Eteeristen öljyjen käyttö sairauksien hoitoon

Aromaterapia tarkoittaa eteeristen öljyjen käyttöä terapeuttisiin tarkoituksiin. On olemassa erilaisia ​​valmisteita, joita voidaan käyttää talvella yleisimpiin sairauksiin tai vaivoihin.
Eteeristen öljyjen käyttö sairauksien hoitoon

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Eteeristen öljyjen avulla voit taistella talvisairauksia kuten vilustumista, flunssaa ja keuhkoputkentulehdusta vastaan. Niistä ei ole hyötyä vain sairauksien hoidossa, vaan ne ovat myös tehokkaita ennaltaehkäisyssä.

Eteeriset öljyt ovat haihtuvia kemikaaleja, jotka uutetaan aromaattisista kasveista ja jotka saadaan tislaamalla sekä höyrytislaamalla. Sen lisäksi että niistä voidaan nauttia sellaisenaan, ne voidaan myös yhdistää siirappien, kapseleiden, tippojen, suihkeiden, ympäristön diffuusereiden tai inhalaattoreiden muodossa.

Tieteellinen aromaterapia on eteeristen öljyjen tutkimusta. Se on tiukkaan metodologiaan perustuva tiede, jonka vahvat tieteelliset tiedot on vahvistettu laboratoriossa. Aromaterapia on eteeristen öljyjen käyttö terapeuttisiin tarkoituksiin. Se on luonnollinen menetelmä, joka perustuu eteerisissä öljyissä olevien biokemiallisten molekyylien aktiivisuuteen.

Tänään kerromme kahdeksasta eteerisestä öljystä, jotka ovat välttämättömiä erityisesti talvella esiintyvien sairauksien hoidossa.

1. Mustakuusi

Tämän puun eteerinen öljy rauhoittaa ihon ja limakalvojen tulehdusta sekä punoitusta. Se toimii myös antiseptisena aineena. Koska se on myrkytön ja lempeä iholle sekä limakalvoille, se on ihanteellinen pikkulapsille ja herkälle iholle.

Sillä on suuri affiniteetti hengitysteihin, sillä sillä on dekongestantti ja rauhoittava vaikutus keuhkojen limakalvoihin. Varsinkin jos kyseessä on keuhkoputkien krooninen sairaus.

2. Eukalyptus-mentoli

Eukalyptus on puu, joka liittyy läheisesti hengityselimistön terveyteen. Sen molekyyliprofiili osoittaa mukolyyttisiä vaikutuksia, jotka helpottavat hengittämistä.

Se on hyödyllinen hengitystiehäiriöiden sekä akuuttien että kroonisten sairauksien hoidossa.

Sen molekyyliprofiili ei kuitenkaan sovellu lasten tai raskaana olevien ja imettävien naisten käyttöön. Tästä huolimatta siitä on paljon apua iho- ja limakalvotasolla.

eteeristen öljyjen
Eukalyptusöljy on hyödyllinen hengitystieongelmien hoidossa.

3. Eukalyptus

Alunperin Australiasta tullutta eukalyptuksen eteeristä öljyä käytetään yleisesti huoneilmaa kostuttavissa laitteissa. Se on hengitysteitä puhdistava ja avaava eteerinen öljy. Se myös rauhoittaa limakalvojen tulehdustilaa.

Se lievittää yleisesti vilustumisen oireita. Eukalyptuksesta on apua erityisesti jos ylempiin tai alempiin hengitysteihin on alkanut kertyä limaa. Tämänkaltaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi; keuhkoputkentulehdus tai sivuontelotulehdus. Sen antibakteeriset ominaisuudet auttavat myös kuivan ja ärsyttävän yskän hoidossa.

4. Laakerinlehti

Laakerinlehtien eteerisellä öljyllä on useita terapeuttisia vaikutuksia. Sen tärkein toiminta-alue on emotionaalisella tasolla, mutta cineolipitoisuuden vuoksi laakerinlehtiöljy auttaa avaamaan hengitysteitä ja se toimii myös yskänlääkkeenä.

Ominaisuuksiensa vuoksi sillä on myös antiviraalisia ja antibakteerisia ominaisuuksia. Sillä voidaan hoitaa myös sienen aiheuttamia tulehduksia. Se on erittäin monipuolinen eteerinen öljy, koska siitä on apua myös erilaisten kipujen hoidossa.

