7 yksinkertaista tapaa parantamaan seksiviettiä

Rutiini on yksi pahimmista asioista seksivietille. Jos haluat sytyttää liekkisi uudelleen, astu pois normaalista ja kokeile uusia asioita. 

Seksivietti on erittäin tärkeä osa kaikkien aikuisten elämää, etenkin kun teet päätöksen olla vakaassa parisuhteessa.

 

Seksi ei ole vain biologinen tarve. Se myös toimii vahvistamaan fyysisiä ja psyykkisiä siteitä.

Sillä on laaja skaala hyötyjä sekä fyysisellä että henkisellä tasolla, ja se on täydellinen edistämään hyvää terveyttä niin yksilöille kuin pariskunnillekin.

Ongelma on, että joskus tietyt tekijät alentavat libidoasi ja estävät sinua nauttimasta seksistä sen koko potentiaalilla. Tämä voi johtua hormonaalisista muutoksista, vaikka se on myös liitetty mielialaan, ruokavalioon ja siihen millaista kommunikaatio parisuhteessa on.

Onneksi voit herättää intohimon ja seksivietin uudelleen, ja nauttia nautinnollisemmasta seksistä muuttamalla muutaman elämäntavan.

Haluatko tietää kuinka?

1. Harrasta liikuntaa säännöllisesti

liikunta

Fyysinen aktiivisuus on hyödyllistä seksuaaliselle terveydellesi monella tavoin. Se parantaa verenkiertoasi, mikä kasvattaa kykyäsi tulla kiihottuneeksi, sekä miesten että naisten kohdalla.

Se myös parantaa mielialaasi, mikä kasvattaa kehosi hormonien kuten serotoniinin ja endorfiinien eritystä.

Liikunta jopa auttaa rohkaisemaan oikeaa seksihormonien tasapainoa, mikä on päättävä tekijä mitä tulee ongelmien välttämiseen seksielämässäsi. Lisäksi se parantaa ulkonäköäsi ja itsetuntoasi, jotka ovat kaksi seksiviettiin vaikuttavaa lisätekijää.

Lue myös tämä: 9 asiaa jotka tapahtuvat aivoissasi kun alat urheilemaan

2. Ala syödä terveellisesti

Hyvin syöminen ei johda vain parempaan fyysiseen terveyteen, vaan sillä on myös mahtavia vaikutuksia mitä tulee seksiviettiin.

Samalla kun hyvin rasvaiset ruoat alentavat libidoasi ja seksihormonien aktiviteettia, tietyt hedelmät, kasvikset ja viljat vaikuttavat parempaan seksiin. Tämä johtuu siitä, että niillä on rooli hormonien säätelyssä samalla kun ne lisäävät energiatasojasi. Tämä tarkoittaa pidempään kestävää ja nautinnollisempaa seksiä.

3. Kontrolloi stressiä

stressi

Työhuolet ja muut stressaavat tilanteet voivat olla suoraan liitoksissa alentuneeseen libidoon. Ne voivat aiheuttaa fyysistä väsymystä ja hormonaalisia epätasapainoja, jotka estävät sinua nauttimasta seksistä.

Siksi on erityisen tärkeää ottaa tavaksi käyttää rentoutustekniikoita ja nautinnollisia aktiviteetteja auttaaksesi tasapainottamaan hormonejasi. Tämä vähentää kortisolitasojasi ja kasvattaa halujasi nauttia seksistä.

4. Suunnittele iltoja poissa kotoa

Suuri määrä ongelmista ihmisten seksielämissä johtuu kaavoihin kangistumisesta. Vaikka emme sano, että sinun täytyy tehdä jotain erilaista joka ikinen päivä, on hyvä idea rikkoa muotit aina silloin tällöin, ja nauttia uusista kokemuksista. 

Sen sijaan että olisitte kotona niinkuin yleensä, voitte vaikka kokeilla uutta paikkaa, jossa kumpikin tunnette olonne mukavaksi. Illan suunnittelu erityiseen paikkaan, esimerkiksi hotelliin, saattaa olla ratkaisu parisuhteesi elvyttämiseksi.

2. Älä tupakoi

tupakointi

On todistettu että tupakan sisältämät myrkylliset aineet voivat myös suoraan vaikuttaa libidoosi ja seksuaaliseen suoriutumiseesi. Ne vaikuttavat verenkiertoon genitaalialueella ja nopeuttavat valtimoidesi ikääntymisprosessia. 

Tupakointi myös aiheuttaa epätasapainoa hormonien erityksessä, mikä merkittävästi vähentää seksiviettiä.

6. Paranna kommunikaatiota

Hyvä kommunikaatio kumppanisi kanssa on avainasemassa parempaan seksiviettiin ja paremmasta seksistä nauttimiseen. Tämä tarkoittaa sen selvittämistä, mitkä ovat negatiiviset aspektit seksissä samalla kuin kommunikoit siitä, mistä pidät. 

Suosittelemme lukemaan: 6 tyytyväisten pariskuntien tapaa

7. Valitse sopiva ilmapiiri

romanttinen makuuhuone

Vaivan näkeminen makuuhuoneesi tai rakastelupaikkasi ilmapiirin parantamiseksi on helppo tapa sytyttää tuli uudelleen. Se voi olla niin yksinkertaista kuin muutaman kynttilän sytyttäminen, huoneen saaminen tuoksumaan hyvältä, tai tunnelmallisen musiikin laittaminen soimaan.

Kuten voit nähdä, jo muutama yksinkertainen muutos voi kasvattaa seksiviettiäsi ja auttaa parempaan seksielämään kumppanisi kanssa.

Kokeile ja katso itse mitä ne voivat tehdä!

UUTISIA VERKOSSA