinkertainen hunaja-valkosipulihoito on tehokas keino parantaa maksan terveyttä. Se toimii luonnollisena antibioottina, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja. Molemmat aineet uudistavat epätervettä tai myrkkyjä täynnä olevaa maksaa.

On tärkeää muistaa käyttää hunajaa, joka on mahdollisimman puhdasta ja luonnonmukaista. Jos epäilet, että kotonasi oleva hunaja ei ole tällaista, on parasta jättää se käyttämättä, sillä siitä voi olla loppujen lopuksi enemmän haittaa kuin hyötyä.

Tämä yksinkertainen ja loistava luonnonmukaisen valkosipulin ja puhtaan hunajan yhdistelmä tasapainottaa elimistöäsi sisältä erinomaisesti, puhdistaen koko kehoasi ja vahvistaen immuunijärjestelmääsi.

Ota hunaja-valkosipulihoito päivittäiseen käyttöön, niin alat nähdä tuloksia jo yhden viikon jälkeen. Oletko valmis aloittamaan?

Hunaja-valkosipulihoito – hyödyt maksalle

Yksi asia, joka kannattaa aina muistaa, on että terve maksa on tärkeä osa päivittäistä elämääsi ja kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki pahat tavat, kuten tupakkatuotteiden käyttö, huono ruokavalio ja liikkumattomuus, voivat vaikuttaa maksaasi negatiivisesti.

Katso: Kokeile maksan puhdistusta kasvein

Jossain vaiheessa elämääsi sinulla on varmastikin ollut päiviä, jolloin koko kehosi on tuntunut turvonneelta, energiatasosi ovat olleet alhaiset, suussasi on ollut paha maku tai ruoansulatuksesi on tuntunut hitaalta. Mikä tämän aiheuttaa?

Tavallisesti nämä oireet viittaavat siihen, että maksasi on täynnä myrkkyjä eikä se pysty poistamaan niitä tehokkaasti. Mutta ennen kuin marssit apteekkiin, on parasta käydä ensin lääkärissä ja tehdä parannuksia ruokavalioon.

  • Terve maksa parantaa verenkiertoa. Se poistaa myös myrkkyjä, jotka kerääntyvät elimistöösi ajan saatossa.
  • Sinun on juotava runsaasti nesteitä edistääksesi elimistön luonnollista myrkkyjen poistoa.
  • Maksasi tarvitsee myös sopivan määrän C-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka auttavat sitä uudistamaan kudostaan ja parantamaan sen toimintaa.
  • Noudata mahdollisimman luonnollista ruokavaliota, joka ei sisällä pitkälle prosessoituja ruokia tai valkoisia jauhoja ja sokeria, vahvistaaksesi maksasi terveyttä.

Valkosipuli ja hunaja ovat kaksi loistavaa tuotetta, jotka voit lisätä päivittäiseen ruokavalioosi edistämään maksan kunnollista toimintaa. Kerromme seuraavaksi, kuinka ne vaikuttavat.

Some figure

Orgaanisen hunajan hyödyt maksalle

Hunaja on luonnollinen terveyden edistäjä. Se sisältää runsaasti glukoosia, hivenaineita, antioksidantteja ja vitamiineja, jotka tekevät siitä yhden parhaimmista vaihtoehdoista maksalle.

  • Yksi hunajan parhaimmista ominaisuuksista on se, että se on luonnollinen tulehdusta lievittävä antibiootti. Tämä johtuu sen sisältämästä yhdisteestä, joka tunnetaan nimellä inhibiini. Se on aine, jolla on mikrobeja tuhoavia ominaisuuksia.
  • Paras hunaja maksan hoitamisen kannalta on sellainen, joka tehdään rosmariinin kukista. Sen glukoosi imeytyy helposti ja muuntuu välittömästi energiaksi. Näin ollen se ei aiheuta maksalle liikaa töitä eikä myöskään vaadi paljon glykogeeniä muuntamisprosessissa.
  • Hunaja on luonnollinen puhdistaja, joka vahvistaa maksan kudoksia ja edistää maksan uusiutumista sellaisilla ihmisillä, jotka kärsivät rasvamaksasta.

Meidän on kuitenkin vielä kerran muistutettava, että valitsemasi hunajan tulee olle puhdasta ja luonnonmukaista.

Katso myös: Onko sinulla rasvamaksa?

Valkosipulia maksalle

Valkosipuli sisältää yhdistettä nimeltä allisiini, joka on voimakas antioksidantti, antibiootti ja sieniä tuhoava aine – näillä kaikilla on maksan terveydelle loistavia hyötyjä.

  • Moni ihminen on tottunut nauttimaan valkosipulia tyhjään vatsaan. Jos se on sinusta epämiellyttävää tai siitä tulee pahanhajuinen hengitys, kokeile sen sijaan tätä yksinkertaista ja herkullista valkosipulin ja hunajan yhdistelmää.
  • Muista, että valkosipuli tappaa erittäin hyvin maksan taudinaiheuttajia, auttaen samalla poistamaan myrkkyjä, joita voi toisinaan kerääntyä vaaralliset määrät.
  • Aineenvaihdunnallasi on tässä tärkeä merkitys, aminohappojen ja proteiinien vahvistaessa maksaa, parantaessa ruoansulatusta ja taistellessa pahaa kolesterolia (LDL-kolesterolia) vastaan.

Kuinka tämä hunaja-valkosipulihoito valmistetaan

Some figure

Mitä tarvitset?

  • 1 lasipullo tai -purkki
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • Sen verran hunajaa, että se riittää valitsemasi säilytysastian täyttämiseen.

Valmistusohje

  • Ensiksi sinun täytyy kuoria valkosipulinkynnet. Leikkaa ne sitten kahtia terävällä veitsellä. Tämä edistää valkosipulin luonnollisten ja hoitavien ominaisuuksien imeytymistä hunajaan.
  • Seuraava vaihe on hyvin helppo. Laita vain valkosipulinkynnet lasipurkkiin ja kaada hunaja niiden päälle hitaasti.
  • Tarkoituksena on estää kuplia muodostumasta ja varmistaa, että valkosipulit peittyvät kokonaan. Käytä lusikkaa mahdollisten ilmakuplien poistamiseen.
  • Sulje astia tiukasti ja anna sen olla viikon. Sen jälkeen hoito on valmis käytettäväksi.
  • Kokeile yhtä ruokalusikallista päivittäin tätä hunaja-valkosipulihoitoa parantaaksesi maksasi terveyttä sekä kokonaisvaltaista hyvinvointiasi.

Se on uskomattoman tehokasta!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Liver, E. A. for the S. of the. (2016). Fast facts about liver disease. https://doi.org/10.1007/BF02424977
  • Khan, S. U., Anjum, S. I., Rahman, K., Ansari, M. J., Khan, W. U., Kamal, S., … & Khan, H. U. (2018). Honey: Single food stuff comprises many drugs. Saudi Journal of Biological Sciences, 25(2), 320-325.
  • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
  • Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002
  • Rivlin, R. S. (2001). Historical perspective on the use of garlic. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1093/jn/131.3.951S
  • Zou, L., Zhang, R., Gao, H., Xiao, J., & Tipoe, G. L. (2018). Garlic and Liver Diseases. In The Liver (pp. 337-347).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.