7 suutelemisen hyötyä

21 helmikuun, 2019

On olemassa erilaisia suudelmia. Voit osoittaa paljon tunteita suudelmilla. Mutta riippumatta siitä, miksi annamme tai saamme suudelmia, suudelmien terveyshyödyt ovat todella yllättäviä ja opimme niistä enemmän alapuolella.

Alentaa verenpainetta

Kun suutelet kiihkeästi tai saat intohimoisen suudelman, se kiihdyttää sydämesi rytmiä, mikä edistää verisuonten dilataatiota ja auttaa veren pääsyä kaikkiin kehosi elimiin helpommin, jolloin verenpaineesi laskee takaisin normaaliksi. Tämä on suuri hyöty heille, joilla on kohonnut verenpaine.

Vähentää kuukautiskipuja ja päänsärkyä

Asiantuntijat toteavat, että suutelu voi auttaa kuukautiskipuihin ja päänsärkyyn. Tämä johtuu verisuonissa tapahtuvasta laajennusvaikutuksesta ja näin aiheuttaen nautinnon tunnetta, kun annat tai saat suudelman.

Torjuu hampaiden reikiintymistä

On väistämätöntä, että kun suutelemme, tapahtuu syljen vaihtoa, ja syljen määrä lisääntyy kun suutelet. Tämä poistaa hampaista plakkia, joka on reikiintymisen suurin syy.

Aiheuttaa onnellisuutta

Suuteleminen lisää sellaisten hormonien tuotantoa, jotka aiheuttavat onnellisuutta. Näitä hormoneja ovat dopamiini, serotoniini ja oksitosiini. Kun nämä hormonitasot kasvavat, kehosi tuottaa tyytyväisyyden ja onnellisuuden tunteita.

Polttaa kaloreita

Suutelu on ihana tapa kuluttaa ylimääräisiä kaloreita, joita sinulle ehkä on kerääntynyt päivän mittaan, koska jokaisen intohimoisen suudelman on mahdollista kuluttaa 8-16 kaloria. 

Parantaa itsetuntoa

Suudelman antaminen ja saaminen voi parantaa ihmisen itsetuntoa jopa 100 prosenttia, koska he tuntevat olonsa halutuksi ja pidetyksi. Se on todella tärkeää meille kaikille, iästä ja sukupuolesta riippumatta.

Rakkaudenosoitus

Suudelma on paras tapa selvittää, onko kyseessä oleva henkilö se, joka aiheuttaa sinulle eniten tunteita. Yksi suudelma riittää kertomaan monia tunteita, joita henkilö aiheuttaa sinussa.

Ja entä halaukset?

miehet halaavat

Ja entä sitten halaukset; niillä on erilaisia hyötyjä kuin suudelmilla. Halauksista on paljon tehokkaampi apu niille, jotka kärsivät korkeasta verenpaineesta, koska niiden hyvää tekevä vaikutus alentaa verenpainetta nopeammin.

Halauksilla on myös hyvä taipumus lisätä hormonien tuotantoa, mikä vapauttaa oksitosiinia, joka aiheuttaa onnellisuuden ja hyvänolon tunnetta.

  • Kort, R., Caspers, M., van de Graaf, A., van Egmond, W., Keijser, B., & Roeselers, G. (2014). Shaping the oral microbiota through intimate kissing. Microbiome. https://doi.org/10.1186/2049-2618-2-41

  • Wlodarski, R., & Dunbar, R. I. M. (2013). Examining the possible functions of kissing in romantic relationships. Archives of Sexual Behavior. https://doi.org/10.1007/s10508-013-0190-1

  • Jankowiak, W. R., Volsche, S. L., & Garcia, J. R. (2015). Is the Romantic-Sexual Kiss a Near Human Universal? American Anthropologist. https://doi.org/10.1111/aman.12286