5. Roomalainen kamomilla

Ihmiset ovat tunnustaneet roomalaisen kamomillan roolin astman, hengenahdistuksen ja yskän hoidossa muinaisista ajoista lähtien. Roomalaisen kamomillan eteerisellä öljyllä on anti-inflammatorinen, antispasmodinen, analgeetti ja rauhoittava vaikutus.

Sen toimintamekanismi on voimakasta ja vaikutus näkyy nopeasti. Se on täysin turvallinen eteerinen öljy ja lempeä iholle sekä limakalvoille.

6. Mänty

Männyn eteerisen öljyn päämolekyyli on pineeni, molekyyli, joka antaa balsamiset ominaisuudet keuhkojen limakalvoille. Se avaa keuhkoja ja se toimii myös huoneilmaa puhdistavana aineena.

Se vaatii kuitenkin laimentamista. Laimentamiseen voidaan käyttää kasviöljyä tai muuta ärsyttämätöntä kemotyyppistä eteeristä öljyä. Tällä tavalla sen pitoisuus pienenee, koska pitoisuuden ei pitäisi ylittää 50 %.

eteeristen öljyjen
Kamomillan eteerisen öljyn edut tunnetaan muinaisista ajoista lähtien.

7. Ravintsara QT-kineoli

Asiantuntijat saivat tietää tästä eteerisestä öljystä 1980-luvulla. Kineolikoostumuksestaan ​​johtuen sillä on hengitysteitä avaava vaikutus. Lisäksi sillä on erinomainen antiviraalinen vaikutus vilustumisen, flunssan ja sivuontelotulehduksen hoidossa.

Se vahvistaa kehon luonnollista puolustuskykyä, joten se on erittäin hyödyllinen infektioiden ehkäisyssä. Se on täysin turvallinen eteerinen öljy myös lapsille, joten sitä käytetään usein lastentarhoissa tai hoitokodeissa.

Miellyttävän tuoksun lisäksi ravintsaran eteerinen öljy antaa energiaa ja elinvoimaa. Sillä on poikkeuksellinen ihon sietokyky.

8. Timjami QT-tujanoli

Timjami QT-tujanoli on erittäin tehokas sekä otorinolaryngologiselle (korva/nenä) alueen että ylempien ja alempien hengitysteiden sairauksien hoidossa. Kaiken kaikkiaan se on hyvin monipuolinen eteerinen öljy, koska sen avulla voidaan hoitaa bakteerien, virusten ja sienten aiheuttamia sairauksia.

Tämä öljy lievittää kurkkukipua ja hoitaa talvisairauksia, kuten keuhkoputkentulehdusta ja sivuontelotulehdus. Lyhyesti sanottuna se on luonnollinen antibiootti. Lisäksi sitä on helppo käyttää.

Yhteenveto

Eteeriset öljyt, joilla on tunnettu biokemiallinen koostumus, ovat loistava vaihtoehto tyypillisesti talvella esiintyvien sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

Lisäksi tieteelliset tiedot ja laaja kliininen kokemus tukevat niiden käyttöä, koska niiden fysiologiset ja terapeuttiset annoskoot tunnetaan. Näin voidaan välttää myrkytykseen liittyvät riskit mutta samalla saavutetaan optimaalinen tehokkuus.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rodríguez, M., Alcaraz, L., & Real, S. (2012). Procedimientos para la extracción de aceites esenciales en plantas aromáticas. Secretaria de Agricultura, Ganaderia, Desarrollo Rural, Pesca y Alimentación (SAGARPA).

  • AGUDELO, L., GOMEZ, G., DURAN, D., STASHENKO, E., & BETANCUR, L. (2010). Composición química y evaluación de la actividad antiherpética in vitro de aceites esenciales de Lippia alba (Mill) N.E Brown y sus componentes mayoritarios. Rev. Univ. Ind. Santander. Salud.

  • Sánchez, Y., Pino, O., Correa, T. M., Naranjo, E., & Iglesia, A. (2009). Estudio Químico Y Microbiológico Del Aceite Esencial De. Revista de Protección Vegetal.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.