5 jooga-asentoa jäykille ihmisille
On monia ihmisiä, jotka eivät ole juuri yhtään notkeita. Tämä voi aiheuttaa lihas- ja nivelkipua sekä suurta turhautumista venytellessä tai joogatessa. Tänään näytämme erilaisia jooga-asentoja jäykille ihmisille.
Jooga ei ainoastaan lisää psyykkistä hyvinvointia, vaan parantaa myös fyysistä tilaa. Vaikka et olisikaan notkea, tämä ei tarkoita ettetkö voisi silti harrastaa joogaa, ei suinkaan. Erilaisia jooga-asentoja on myös vähemmän notkeille henkilöille.
5 jooga-asentoa jäykille ihmisille
Pian esittelemämme jooga-asennot auttavat ajan myötä parantamaan notkeutta. Mutta liikkeiden kanssa on oltava kärsivällinen ja johdonmukainen. Älä kuitenkaan pakota kroppaasi sellaiseen, mihin se ei pysty. Tämä voi johtaa loukkaantumiseen.
1. Lapsen asento
Tämä on yksi ensimmäisistä jooga-asennoista, joista jäykemmätkin ihmiset pitävät varmasti. Se tehdään yleensä joogatunnin lopuksi lihasten rentouttamiseksi.
Tämä asento, joka tunnetaan myös nimellä Tadasana, on hyvin tärkeä. Se venyttää lonkat, reidet ja nilkat, vähentäen samalla selkäkipua. Moni suorittaa liikkeen käsilläseisonnan jälkeen myös niskalihasten rentouttamiseksi.
2. Alaspäin katsova koira
Tämä toinen jooga-asento voi olla aluksi vähän epämukava. Siinä tehdään “vuori” (kolmio) keholla pitäen kädet ja jalat suorina ja pää käsivarsien välissä.
Ihanteellista olisi, jos jalkapohjat olisivat lattiaa vasten. Jos et ole kovinkaan notkea, tämä ei onnistu heti aluksi, vaan joudut nostamaan kantapäitäsi lattiasta.
Ei huolta. Ajan ja harjoittelun myötä pystyt laskemaan kantapäitä alemmas ja alemmas, kunnes ne osuvat lattiaan. Tämä asento edistää verenkiertoa ja venyttää kehoa. Se on ihanteellinen liike lämmittelyyn.
3. Silta
Tämäkin liike voi olla vaikea tehdä oikein, jos olet jäykkä. Mutta kuten edellisen asennon kohdalla, ajan myötä opit tekemään sen paljon paremmin ja saat siitä kaikki hyödyt irti.
- Makaa selälläsi ja nosta lantiotasi mahdollisimman korkealle.
- Jalkapohjien tulee olla kokonaan lattiaa vasten ja käsivarsien tulisi olla suorina vartalon vieressä, samansuuntaisesti.
Tämä jooga-asento auttaa stimuloimaan vatsaontelon sisällä olevia elimiä ja edistää ruoansulatusta. Se on yksi tärkeimmistä asennoista naisille, sillä se auttaa lievittämään kuukautiskipuja.
4. Yhden jalan kyyhkynen
Tämä neljäs jooga-asento jäykille ihmisille sopii ihanteellisesti lisäämään notkeutta vähitellen. Jos se on hyvin vaikea suorittaa, voit tukea itseäsi käsilläsi.
Tämä jooga-asento parantaa ryhtiä. Jos kärsit iskiaksesta, se auttaa lievittämään kipua hieman.
5. Taivutus lattiaan
Viimeinen jooga-asento jäykille ihmisille tunnetaan nimellä Uttanasana.
- Seiso jalat tukevasti maassa.
- Yritä ensin koskettaa jalkateriä kämmenillä.
- Jos et ole kovinkaan notkea, et ulotu jalkateriisi asti, mutta tämä ei haittaa. Kurota lattiaan niin paljon kuin pystyt ja pidä jaloista kiinni takaapäin.
- Tavoitteena on taivuttaa kehoa kohti jalkoja mahdollisimman paljon ja koskettaa niitä päällä.
Kaikki nämä jooga-asennot parantavat notkeutta. Jotkut asennot ovat hyvin helppoja, kun taas toiset vaativat hieman enemmän ponnistelua. Helpot asennot antavat itseluottamusta jatkaa vaikeampiin jooga-asentoihin.
Oletko jäykkä? Oletko koskaan koittanut joogaa? Suosittelemme kokeilemaan sitä, sillä se auttaa saamaan enemmän notkeutta ajan myötä. Tarvitset vain sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Ferreira Vorkapic Camila; Rangé Bernard (2010). Mente Alerta, Mente Tranquila: ¿Constituye el yoga una intervención terapéutica consistente para los trastornos de ansiedad? (Argentina). https://www.redalyc.org/pdf/2819/281921798002.pdf
- Alcalá Navarrete Cecilia (2014). Aportaciones del yoga: Como mejora de los factores de aprendizaje (España). http://tauja.ujaen.es/bitstream/10953.1/1150/4/TFG_Alcal%C3%A1Navarrete,Cecilia.pdf
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.