Logo image
Logo image

5 x paras seksiasento naiselle

3 minuuttia
Tiesitkö, että eräät asennot ovat parempia kuin toiset, mitä tulee naisen orgasmiin? Sen lisäksi ne mahdollistavat sen, että voit vaihdella seksielämäsi sisältöä sekä pitää enemmän hauskaa parisuhteessasi.
5 x paras seksiasento naiselle
Viimeisin päivitys: 22 syyskuuta, 2022

Seksin aikana on aina hyvä improvisoida. Jos haluat antaa kumppanillesi hauskan, nautittavan ja unohtumattoman illan, on hyvä ensin tutustua niihin asioihin, jotka voivat parantaa seksin laatua. Tässä artikkelissa kerromme, minkälainen seksiasento on paras naiselle.

Naisten voi olla vaikeampaa päästä kliimaksiin kuin miesten, sillä heidän kohdallaan tulee tietää kuinka klitorista stimuloidaan, missä on G-piste ja muut eroottiset alueet, jotka sitten yhdistelmänä auttavat pääsemään maksimaaliselle kiihottuneisuuden tasolle.

Vaikka moni nainen ei kuitenkaan kerro tätä kumppanilleen, on eräitä seksiasentoja, jotka epäilemättä tekevät tästä paremman kokemuksen sekä antavat enemmän nautintoa.

Vaikka tämä voikin vaihdella pariskunnan mukaan, on hyvä tietää, mitä asentoja suositellaan ja miksi ne ovat niin loistavia valintoja monen naisen mielestä. Tässä siis tulevat naisille parhaat viisi seksiasentoa – jatka lukemista ja ota ne käyttöön omassakin seksielämässäsi!

1. seksiasento: Nelinkontin

Some figure
doggy style

Nainen menee tässä nelinkontin, mies tekee penetraation takaapäin ja on itse polvillaan.

 • Tämä on asento, joka kuuluu suosikkeihin ensinnäkin siksi, että se stimuloi G-pistettä naisella, mutta lisäksi se stimuloi emättimen seinämiä ja klitorista.
 • Miehen kädet ovat vapaat, joten hän voi käyttää niitä stimuloidakseen muita naisen kehon alueita.
 • Yhdyntä on syvempi ja se voi tuottaa erilaisia tasoja kiihottuneisuutta, riippuen nopeudesta ja voimasta.
 • Se on myös hyvä valinta fantasioiden toteuttamiseen, ja tätä asentoa voidaan maustaa vaikkapa piiskaamisella tai hiusten vetämisellä (tietysti vain silloin, jos itse näistä asioista pidät!).

2. seksiasento: Indra

Tämä asento mahdollistaa suuremman G-pisteen stimuloinnin, mikä tuottaa paljon intensiivisemmät tuntemukset ja orgasmit naiselle.

Nainen on tässä selällään niin, että hänen polvensa ovat koukussa ja jalat kumppanin rinnalla, ja mies on sängyllä polvillaan.

 • Mies voi liikkua eri nopeuksilla, ja hän pystyy myös saamaan hiukan lisää kiihottumista kivesten liikkumisen ansiosta.
 • Naisella on kädet vapaina, ja hän voi hyväillä kumppaniaan tai stimuloida rintojaan.

3. seksiasento: Korkkiruuvi

Tämä on yksi parhaista asennoista naisille, joilla on vaikeuksia saada orgasmia.

Nainen makaa selällään sängyn laidalla ja venyttää jalkansa niin, että muodostuu sivullepäin L-kirjaimen muoto. Mies sen sijaan on polvillaan.

 • Tässä asennossa on helppo päästä käsiksi naisen G-pisteeseen sekä stimuloida klitorista hankauksella, jonka yhdyntä saa aikaan häpyhuulissa ja muualla.
 • Rinnat ovat miehen edessä, ja koska tämän kädet ovat vapaat, hän voi hyväillä niitä.

4. Andromache

Naiset yleensä pitävät tästä asennosta paljon, sillä nainen on miehen päällä, ja siten naisella on enemmän hallintaa rytmin ja liikkeen osalta.

Mies on selällään ja nainen on hänen päällään kyykyssä tai polvillaan niin, että hän on istuma-asennossa.

 • Tunne toisen hallinnasta, kuten myös läheisyys osapuolten välillä, tekee tästä hyvin miellyttävän kokemuksen.
 • Nainen pystyy hallitsemaan yhdynnän syvyyttä ja rytmiä sen mukaan, mikä hänen herkkyytensä on.
 • Miehen kädet ovat vapaat stimuloimaan naisen erogeenisia alueita, kuten esimerkiksi rintaa, kaulaa ja klitorista.

5. Kurtesaani

Some figure

Nyt esittelemämme asento on hyvin nautinnollinen naisille, ja tämä pätee etenkin niissä tilanteissa, joissa on mukana paljon adrenaliinia. Se on hyvin mukava asento, joka mahdollistaa sen, että pidät katsekontaktin kumppaniisi koko aktin aikana.

Mies polvistuu tässä maahan, ja nainen istuu sängyn tai tuolin reunalla. Sitten yhdynnän aikana nainen voi kietoa jalkansa miehen vyötärön ympärille.

Tämä asento voidaan tehdä myös siten, että mies seisoo, jos nainen on korkeammalla tasolla.

 • Asento mahdollistaa suuremman voimankäytön lantion liikkeen ansiosta.
 • Yhdyntä on syvempi, ja se stimuloi naisen G-pistettä.
 • Tämä ei myöskään ole kovin väsyttävä asento, joten seksi voi sen kohdalla kestää paljon pidempään kuin tavallisesti.

Oletko jo kokeillut näitä asentoja kumppanisi kanssa? Jos et, tartu tilaisuuteen, jotta voisit päästä pois rutiinista ja saada lisää tyydytystä seksielämääsi – nämä viisi asentoa ovat erityisen hyviä valintoja naisille.

Emme tietenkään kiistä sitä, etteikö klassinen lähetyssaarnaaja-asento olisi suosittu, mutta on hyvä idea kokeilla muitakin asentoja, jota voisit siten saada enemmän nautintoa.

Näiden asentojen lisäksi voit tietysti kokeilla fantasiointia, seksileluja ja ihan mitä tahansa muuta sellaista, joka tekee seksistä innostavampaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Dubberley E. Sexo juegos. Juegos más divertidos de lo que imaginas. Barcelona: De Vecchi, 2021.
 • Espitia, F. Un réquiem al mítico punto “G”. Biociencias; 2017; 12(1): 85-90.
 • 69 posturas sexuales del Kama Sutra. Madrid: Libsa, 2009.
 • Uribe Arcila J, Quintero Tobón M, Gómez Gómez M. Orgasmo femenino: definición y fingimiento. Urología Colombiana. 2015; 24(1): 19-27.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.