Lääkitsevä aloe vera - valmista mehua kotona
Vaikka aloe vera on hyväksi elimistölle suoraan geelinkin muodossa, voi tästä kasvista valmistaa myös mehua, josta saa tehokkaan ja monimuotoisen lääkinnällisen avun. Tällä kertaa esittelemme siis aloe vera- mehun, joka pitää sisällään kaikki aloe veran mahtavat terveyttä edistävät hyödyt. Se tarjoaa keholle lukuisia ravinteita, jotka lisäävät tehokkaasti ihmisen hyvinvointia – jatka siis lukemista ja ota selvää, miten lääkitsevä aloe vera on hyväksi terveydellesi!
Miten aloe vera vaikuttaa elimistössä?
- Aloe verassa on runsaasti A-, B- ja C-vitamiineja, mucilagea (kasvin geelimäinen ainesosa), mineraaleja, öljyjä, rasvahappoja (öljy- ja linolihappoja) sekä aminohappoja.
- Sillä on kyky uudistaa ihosoluja.
- Se edistää ruoansulatuksen tehokasta toimintaa.
- Se toimii elimistöä puhdistavana detox-tuotteena.
- Se stimuloi kehon sisäisten kudosten uudistumista.
- Se auttaa taistelemaan viruksia, bakteereja ja sieniä vastaan.
- Se uudistaa ihoa, joten aloe vera auttaa estämään myös ennenaikaista vanhenemista.
- Se toimii kivunlievittäjänä.
- Se vahvistaa kehon vastustuskykyä.
- Se on hyvä apu tulehdusten lievittämiseksi.
Lääkitsevä aloe vera – resepti parantavaan mehuun
Ennen kuin aloitat tämän mehun valmistuksen, on hyvin tärkeää pitää mielessä, että aloe veran tuore geeli hapettuu hyvin nopeasti silloin kun se joutuu kosketuksiin ilman kanssa. Tämän vuoksi on suositeltavaa, että geeli otetaan talteen juuri ennen mehun valmistuksen aloittamista, ja että se käsitellään heti lehtien avaamisen jälkeen.
- Poista lehden ulkoreuna jotakin hyvin terävää veistä käyttäen, ja pese veitsi välittömästi. Halkaise lehti sitten kahteen osaan ja ota talteen sen sisältämä geeli.
- Laita runsas määrä geeliä tehosekoittimeen, lisää sinne hiukan sitrusmehua (esimerkiksi appelsiinin tai greipin mehua), ja lopuksi sekoita aineksia parin minuutin ajan. Sitrusmehu on suositeltava lisä juomaan siksi, että se vaikuttaa hetken ajan ilmalle altistettua aloe veran geeliä tasapainottaen sitä, ja saat sen avulla paremman makuisen mehun.
- Kaada sekoittamasi neste ilmatiiviiseen säilytysastiaan, laita se jääkaappiin, ja sekoita seosta kaksi ruokalusikallista yhteen lasilliseen vettä. Näin saat aikaiseksi helpon ja hyvin lääkinnällisen aloe vera- juoman.
- Aloe verasta valmistettua seosta voi säilyttää jääkaapissa maksimissaan viikon ajan, mutta jos haluat juomastasi irti parhaat mahdolliset hyödyt terveytesi kannalta, suositellaan seoksen käyttöä jo parin päivän kuluessa. Niinpä on parasta valmistaa sitä vain pieni määrä kerrallaan.
Lääkitsevä aloe vera – mehun terveysvaikutukset
Tämä mehu pitää sisällään kaikki aloe veran loistavat ravinteet ja terveyttä tehokkaasti edistävät ominaisuudet. Siten esittelemämme juoma on hyvä apu monien sairauksien estämiseksi, ja se toimii myös oivallisena hoitona monen tyyppisten hyvinvointiin vaikuttavien ongelmien kohdalla.
Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että suositeltava määrä aloe vera -seosta on 2 ruokalusikallista 1-3 kertaa päivässä, ja voit nauttia sitä sellaisenaan tai sekoitettuna veteen mehun muodossa. Seuraavaksi kerromme tarkemmin, miten lääkitsevä aloe vera lievittää ja torjuu elimistön haittatekijöitä.
Auttaa torjumaan ummetusta
Aloe verasta valmistettu mehu saa elimistössä aikaan laksatiivisen vaikutuksen, joka voi auttaa ummetuksen torjunnassa. Lasillinen tätä mehua tyhjään vatsan nautittuna onkin hyvä keino parantaa ruoansulatusta sekä suoliston toimintaa.
