Valkosipulimurska hoitaa sisäänkasvaneen varpaankynnen
Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Nelton Abdon Ramos Rojas
Tiesitkö, että valkosipulimurska hoitaa myös sisäänkasvaneen varpaankynnen aiheuttamaa tulehdusta? Kokeile sitä heti!
Tässä artikkelissa jaamme hyvin tehokkaan hoidon, valkosipulimurska hoitaa rauhoittaa, desinfioi ja vähentää tulehdusta tässä monille hyvin yleisessä ongelmassa.
Varpaankynnet kasvavat sisään, kun kynnen toinen puoli taipuu ja alkaa “kaivautua” varpaan ihoon. Tämä on yksi yleisimmistä syistä käydä lääkärin vastaanotolla. Kyseessä ei ole pelkkä ulkonäköongelma, sillä sisäänkasvanut varpaankynsi aiheuttaa voimakasta kipua.
Miksi varpaankynnet kasvavat ihon sisään?
Yksi yleisimmistä syistä sisäänkasvaneisiin kynsiin on kynsien väärä leikkaustapa. Ne tulisi leikata neliönmuotoisiksi, ei pyöristää kynnen reunoja leikatessa, sillä tämä saattaa saada ne kasvamaan ihon sisään. Toinen syy on hyvin ahtaiden ja jalkoihin sopimattomien kenkien käyttö.
Lisäksi tästä vaivasta kärsivät suuremmalla todennäköisyydellä sellaiset ihmiset, joilla on nivelrikko tai perinnöllisistä syistä johtuvaa ihon liikakasvua. Kaikenlaiset varpaiden epämuodostumat voivat olla riski, jota on pidettävä silmällä ja hoidettava lääkärin kanssa.
Sisäänkasvaneet kynnet: eri tyypit
Sisäänkasvaneita varpaankynsiä on kahdenlaisia, mikä on otettava huomioon kynsiä leikatessa. Molemmat aiheuttavat tulehdusta, kipua, infektioita ja varpaan ihon repeytymistä:
- Kynnen kulma tai reuna työntyy varpaan reunan sisään.
- Kynsi menee ihon sisään varpaan päältä edestä.
On hyvin tavallista, että tämä vaiva toistuu useasti samalla ihmisellä. Tästä syystä onkin parasta, että luontaishoitojen käytön lisäksi käyt lääkärillä ehkäistäksesi vaivan ilmaantumisen uudelleen.
Valkosipulimurska hoitaa tulehdusta
Valkosipuli on superruokaa, jolla on monia parantavia ominaisuuksia sekä sisäisesti että ulkoisesti käytettynä. Ruoan maustamisen ja maun parantamisen lisäksi valkosipuli on tehokas antibiootti ja antioksidantti.
Joitakin valkosipulin ominaisuuksia ovat seuraavat:
- Sitä käytetään sienten, virusten ja bakteerien torjuntaan.
- Se on iholle tärkeä ravintoaine.
- Se vahvistaa immuunijärjestelmää.
- Se parantaa verenkiertoa sekä ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia.
- Se nopeuttaa flunssista paranemista.
- Se puhdistaa elimistöä raskasmetalleista.
- Se on yksi parhaista olemassa olevista antioksidanteista.
Kuinka valkosipulimurska hoitaa sisäänkasvaneita kynsiä?
Ensimmäinen askel: Suolavesi
Ihan ensimmäinen tehtävä on lievittää kipua. Lämmitä tätä varten suolavettä ja upota jalkasi siihen muutamaksi minuutiksi. Tämä pehmittää kynnen ja siihen on helpompi päästä käsiksi, jolloin voit leikata sen kynsisaksilla.
Mikäli kynsi on hyvin syvällä ihossa, suosittelemme menemään lääkäriin. Tällaisissa tapauksissa saatetaan tarvita leikkausta, sillä sen poisto ilman anestesiaa olisi liian kivuliasta.
Älä vain jätä vaivaa huomiotta.
Hoito valkosipulimurskasta
Yksi eniten käytetyistä entisajan hoidoista sisäänkasvaneen varpaankynnen aiheuttamaan kipuun on murskattu valkosipuli. Tämä johtuu valkosipulin tehokkaista antiseptisistä ominaisuuksista sekä sen kyvystä lievittää kipua ja tulehdusta.
Ainekset
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl aloe vera -geeliä
- sidettä
Valmistus
- Muussaa valkosipuli kunnolla tahnaksi.
- Voit käyttää sitä suoraan tai sekoittaa aloe vera -geelin kanssa levittämisen helpottamiseksi.
- Voit myös halkaista valkosipulin kahtia ja hangata sitä iholle.
Käyttö
- Hankaa valkosipulia tai valkosipulitahnaa sisäänkasvaneeseen kynteen ja kääri varvas tai koko jalka siteeseen niin, että varpaan asento on mukavampi.
- Anna valkosipulin vaikuttaa vähintään 30 minuuttia ja toista hoito 8 tunnin välein. Voit myös käyttää sitä ennen nukkumaanmenoa ja antaa olla yön yli.
- Jos sinulla on herkkä iho, suosittelemme levittämään aloe vera -geeliä kynnen ympärille ennen hoidon käyttöä. Näin valkosipuli ei ärsytä ihoa.
- Toista useiden päivien ajan, kunnes vaiva lievittyy.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Heidelbaugh, J. J., & Lee, H. (2009). Management of the ingrown toenail. American Family Physician. https://doi.org/10.1016/j.jmathb.2017.08.004
- Daniel, C. R., Iorizzo, M., Tosti, A., & Piraccini, B. M. (2006). Ingrown toenails. Cutis. https://doi.org/10.4103/0378-6323.95442
- Charron, C. S., Milner, J. A., & Novotny, J. A. (2015). Garlic. In Encyclopedia of Food and Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-384947-2.00346-9
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.