6 luonnollista tapaa poistaa huonekärpäset

Neilikka sopii hyönteisten karkottamiseen ja samalla sen tuoksu raikastaa huoneen kuin huoneen.
6 luonnollista tapaa poistaa huonekärpäset

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kärpäset ovat ärsyttäviä hyönteisiä, jotka voivat kuljettaa mukanaan tauteja. Kärpäsiä pörrää ympärillä varsinkin kesällä ja ne viihtyvät keittiössä ja roska-astioiden läheisyydessä. Kärpäsiä esiintyy ympäri maailmaa, mutta Pohjois- ja Etelänavan lämpötiloissa ne eivät viihdy, eivätkä myöskään vuoristoissa tai muilla korkeilla alueilla.

Kodista kärpäset voi onneksi karkoittaa luonnollisin, myrkyttömin menetelmin. Hyönteismyrkyt voivat olla haitallisia lemmikeille ja pienille lapsille, joten suosi aina luonnollisia keinoja hyönteisten karkottamiseen. Tässä artikkelissa annamme ohjeet muutamaan eri tapaan pitää kärpäset loitolla.

Vedellä täytetyt muovipussit

Täytä läpinäkyvä muovipussi vedellä, jätä tarpeeksi tilaa pussin suulle, niin että saat sidottua sen kiinni. Valikoi paksu muovipussi tähän käyttöön ja varmista, ettei siinä ole reikiä. Aseta muovipussi ulos ikkunalaudalle tai oven eteen. Voit käyttää montaa pussia ja levittää ne kaikkiin oviaukkoihin ja ikkunoille.

Pussin sisältämä vesi heijastaa auringonvaloa prisman tavoin ja tämä optinen vaikutus pitää kärpäset loitolla ikkunoista ja ovista – näin ne eivät pääse sisälle taloon.

Etikka-ansa kärpäsille

 

omenaviinietikalla voit poistaa huonekärpäset

Etikka sisältää etikkahappoa, joka joutuessaan hyönteisen keholle hidastaa sen liikkeet ja tekee sen kohmeaksi, mikä helpottaa hyönteisen tappamista. Yhdistämällä etikan muutamiin muihin aineisiin tapat kärpäset nopeasti.

Tarvitset

  • Vettä
  • Läpinäkyvää pakkausteippiä
  • 4 ruokalusikallista omenaviinietikkaa
  • 1 ruokalusikallinen saippuaa
  • 1 muovipullo
  • Sakset

Käyttöohjeet

  • Leikkaa pullon suu pois saksilla, käännä se ympäri ja aseta takaisin pulloon suppiloksi.
  • Teippaa kiinni ja kaada pullon pohjalle muutama sentti vettä. Lisää saippua ja etikka ja ravistele sekaisin.
  • Aseta pulloja niihin huoneisiin ja paikkoihin kotona, jossa kärpäset vaivaavat sinua eniten. Etikka houkuttelee kärpäset luokseen, ne kiipeävät pulloon, mutta eivät pääse enää ulos.

Aromaattiset yrtit

Jotkin aromaattiset yrtit pitävät sisällään hyödyllisiä ominaisuuksia kärpästen karkoitukseen. Usein samoja yrttejä voi käyttää kaikenlaisten hyönteisten karkottamiseen, ja niistä voi valmistaa kimppuja, joita voi käyttää etenkin kesällä, kun hyönteisiä pörrää ympärillä jatkuvasti.

Kokeile etenkin minttua, timjamia, rosmariinia ja kamferia. Kääri tuoreet yrtit kimpuiksi ja asettele terassille, keittiöön tai makuuhuoneeseen. Yrtit lisäävät mukavan säväyksen kesäillan tuoksuihin ja niistä saa tehtyä osan kaunista kattausta.

Neilikat

 

neilikalla voit poistaa huonekärpäset

Vaikka neilikat eivät tapa kärpäsiä, niiden tuoksu pitää kärpäset loitolla. Pistele 20-30 neilikkaa omenan tai appelsiinin kuoreen ja asettele sellaiseen paikkaan, josta haluat pitää kärpäset poissa. Neilikan vahva tuoksu karkoittaa kärpäset ja raikastaa samalla huoneen.

Maissijauho ja hunaja

Maissijauholla ja hunajalla pidät kärpäset poissa tehokkaasti ja suojelet ruokiasi kärpästen levittämiltä taudeilta.

Sekoita hunajaa tai vaahterasiirappia maissijauhoihin. Kaada pieni määrä tätä sekoitusta astioihin ja asettele ympäri asuntoa pitääksesi kärpäset loitolla. Sekoituksen sisältämä sokeri houkuttelee kärpäset luokseen ja ne jäävät loukkuun tahmeaan hunajaan.

Pidä kotisi siistinä

Kodin säännöllinen siivoaminen ja puhtaana pitäminen on tärkeä keino kärpästen karkoittamiseen. Pidä ruoka-aineet visusti kaapeissa tai astioissa, siisti keittiön pinnat ja lattia aina ruuanlaiton jälkeen ja käytä kannellista roska-astiaa.

Jos kärpäsiä ilmaantuu päivä toisensa jälkeen, tee suursiivous ja viimeistele urakka kastamalla rätti etikkaan ja hieromalla sitä niille alueille, joissa kärpäsiä esiintyy. Käy läpi ovenkarmit ja ikkunat etikalla. Voit kaataa etikkaa myös suihkepulloon ja suihkia sitä ympäri asuntoa. Etikan vahva haju on epämiellyttävä kärpäsille ja ne pysyvät poissa.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka pääset eroon kotonasi olevista termiiteistä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka pääset eroon kotonasi olevista termiiteistä

Nämä hyönteiset syövät puuta ja kykenevät huonekalujen lisäksi tuhoamaan kodin perusrakenteet. Nämä vinkit voivat auttaa pääsemään eroon termiiteis...


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.