7 syytä siihen, miksi painosi ei putoa

· tammikuu 14, 2016
Fyysinen epäaktiivisuus on yksi lihavuuden pääsyistä. Ihmisillä, jotka kärsivät univaikeuksista on hitaampi aineenvaihdunta, millä on vaikutus heidän hormoneihinsa ja heillä on taipumus syödä enemmän.

On totta, että ruokavalio ja liikunta ovat avaimet laihtumiseen ja tasapainoisen painon ylläpitämiseen. Mutta ei kuitenkaan ole varmaa, ovatko nämä ainoat asiat joita tarvitset ihannepainosi saavuttamiseen, koska tutkimuksen mukaan on olemassa muitakin ulkoisia tekijöitä jotka voivat aiheuttaa ihmisellä painon kerääntymisen.

Jos noudatat terveellistä ruokavaliota ja liikut säännöllisesti mutta et silti pudota painoa, ehkäpä jokin seuraavista syistä on sen aiheuttaja. Tässä artikkelissa annamme 7 mahdollista syytä miksi sinulla saattaa olla ongelmia painonpudotuksessa.

Et saa tarpeeksi unta

Nainen ei saa unta

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmisillä joilla on vaikeuksia nukkua tai jotka nukkuvat vähemmän kuin viisi tuntia yössä, on hitaampi aineenvaihdunta ja tämä vaikuttaa heidän nälkään liittyviin hormoneihinsa kuten leptin- ja ghrelin-hormoneihin.

Leptin on hormoni, joka kertoo aivoille milloin lopettaa syöminen, kun taas ghrelin (tuotetaan vatsassa) stimuloi nälkää. Tutkimusten mukaan ihmisillä jotka nukkuvat huonosti on matala leptin-taso ja korkea ghrelin-taso. Tämä tarkoittaa sitä, että heillä on taipumus syödä enemmän ja kerätä enemmän painoa.

Ongelman ratkaisuksi suosittelemme hyvää nukkumisrytmiä johon kuuluu vähintään 7-8 tuntia lepoa joka päivä.

Syöt piilosokeria

Sokeri

Piilosokerit voivat olla jopa siellä missä niitä vähiten odotat; ilman että edes tiedät sitä, nautit sokeria huomattavia määriä energiapatukoiden, urheilijuomien, murojen, kastikkeiden ja levitteiden kautta.

Välttääksesi tämän on todella tärkeää että luet etiketin hyvin ennen tuotteen ostamista ja välttelet tuotteita jotka sisältävät valkaistuja sokereita.

Lasket kaloreita mutta et ravintoaineita

Monesti ajattelemme, että kun haluamme pudottaa painoa, meidän pitäisi syödä pienempiä annoksia ja vähentää kalorien määrää. Mutta jotkut tulevat niin pakkomielteisiksi tämän asian kanssa, että he unohtavat että on olemassa todella tärkeitä ravintoaineita jotka pitäisi sisällyttää ruokavalioon.

Tässä tapauksessa tärkein asia on miettiä nauttimiesi ruoka-aineiden laatua pikemminkin kuin kaloreita, ja varmistaa että saat hyvän määrän vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja.

Vietät paljon aikaa istuen

Epäaktiivinen elämäntyyli on yksi liikalihavuuden ja ylipainon pääaiheuttajista. Ajattelet ehkä monesti että ei ole aikaa kuntoilla, mutta tosiasiassa se on kiinnostuksen puutetta. On suositeltavaa liikkua vähintään 30 minuuttia joka päivä. Kuten kävellä, juosta, lenkkeillä, pyöräillä…

Et käytä tarvittavaa aikaa ruoanlaittoon

Kokkaaminen ystävän kanssa

Huonon ruokavalion ja epäaktiivisen elämäntyylin yhdistelmä on yksi ihanteellisen painon ylläpitämisen pahimmista vihollisista. Ajan puutteen vuoksi moni valitsee pakastetun ruoan, pikaruoan tai roskaruokia. Ratkaisu on viettää enemmän aikaa joka viikko valmistaaksesi terveellisiä aterioita ja varsinkin valmistaaksesi hyvän aamiaisen.

Sinulla on hormonaalinen ongelma

Olet ehkä yrittänyt kaikkesi että laihtuisit, mutta sen sijaan painoa kerääntyy. Tässä tapauksessa on suositeltavaa että otat yhteyttä lääkäriin, koska painon kerääntyminen voi olla seurasta hormonihäiriöstä, kuten esimerkiksi hypertyreoosista, munasarjojen monirakkulaoireyhtymästä tai insuliinin vastustuskyvystä.

Kun olet neuvotellut lääkärin kanssa, hän osaa neuvoa sinulle oikean lääkityksen tilasi hoitamiseen. Lisäksi, jos on vahvistettu että ongelma on hormonaalinen, on hyvä alkaa ottamaan mukaan ruokavalioosi terveellistä proteiinia, vihanneksia, merilevää ja tärkeitä rasvahappoja.

Et nauti riittäviä määriä välttämättömiä rasvahappoja

Herkullinen kala-annos
Kalassa on korkea pitoisuus Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja.

Monen vuoden ajan ravitsemussuunnitelmat ja painonpudotusruokavaliot tekivät rasvoista vihollisemme. Nykypäivänä on paljon ”vähärasvaisia” tuotteita jotka lupaavat paremman ravintopitoisuuden mutta tästä huolimatta liikalihavuuden taso jatkaa nousuaan.

Virhe jonka saatat tehdä painonpudotuksessa on se, että et sisällytä ruokavalioosi tarpeeksi terveellisiä rasvoja, kuten rasvahappoja joita on pellavaöljyssä, kalaöljyssä, pähkinöissä ja siemenissä. Tämän tyyppiset rasvat auttavat hajottamaan huonot rasvat kehossa samalla antaen kylläisyyden tunteen.