Logo image
Logo image

Hiustenhoito oluella

3 minuuttia
Hiukset tarvitsevat ravintoa ja huolenpitoa pysyäkseen kauniina ja kiiltävinä, mutta tiestikö että voit saada kaiken tämän aikaan oluella?
Hiustenhoito oluella
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Hiustenhoito oluella? Kyllä vain. Kokeile tätä uutta keinoa kosteuttaa ja huoltaa hiuksia – tulet yllättymään tuloksista! On olemassa monia erilaisia hoitokeinoja eri tyyppisille hiuslaaduille, säkkärästä tukasta ohuisiin ja katkeileviin kutreihin. Hiustenhoidossa voi hyödyntää marketin tuotteita, mutta yhä useammin monet meistä tekevät omat hiusnaamionsa ja tehokuurinsa kotioloissa esimerkiksi hedelmistä ja jogurtista. Tässä artikkelissa keskitymme oluen hoitavaan vaikutukseen. Hiustenhoito oluella toimii siksi, että oluen hiiva ja ohra suojaavat ja korjaavat vahingoittuneita hiuksia jättäen kuontalosi kauniin kiiltäväksi ja pehmeäksi.

Monet markettituotteet toimivat vain sen aikaa, kun niitä käyttää, eivätkä ne loppujen lopuksi vaikuta hiuksen kuntoon lähes ollenkaan ja jättävät ne hauraiksi ja ohuiksi. Hiustenhoito oluella on helppoa ja edullista, eikä se jätä hiuksiin vahvaa oluen tuoksua, vaikka toisin saattaisi kuvitellakin.

Some figure

Hiustenhoito oluella ei vaadi kaupan parasta ja kalleinta ulkomailta kärrättyä olutta, vaan tähän sopii mikä tahansa olut, jopa se halvin. Seuraa tarkasti ohjeita ja saat kaiken hyödyn irti oluen hoitavasta voimasta. Tee näin:

  • Kaada pullon tai tölkin sisältö pieneen astiaan. Jos ajattelit käyttää hoitoa joka päivä, on parasta säilyttää se jossain muussa astiassa.
  • Anna oluen asettua. Avaa olut muutamaa tuntia ennen sen suunniteltua käyttöä, niin kuplat pääsevät haihtumaan.
  • Pese hiuksesi ensin shampoolla, jotta saat kaikki hoito- ja muotoilutuotteiden jäämät pois. Oluthoidon jälkeen hiuksia ei tule pestä shampoolla, sillä se huuhtoo pois oluen vaikutuksen.
  • Voit käyttää hoitoainetta oluthoidon jälkeen, näin saat hiuksista sileät ja kiiltävät ja pääset samalla eroon oluen tuoksusta hiuksissa.

Voit sekoittaa myös muita tuotteita olueen tehdäksesi siitä tehokkaamman hoidon! Lue lisää ja selvitämme parhaat hoitoaineet, jotka sopivat oluen kanssa käytettäviksi.

Kampauksen asettaminen oluella ja hoitoaineella

Jos suunnittelet hiusten muotoilua geelillä tai hiuslakalla, kokeile niiden sijaan sekoitusta, johon tulee olutta ja tavallista hoitoainetta. Sekoita ainekset keskenään ja levitä pieni määrä kaikkialle hiuksiin, kampaa läpi ja muotoile haluamaasi tyyliin. Kun seos kuivuu, pysyy kampaus paikoillaan loistavasti!

Jojoba-öljy

Some figure

Sekoita pieni tilkka jojobaa kylmään olueen. Levitä hiuksiin hieromalla päänahasta kohti latvoja. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan, huuhtele pois kädenlämpöisellä vedellä. Voit myös tehdä syvähoidon sekoittamalla öljyn ja oluen pienessä astiassa, levitä hiuksiin ja anna vaikuttaa puoli tuntia, pese shampoolla normaaliin tapaan.

Oluen käyttäminen shampoon tapaan

Aivan kuten ylläolevista hoidoista käy ilmi, voi olutta sekoittaa lähes minkä kanssa tahansa. Kaada tilkka käyttämääsi shampooseen ja pese normaaliin tapaan. Olut antaa hiuksillesi tuuheutta ja kiiltoa. Voit lisätä shampoon ja oluen sekaan myös muutaman tipan oliiviöljyä tai eteeristä rosmariiniöljyä.

Omenaviinietikka

Some figure

Tämä resepti sopii parhaitan kihartuville, sähköisille ja takkuisille hiuksille. Sekoita 1 litra olutta ja 5 ml omenaviinietikkaa. Sekoita hyvin, levitä hiuksiin kaatamalla ja anna vaikuttaa 5 minuutin ajan. Hiero päänahkaa ja hiuksia samalla, kun annat hoidon vaikuttaa. Älä pese shampoolla, vaan kuivaa hiukset pyyhkeeseen ja kampaa läpi.

Voit tehdä myös rauhoittavan hoidon käyttämällä 1/4 litraa olutta ja 10 tippaa omenaviinietikkaa. Levitä kuiviin, puhtaisiin hiuksiin ja anna vaikuttaa 15 minuuttia, huuhtele huolellisesti. Toista kolme kertaa viikossa ja saat upean pehmeät, hyväntuoksuiset ja eläväiset hiukset.

Auringonkukkaöljy, kananmuna ja olut

Nämä ainekset yhdessä antavat hiuksille enemmän kuohkeutta ja paksuutta. Sekoita astiassa 1 litra olutta, ruokalusikallinen auringonkukkaöljyä ja yksi raaka kananmuna. Sekoita hyvin, niin että kananmunan keltuainen rikkoontuu ja sekoittuu muihin aineksiin tasaisesti. Levitä hiuksiin ja anna vaikuttaa vähintään muutaman minuutin ajan. Huuhtele pois ja käytä hiustenhoitoainetta peittääksesi mahdolliset hajut ja poistaaksesi jäämät.

Sitruunan mehu

Some figure

Sitruunan hapot puhdistavat, kirkastavat ja tasoittavat hiusta. Sekoita astiassa pullo olutta desilitraan sitruunamehua. Levitä hoito hiuksiin shampoopesun jälkeen ja anna imeytyä monen minuutin ajan. Viimeistele käyttämällä hoitoainetta ja huuhtele.

Muistathan…

Riippuen hiustesi laadusta, käytä niitä hoitoja, jotka tuntuvat juuri sinun hiuksillesi sopivilta. Jos hiuksesi ovat latteat ja tylsän näköiset, kokeile jotakin kuohkeutta ja volyymia antavista hoidoista. Jos taas hiuksesi ovat kurittomat ja käkkärät, kokeile hoitavaa ja rauhoittavaa menetelmää. Muista myös, että hiusten kunnon kannalta on tärkeää syödä terveellisesti ja juoda paljon vettä päivän aikana. Keskity erityisesti C-vitamiinin saamiseen, sillä se stimuloi hiustenkasvua ja pitää niiden värin kauniina ja vahvana.

Jos pelkäät tuoksahtavasi oluelta, älä huoli, sillä oluen tuoksu haihtuu muutaman minuutin jälkeen. Sinun ei tarvitse siis pelätä päätyväsi ruuhkabussiin tai juhliin oluelta löyhkäten.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.