Auttaa vähentämään suoliston ongelmia
Aloe veran mehua voi myös nauttia vatsan ja suoliston ongelmien ilmetessä, sillä se auttaa torjumaan muun muassa ärtyvän suolen oireyhtymää eli IBS:iä. Se toimiikin suoliston tasapainottajana sekä vatsan haavaumien hillitsijänä.
Auttaa vahvistamaan vastustuskykyä
Aloe vera sisältää runsaasti antioksidantteja ja muita elintärkeitä ravinteita, jotka auttavat vahvistamaan vastustuskykyä. Siten se on hyödyksi monen tyyppisten sairauksien torjunnassa. Lisäksi on meneillään tutkimuksia aloe veran sisältämiä antioksidantteja, beta-sitosterolia, C-vitamiinia, beetakaroteenia, sinkkiä ja seleeniä koskien, sillä ne saattavat auttaa torjumaan syöpää. Tämä alue vaatii kuitenkin lisää tieteellistä tutkimusta, jotta asiasta voitaisiin olla varmoja.
Auttaa torjumaan diabetesta
Aloe veran mehua voidaan käyttää ravinnelisänä, jotta veressä olevan sokerin määrää voitaisiin vähentää. Jos sinulla on jo diabetes, tulisi sinun kuitenkin ennen aloe vera -mehun kokeilua ottaa yhteyttä lääkäriisi, jotta voisit sulkea pois mahdolliset haitalliset sivuvaikutukset.
Aloe vera- mehun mahdolliset sivuvaikutukset
Aloe verasta valmistetulla mehulla on hyvin vähän mahdollisia sivuvaikutuksia, mutta joillakin ihmisillä reaktiot voivat olla haitallisia. Näihin mahdollisiin sivuvaikutuksiin kuuluvat seuraavat ilmiöt:
- Elektrolyyttien väheneminen, mikä johtaa kehon parenemisprosessin viivästymiseen sekä virtsan värin muuttumiseen vaaleanpunertavaksi.
- Kehon nestetasapainon huononeminen.
- Suoliston krampit.
Lisäksi on mainittava, että aloe vera -mehulla saattaa mahdollisesti olla negatiivinen vaikutus niihin ihmisiin, jotka syövät lääkkeitä hoitaakseen muun muassa Crohnin tautia, suolisto-ongelmia, kuukautisiin liittyviä ongelmia, umpilisäkkeen tulehdusta tai paksusuolentulehdusta. Kaikissa näissä tilanteissa on parasta ottaa yhteyttä lääkäriin ennen aloe vera -mehun juonnin aloittamista.
Lääkitsevä aloe vera on luonnontuote, josta kannattaa nauttia myös sisäisesti – kokeile siis terveyttä parantavaa aloe vera -mehua!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Domínguez, R.N., Arzate, I., Chanona, J., Welti, J., Alvarado, J., Calderón, G. et al. (2012). El gel de Aloe vera: estructura, composición química, procesamiento, actividad biológica e importancia en la industria farmacéutica y alimentaria. Revista Mexicana de Ingeniería Química. 11(1), 23-43. http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1665-27382012000100003&lng=es&tlng=en
- Radha, M. H. & Laxmipriya, N. P. (2015). Evaluation of biological properties and clinical effectiveness of Aloe vera: A systematic review. Journal of Traditional and Complementary Medicine, 5(1), 21-26. https://doi.org/10.1016/j.jtcme.2014.10.006
- Das, S., Mishra, B., Gill, K., Ashraf, S., Singh, A., Sinha, M. et al. (2010). Isolation and characterization of novel protein with anti-fungal and anti-inflammatory properties from Aloe vera leaf gel. International Journal of Biological Macromolecules. 48(1), 38-43. https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2010.09.010
- Sahu, P.K., Giri, D. D., Singh, R., Pandey, P., Gupta, S., Shrivastava, A. K. et al. (2013). Therapeutic and Medicinal Uses of Aloe vera: A Review. Pharmacology & Pharmacy, 4(8), 599-610. https://doi.org/10.4236/pp.2013.48086
- Alishahi, M. & Abdy, E. (2013). Effects of different levels of Aloe vera L.extract on growth performance, hemato-immunological indices of Cyprinus carpio L. Iranian Journal of Veterinary Science and Technology, 5(2), 33-44. https://ijvst.um.ac.ir/index.php/veterinary/article/view/16908
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.